Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

OH v Paríži NAŽIVO, 13. deň: Osobný rekord Halla, olympijský Stonu

Aktualizované
Hall ovládol beh na 400 metrov.
Hall ovládol beh na 400 metrov.AFP
Olympijské hry v Paríži pokračujú v plnom prúde, z pohľadu zlatých medailí sa doposiaľ najviac darilo USA. Prvý cenný kov získalo Slovensko minulý pondelok vďaka vodnému slalomárovi Matejovi Beňušovi (36) v kategórii C1. Ako sa bude dariť jeho krajanom v stredu, sledujte v špeciáli Flashscore Správ, ktorý mapuje dianie na 33. letných olympijských hrách nielen očami dát.

Kompletný denný program

Slovenky a Slováci v akcii

Pozornosť slovenských fanúšikov na zástupcov krajiny spod Tatier sa upierala len doobeda. Chodci Hana Burzalová a Dominik Černý sa umiestnili v olympijskej novinke v miešanej štafete v chôdzi na maratónskej trati na 18. priečke v slovenskom rekorde, zatiaľ čo Viktória Forsterová v piatom rozbehu v behu na 100 metrov cez prekážky finišovala šiesta a čaká ju štvrtková repasáž.

Program a výsledky Slovákov na OH

Novinky

23:20 - Ukrajinský boxer Oleksandr Chyžnjak získal zlatú medailu na OH v Paríži v kategórii do 80 kg. Vo finále zdolal v tesnom súboji Kazacha Nurbeka Oralbayeva 3:2 na body. Dvadsaťdeväťročný Ukrajinec získal pod piatimi kruhmi druhé zlato, triumfoval aj v Tokiu v kategórii do 75 kg.

23:06 - Kubánsky boxer Erislandy Alvarez Borges získal zlatú medailu na OH v Paríži v kategórii do 63,5 kg. Vo finále zdolal v tesnom súboji domáceho Francúza Sofiana Oumiha 3:2 na body.

22:30 - Marocký atlét Soufiane El Bakkali obhájil na olympiáde v Paríži titul v behu na 3000 m prek. Vo finále dosiahol čas 8:06,05 min. Striebro získal Američan Kenneth Rooks výkonom 8:06,41, keď tesne predstihol Keňana Abrahama Kibiwota, ktorý zabehol 8:06,47.

22:20 - Reprezentant Kórejskej republiky Taejoon Park sa stal v Paríži olympijským víťazom v taekwonde. V stredajšom finále kategórie do 58 kg vyhral nad Gašimom Magomedovom z Azerbajdžanu po skreči súpera v druhom kole. Bronz získali Francúz Cyrian Ravet a Mohamed Khalil Jendoubi z Tuniska.

22:10 - Reprezentantka USA v zápasení voľným štýlom Sarah Ann Hildebrandtová triumfovala v olympijskej súťaži do 50 kg. V stredajšom finále v Paríži zdolala Yusneylis Guzmanovú Lopezovú 3:0 na body. Bronz si vybojovali Japonka Jui Susakiová a C'-čchi Feng z Číny.

22:02 - Thajská reprezentantka v taekwonde Panipak Wongpattanakitová vybojovala na OH v Paríži zlatú medailu v hmotnostnej kategórii do 49 kg. V stredajšom finále zdolala Kuo Čching z Číny 2:1 a obhájila titul z Tokia. Bronz získali Mobina Nematzadehová z Iránu a Chorvátka Lena Stojkovičová.

Zlatý úsmev Panipak Wongpattanakitovej.
Zlatý úsmev Panipak Wongpattanakitovej.AFP / Flashscore

21:59 - Austrálska žrdkárka Nina Kennedyová získala zlato. Úradujúca majsterka sveta skočila 490 cm a zdolala obhajkyňu olympijského prvenstva Katie Moonovú z USA (485). Bronz vybojovala Kanaďanka Alysha Newmanová (485).

21:50 - Čínska vzpieračka Č'-chuej Chou získala zlatú medailu v hmotnostnej kategórii do 49 kg. Súhrnným výkonom v dvojboji 206 kg odsunula na druhú priečku Mihaelu Valentinu Cambeiovú z Rumunska (205). Tretia skončila Thajčanka Surodchana Khambaová (200). Chou dosiahla v nadhode výkon 117 kg, čo je nový olympijský rekord.

21:45 - Jamajský diskár Rojé Stona sa stal prekvapujúcim víťazom olympijskej súťaže v Paríži. Vo finále hodil nový olympijský rekord 70,00 m a zdolal svetového rekordéra Mykolasa Aleknu z Litvy (69,97) a tretieho Austrálčana Mattthewa Dennyho z Austrálie (69,31).

Finálové výsledky v hode diskom.
Finálové výsledky v hode diskom.Flashscore

21:35 - Olympijským víťazom v behu na 400 metrov sa stal Quincy Hall z USA v osobnom rekorde 43,40 s. Brit Matthew Hudson-Smith zlepšil svoj vlastný európsky rekord na 43,44, no musel sa zmieriť so striebrom. Bronz pre Zambiu zariadil Muzala Samukonga časom 43,74.

21:20 - Iránsky reprezentant v zápasení grécko-rímskym štýlom Mohammadhadi Saravi triumfoval v olympijskej súťaži do 97 kg. V stredajšom finále v Paríži zdolal Artura Alexanjana z Arménska 4:1 na body. Bronz si vybojovali Kubánec Gabriel Rosillo a Uzur Džuzupbekov z Kirgizska.

20:45 - Čínske akvabely triumfovali v Paríži v tímovej súťaži v akrobatickej zostave. Striebro získali Američanky, tretie boli Španielky. Reprezentantky Číny vylepšili o jednu priečku svoje umiestnenie z Tokia.

20:40 - Japonský reprezentant v zápasení grécko-rímskym štýlom Nao Kusaka triumfoval v olympijskej súťaži do 77 kg. Vo finále v Paríži zdolal Kazacha Demeua Žadrajeva 5:2 na body a tešil sa z premiérovej olympijskej medaily v kariére.

Kusaka a jeho radosť zo zlata.
Kusaka a jeho radosť zo zlata.Profimedia / Flashscore

19:45 - Americké dráhové cyklistky Jennifer Valenteová, Lily Williamsová, Chloe Dygertová a Kristen Faulknerová získali na OH v Paríži zlato v stíhačke družstiev na 4000 m v čase 4:04,306 min. Vo finále zdolali o 0,621 sekundy Nový Zéland, bronz si vybojovala Britky, ktoré zdolali Talianky. Faulknerová získala v Paríži druhé zlato, keďže triumfovala aj v cestných pretekoch.

19:00 - Austrálski dráhoví cyklisti Oliver Bleddyn, Sam Welsford, Conor Leahy a Kelland O´Brien získali na OH v Paríži zlato v stíhačke družstiev na 4000 m v čase 3:42,067 min. Vo finále zdolali o 2,327 sekundy Veľkú Britániu. Bronz si vybojovali obhajcovia titulu Taliani, ktorí zdolali Dánov.

Austrálsky triumf.
Austrálsky triumf.Flashscore

18:35 Austrálsky skejtbordista Keegan Palmer získal zlatú medailu v disciplíne park. Vo finále odsunul na druhú priečku Američana Toma Schaara, bronz si vybojoval Augusto Akio z Brazílie.

17:40 - Čínsky vzpierač Li Fa-pin získal na OH v Paríži zlatú medailu v hmotnostnej kategórii do 61 kg. Súhrnným výkonom v dvojboji 310 kg odsunul na druhú priečku Theeraponga Silachaia z Thajska (303) a obhájil triumf z Tokia. Tretí skončil Američan Hampton Morris (298). Fa-pin dosiahol v trhu výkon 143 kg, čo je nový olympijský rekord.

17:02 - Austrálsky jachtár Matthew Wearn získal na OH v Paríži zlatú medailu v triede ILCA 7 dinghy. Strieborný skončil Cyperčan Pavlos Kontides a bronzovú priečku obsadil Stefano Peschiera z Peru.

Výsledky finále.
Výsledky finále.Flashscore

14:50 - Holandská jachtárka Marit Bouwmeesterová získala v Paríži zlatú medailu v triede ILCA 6 dinghy. Strieborná skončila Anne-Marie Rindomová z Dánska a bronzovú priečku obsadila Nórka Line Flem Höstová.

14:05 - Holandský dráhový cyklista Harrie Lavreysen stanovil nový svetový rekord v šprinte jednotlivcov. V stredajšej kvalifikácii na OH v Paríži dosiahol čas 9,088 s. Na velodróme Saint-Quentin-en-Yvelines bol v stredu prekonaný svetový rekord hneď dvakrát. Najskôr ho pokoril Austrálčan Matthew Richardson, ktorý sa s časom 9,091 s dostal ako prvý v histórii pod hranicu 9,100 s. Vzápätí ho ešte vylepšil 27-ročný Lavreysen, ktorý má na konte štyri olympijské medaily vrátane parížskeho zlata z tímového šprintu.

13:20 - Poľská reprezentantka v športovom lezení Aleksandra Miroslawová získala na OH v Paríži zlatú medailu v disciplíne speed. V stredajšom finále zdolala Číňanku Li-ťüan Teng s časom 6,10 s. Bronz vybojovala Miroslawovej krajanka Aleksandra Kalucká.

10:49 - Viktória Forsterová sa umiestnila na šiestom mieste v poslednom piatom rozbehu v behu na 100 m cez prekážky s časom 13,08 s. Na postup do semifinále to nestačilo, vo štvrtok od 10:35 ju čaká repasáž.

Výsledky piateho rozbehu.
Výsledky piateho rozbehu.Flashscore

10:34 - Slovenka Hana Burzalová finišovala v miešanej štafete v chôdzi na maratónskej trati nakoniec na 18. mieste z 25 dvojíc s mankom 13:23 minúty na španielskych víťazov. Burzalová spoločne s Dominikom Černým vytvorili časom 3:03:54 národný rekord a predbehli reprezentantov Kolumbie, Kanady, Maďarska, Austrálie, Turecka, Česka a Indie. Čítajte viac.

Výsledky zmiešanej štafety.
Výsledky zmiešanej štafety.Flashscore

10:21 - Španieli Álvaro Martín a María Pérezová ovládli olympijskú novinku v miešanej štafete v chôdzi na maratónskej trati (42 195 m) v čase 2:50:30 hodiny a berú si zlatú medailu. Striebro patrí Ekvádorčanom Brianovi Pintadovi a Glende Morejónovej s mankom 51 sekundy, bronz berú Austrálčania Rhydian Cowley a Jemima Montagová (+1:07 minúty). Slovenské duo Černý - Burzalová sa blíži na métu 40,4 km na 19. priečke.

09:53 - Na méte 31,45 km odovzdal Dominik Černý štafetu Hane Burzalovej na 21. pozícii s mankom 9:37 minúty. O víťazstvo sa pobijú dvojice zo Španielska a Ekvádora.

09:15 - Diaľkoví plavci sa dnes v Paríži dočkali úvodného zoznamovacieho tréningu v Seine pred pretekmi o olympijské medaily. Kontrola kvality vody z dnešného skorého rána ukázala zlepšenie a koncentrácia enterokokov a baktérií E.coli neprekročila povolený limit, uvádza sa vo vyhlásení organizátorov hier a medzinárodnej plaveckej federácie World Athletic. V utorok sa plavci nedostali do vody s vysokou mierou znečistenia.

09:04 - Na druhej odovzdávke po 21,45 km sa slovenská dvojica posunula na 22. priečku s priebežnou stratou 6:22 minúty, Hana Burzalová predbehla českú a austrálsku pretekárku. Na trať sa vracia Dominik Černý. Prvý Ekvádor a šieste Mexiko delia len dve sekundy!

08:16 - Dominik Černý figuroval na prvej odovzdávke v miešanej štafete v chôdzi na maratónskej trati (po 11,45 km) na 24. mieste z 25 s mankom 2:37 minúty na lídra z Nemecka. O prvenstvo bojuje aktuálne osem krajín vrátane Japonska, Brazílie, Ekvádoru, Španielska, Kanady, Talianska a Číny (ôsma priečka a strata len deviatich sekúnd). Černého strieda Hana Burzalová.

Súťaž miešaných štafiet na maratónskej trati chodcov pozostáva zo štyroch úsekov. Najprv ide muž 11,45 km, potom žena 10 km, nasleduje opäť muž na 10 km a záverečný úsek absolvuje žena 10,745 km.

07:30 - V stredu 7. augusta sa na olympijských hrách v Paríži rozdá 21 kolekcií medailí. Uskutoční sa však aj prestížny súboj medzi Poľskom a USA o účasť vo finále volejbalového turnaja mužov. Fanúšikovia dráhovej cyklistiky očakávajú nový svetový rekord, ktorý by mohol padnúť v stíhačke družstiev. Súčasťou toho má byť i Talian Filippo Ganna, ktorý už vlastní striebro z cestnej časovky jednotlivcov. A napokon na atletickom ovále príde na rad hladká štvorstovka mužov, v ktorej budú o zlato bojovať Michael Norman, Matthew Hudson-Smith a Quincy Hall. Čítajte viac.

07:00 - Spojené štáty americké sa ešte v utorok ráno delili o prvé miesto v počte získaných zlatých medailí s Čínou, v stredu však už túto bilanciu jasne vedú s 24 kovmi. Slovensko naďalej klesá v rebríčku, vďaka jednému bronzu Mateja Beňuša mu patrí delená 69. priečka.

Medailová bilancia na začiatku stredy.
Medailová bilancia na začiatku stredy.Flashscore