Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

OH v Paríži NAŽIVO, 11. deň: Grigar sa predstavil v malom finále, Duplantis prepísal históriu

Aktualizované
Duplantis opäť zažiaril.
Duplantis opäť zažiaril.Profimedia
Olympijské hry v Paríži pokračujú vo svojom bohatom programe, prvými medailami sa už môže pýšiť aj česká výprava. Ďalší cenný kov pre Slovensko chcel v pondelok pridať vodný slalomár Jakub Grigar (27), no neúspešne. Hlavné udalosti OH sledujte v špeciáli Flashscore Správ, ktorý mapuje dianie na 33. letnej olympiáde.

Kompletný denný program

Slovenky a Slováci v akcii

Farby slovenskej zástavy na parížskom športovom sviatku v pondelok reprezentoval iba vodný slalomár Jakub Grigar. Rodák z Liptovského Mikuláša postúpil zo štvrťfinále kajak krosu. Po prieniku do ďalšej fázy sa v akcii ukázal aj v semifinále, z ktorého sa však do boja o medaily nedostal. Rozlúčkou s parížskymi OH preňho bolo "malé finále" a napokon konečná šiesta pozícia.

Program a výsledky Slovákov na OH

Novinky

23:47 - Francúzsko prešlo cez Egypt až po predĺžení, o domáce zlato si zahrá so Španielskom.

23:10 - Holandskí reprezentanti získali zlaté medaily na olympijskom turnaji v 3x3 basketbale. V pondelkovom finále zdolali domácich Francúzov najtesnejším rozdielom 18:17. V zápase o bronz zvíťazili Litovčania nad Lotyšmi 21:18, obhajcovia najcennejšieho kovu tak v Paríži obsadili nepopulárnu štvrtú priečku.

22:35 - Nemecké reprezentantky vybojovali na olympijskom turnaji v Paríži zlaté medaily v 3x3 basketbale. V pondelkovom finále zdolali Španielky 17:16. Bronz získali Američanky, ktoré zvíťazili nad Kanadou 16:13.

22:19 - Skokan o žrdi Armand Duplantis opäť zlepšil svoj vlastný svetový rekord. Švéd, ktorý sa sústreďuje skôr na posúvanie maxima ako na súperenie s protivníkmi, stanovil jeho novú hodnotu na 625 cm. Doterajší rekord 624 cm skočil v apríli tohto roku v čínskom meste Xiamen. Nie je prekvapením, že vo finálovom podujatí v Paríži nemal konkurenciu a berie zlatú medailu. Viac v článku.

22:04 - Britka Keely Hodgkinsonová získala zlatú medailu v behu na 800 m na olympijských hrách v Paríži. V pondelkovom finále triumfovala časom 1:56,72 minúty, keď v závere nedala šancu svojim súperkám. Striebro získala Tsige Dugumová z Etiópie a bronz si vybojovala Keňanka Mary Moraaová.

21:48 - Americká atlétka Valarie Allmanová obhájila zlatú medailu v hode diskom na olympijských hrách v Paríži. V pondelkovom finále triumfovala výkonom 69,50 m a o takmer dva metre zdolala Číňanku Pin Feng. Bronz bronz si vybojovala Chorvátka Sandra Elkasevičová.

21:40 - Kenská bežkyňa Beatrice Chebetová získala zlatú medailu v behu na 5 000 m. V pondelkovom finále dosiahla čas 14:28,56 minúty a vybojovala si prvý cenný kov na OH v kariére. Striebro si odniesla Holanďanka Sifan Hasanová a bronz získala Talianka Nadia Battoclettiová. Faith Kipyegonovú, ktorá dobehla na druhom mieste, dodatočne diskvalifikovali.

Výsledky finále.
Výsledky finále.Flashscore

21:25 - Pozemné hokejistky Číny postúpili do semifinále olympijského turnaja v Paríži. V úvodnom štvrťfinálovom zápase zvíťazili v pondelok nad reprezentantkami Austrálie 3:2. V boji o finále sa stretnú s Belgičankami, ktoré zdolali Španielky 2:0. Strieborné z Tokia Argentínčanky vyradili Nemecko 2:0 v rozstrele, keď sa duel v riadnom čase skončil nerozhodne 1:1. V repríze finále z predchádzajúcich hier sa v semifinále stretnú s obhajkyňami zlata Holanďankami, ktoré si poradili s Veľkou Britániou 3:1.

21:30 - Američan Chase Budinger, ktorý má za sebou sedem sezón v NBA, sa s olympijským turnajom v plážovom volejbale rozlúčil v osemfinále. Bývalý basketbalista Houstonu a Minnesoty a jeho spoluhráč Miles Evans podľahli obhajcom zlata Andersovi Molovi a Christianovi Sörumovi 16:21 a 14:21.

20:12 - Futbalisti Španielska sa stali prvými finalistami olympijského futbalového turnaja mužov, v semifinále zdolali Maroko. Súpera spoznajú vo večernom stretnutí medzi domácim Francúzskom a Egyptom.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

20:00 - Britské dráhové cyklistky si vybojovali zlaté medaily v tímovom šprinte. Trio Emma Finucaneová, Sophie Capewellová a Katy Marchantová triumfovalo v ďalšom svetovom rekorde 45,186 s. Strieborné skončili Novozélanďanky a v súboji o bronz boli úspešné Nemky.

18:45 - Organizátori OH v Paríži opäť odložili semifinále i finále mužov a žien v surfingu. Dôvodom boli nepriaznivé podmienky na Tahiti. Pre príliš malé vlny súťaže preložili niekoľkýkrát, pôvodne sa mali konať už v stredu 31. júla.

18:40 - Holandská jachtárka Marit Bouwmeesterová si na OH v Paríži už s predstihom jedného dňa de facto zaistila zlatú medailu v triede ILCA 6 dinghy. V utorok potrebuje už iba dokončiť preteky.

Ak Bouwmeesterová príde v utorok do cieľa, stane sa najlepšou jachtárkou olympijskej histórie. V zbierke bude mať dve zlaté, jednu striebornú a jednu bronzovú medailu. Prekoná tak zápis Britky Hannah Millsovej (2-1-0).

17:02 - Dánsky bedmintonista Viktor Axelsen obhájil zlatú medailu v mužskej dvojhre. V pondelkovom finále zdolal majstra sveta z vlaňajška Thajčana Kunlavuta Vitidsarna 2:0 na sety. Bronz si vybojoval Zii Jia Lee z Malajzie, ktorý v zápase o 3. miesto vyhral nad Lakshyom Senom z Indie 2:1.

16:58 - Austrálska vodná slalomárka Noemie Foxová získala na OH v Paríži zlatú medailu v kajak krose. Vo finále skončila prvá pred domácou Francúzkou Angele Hugovou, bronz si vybojovala Kimberley Woodsová z Veľkej Británie.

16:50 - Jakub Grigar sa v kajak krose predstavil v meraní síl zvanom "malé finále". Zo štvorice účastníkov došiel do cieľa ako tretí, Poliak Polaczyk sa však dopustili chyby, čo pre reprezentanta Slovenska znamenalo posun vyššie na konečnú šiestu pozíciu. Na aktuálnom sviatku pod piatimi kruhmi to preňho bola derniéra. Viac v článku.

16:29 - Jakub Grigar do finále kajak krosu neprenikol. V semifinálovej jazde obsadil tretiu priečku, ktorá ho posunula do boja o 5. miesto.

16:08 - Reprezentanti Talianska v športovej streľbe Diana Bacosiová a Gabriele Rossetti získali zlato v tímovom skeete. Vo finále zdolali Austen Jewell Smithovú a Vincenta Hancocka z USA, bronz si vybojovali Ťien-lin a Ťiang I-tching z Číny.

Výsledky finále.
Výsledky finále.Flashscore

15:59 - Slovenský vodný slalomár Jakub Grigar postúpil do semifinále kajak krosu. V pondelkovom prvom štvrťfinále na kanáli vo Vaires-sur-Marne síce prišiel do cieľa až tretí, no prvý Manuel Ochoa spravil chybu na poslednej bránke a klesol na štvrté miesto. S Grigarom postúpil aj Brit Joseph Clark.

15:40 - Brazílska gymnastka Rebeca Andradeová triumfovala s tesným náskokom 33 tisícin bodu vo finále prostných. Striebornú medailu si odniesla favorizovaná Američanka Simone Bilesová, pre ktorú to bol už štvrtý cenný kov z Paríža a jedenásty celkovo z OH. Z bronzu sa tešila ďalšia Američanka Jordan Chilesová.

14:37 - Japonský gymnasta Šinnosuke Oka triumfoval na hrazde a získal tretie zlato na prebiehajúcich hrách. Striebornú medailu si odniesol Angel Barajas z Kolumbie, bronz si vybojovali Číňan Čang Po-cheng a Tchang Čchia-chung z Taiwanu.

14:19 - Poľská reprezentantka v športovom lezení Aleksandra Miroslawová prekonala v pondelok vlastný svetový rekord v disciplíne speed. V nasadzovacej časti kvalifikácie dosiahla čas 6,06 s a prekonala tak svoje doterajšie maximum, ktoré malo hodnotu 6,24 s. Vyraďovacia časť a finále ženského speedu je na programe v stredu.

13:30 - Talianska gymnastka Alice D'Amatová triumfovala na kladine na OH v Paríži. Za svoj výkon získala celkovo 14,366 bodov, strieborná Číňanka Čou Ja-čchin dostala 14,100. Bronz si odniesla ďalšia Talianka Manila Espositová. Favorizovaná Američanka Simone Bilesová sa umiestnila až na 5. mieste, keď spadla v trojkombinácii a nepridala ďalšiu medailu k trom zlatým.

13:19 - Po 44 rokoch si volejbalisti Poľska zahrajú na olympijských hrách o medailu. Od zlata v Montreale 1976 sa jedinýkrát dostali do semifinále o štyri roky neskôr a prekliatie zlomili v Paríži pondelkovým víťazstvom 3:1 nad Slovincami.

12:31 - Čínsky gymnasta Cou Ťing-jüan obhájil na OH v Paríži zlato na bradlách. Druhý skončil Iľja Kovtun z Ukrajiny, tretí bol Šinnosuke Oka z Japonska.

11:52 - Bedmintonistka Kórejskej republiky Se Young An získala zlatú medailu vo dvojhre. V pondelňajšom finále zdolala Číňanku Ping Ťiao Che 2:0 na sety. Bronzovú medailu si odniesla Gregoria Mariska Tunjungová z Indonézie, ktorej súperka v súboji o 3. miesto Španielka Carolina Marínová nenastúpila pre zranenie kolena.

11:09 - "Zlato si cením o to viac, že som ho získal proti Carlosovi, ktorý v tomtu roku vyhral Roland Garros i Wimbledon. Vo finále som predviedol neuveriteľný tenis. Ak zoberiem do úvahy všetky okolnosti, toto je zrejme môj najväčší športový úspech v kariére," zneli slová Novaka Djokoviča po finálovom triumfe na olympijskom turnaji. Viac v článku.

10:13 - Olympijským šampiónom v streľbe z rýchlopaľnej pištole sa stal Číňan Li Jüe-chung. Druhý bol Kórejčan Čo Jong-če, tretí ďalší Číňan Wang Sin-ťie.

09:48 - Zmiešanú štafetu triatlonistov na olympijských hrách v Paríži vyhralo Nemecko. Šampióni z Tokia Briti majú striebro, tretí skončili Američania.

09:12 - Nedeľné finále šprintu mužov na 100 metrov ponúklo pútavú bitku. Z tesného triumfu a olympijského zlata sa napokon tešil Noah Lyles. "To je to, čo som chcel, je to tvrdá bitka, úžasní súperi. Každý prišiel pripravený na boj a ja som chcel dokázať, že som ten najlepší z nich," vyhlásil Američan bezprostredne po pretekoch. Viac v článku.

08:07 - V uplynulých dňoch pozbierali najviac olympijských medailí športovci zo Spojených štátov amerických (71). Domáce Francúzsko je so 44 cennými kovmi na treťom mieste, zatiaľ čo slovenskej výprave patrí s jedným bronzom 61. priečka.

Medailové poradie OH v Paríži pred 11. dňom.
Medailové poradie OH v Paríži pred 11. dňom.Flashscore

07:28 - V Paríži sa v pondelok bude rozdávať 20 sád medailí. Veľké lúčenie pod piatimi kruhmi zrejme čaká Simone Bilesovú a pôjde o to, či bude dvakrát zlaté a tým pádom spojené so vstupom do spoločnosti výnimočných. Bude sa hrať bedmintonové finále, ktoré ponúkne veľkú európsko-ázijskú bitku, a nakoniec na Stade de France budú diváci túžobne očakávať svetový rekord Armanda Duplantisa. Viac v článku.

06:32 - Triatlonisti sa v pondelok ráno znovu ponoria do Seiny, aby absolvovali zmiešanú štafetu. V nej možno očakávať ďalší súboj hostiteľskej krajiny s britskými reprezentantmi, po individuálnych pretekoch majú obe krajiny zlato a bronz. Triumf z Tokia obhajujú Briti, ale Francúzi majú tento rok vyrovnanejší tím, pretože ich dvojky obsadili zhodne štvrté miesta.

06:03 - Len máloktorá z 329 olympijských disciplín má takého jasného favorita, akým je švédsky žŕdkar Armand Duplantis. Má už olympijské zlato, dva tituly majstra sveta, osemkrát zlepšil svetový rekord. Tri roky od Diamantovej ligy v Lausanne ho nikto neporazil. Z finálových súperov sa tento rok žiadny neprehupol cez šesť metrov. Duplantis to dokázal osemkrát a v pondelok môže atakovať svoje maximum 624 cm z aprílového mítingu v čínskom Sia-menu.