Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

OH v Paríži NAŽIVO, 14. deň: Dream Team vo finále s Francúzmi. Tebogo so zlatom pre Botswanu

Aktualizované
Zlatý Tebogo na 200 metrov.
Zlatý Tebogo na 200 metrov.Profimedia
Olympijské hry v Paríži pomaly finišujú, z pohľadu zlatých medailí sa doposiaľ najviac darilo USA. Prvý cenný kov získalo Slovensko minulý pondelok vďaka bronzu vodného slalomára Mateja Beňuša (36) v kategórii C1. Ako sa bude dariť jeho krajanke vo štvrtok, sledujte v špeciáli Flashscore Správ, ktorý mapuje dianie na 33. letných olympijských hrách nielen očami dát.

Kompletný denný program

Slovenky a Slováci v akcii

V akcii bola vo štvrtok jediná Slovenka. Viktória Forsterová absolvovala repasáž behu na 100 m prekážky. Šprintérka sa predstavila v prvej z troch repasáží o 10:35. Na postup do semifinále jej chýbala stotina. S Parížom sa tak rozlúčila.

Program a výsledky Slovákov na OH

23:20 - Uzbecký boxer Hasanboj Dusmatov vybojoval zlatú medailu v kategórii do 51 kg. Vo finále zdolal domáceho Francúza Billala Bennamu 5:0. Bronz získali Junior Alcantara Reyes z Dominikánskej Republiky a David de Pina z Kapverd.

23:00 - Basketbalisti USA postúpili do finále olympijských hier v Paríži a zabojujú o piaty titul v poradí a sedemnásty v histórii. Hviezdny tím na čele s LeBronom Jamesom či Stephenom Currym však musel vo štvrtkovom semifinále otočiť zápas so Srbskom, ktorý nakoniec vyhral 95:91. Američania sa v sobotňajšom finále (21:30) stretnú rovnako ako v Tokiu s Francúzmi. Srbi zabojujú o bronz s Nemcami.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

22:17 - Indonézsky vzpierač Rizki Juniansyah získal v Paríži zlatú medailu v kategórii do 73 kg. Vo štvrtkovej súťaži triumfoval v dvojboji výkonom 354 kg, pričom v nadhode vytvoril nový olympijský rekord 199 kg. Zo striebra sa teší Weeraphon Wichuma z Thajska (346 kg), bronz patrí Bulharovi Božidarovi Andrejevovi (344).

22:10 - Kórejská reprezentantka v taekwonde Kim Yujin získala zlatú medailu v kategórii do 57 kg. Vo štvrtkovom finále zdolala Nahid Kiyanichandehovú z Iránu. Bronz si vybojovali Skylar Parková z Kanady a Kimia Alizadeh Zonouziová z Bulharska.

22:04 - Americký atlét Grant Holloway triumfoval v behu na 110 m prek. Zlato získal časom 12,99 s. Vo finále zdolal o desatinu krajana Daniela Robertsa, bronz putuje do Jamajky zásluhou Rasheeda Broadbella.

21:58 - Uzbecký reprezentant v taekwonde Ulugbek Rašitov sa stal olympijským šampiónom v kategórii do 68 kg. Vo finále v Paríži zvíťazil nad Zaidom Kareemom z Jordánska 2:0. Bronz získali Liang Jü-šuaj z Číny a Brazílčan Edival Pontes.

21:53 - Pakistanský oštepár Arshad Nadeem získal v Paríži zlatú medailu v novom olympijskom rekorde. Vo štvrtkovom finále triumfoval výkonom 92,97 m. Striebro získal obhajca najcennejšieho kovu Neeraj Chopra z Indie a bronz si z Francúzska odniesol Grenadčan Anderson Peters.

21:45 - Americký šprintér Noah Lyles krátko po zisku bronzu v behu na 200 m na olympijských hrách v Paríži oznámil, že mu diagnostikovali covid. Informovala o tom agentúra AP.

21:40 - Americká atlétka Sydney McLaughlinová-Levroneová vytvorila na OH v Paríži nový svetový rekord v behu na 400 m prek. Vo finále triumfovala časom 50,37 s. Vlastný rekordný zápis z 30. júna v Eugene zlepšila o 28 stotín sekundy. Bronz získala jej krajanka Anna Cockrellová, na bronzovej priečke dobehla Holanďanka Femke Bolová.

21:30 - Americká reprezentantka v atletike Tara Davisová-Woodhallová vybojovala na OH v Paríži zlatú medailu v skoku do diaľky. Vo štvrtkovom finále dosiahla najlepší výkon 7,10 m. Strieborná skončila Nemka Malaika Mihambová a bronzovú priečku obsadila Jasmine Mooreová z USA.

Výsledky finále v skoku do diaľky.
Výsledky finále v skoku do diaľky.Flashscore

21:22 - Japonská zápasníčka Akari Fudžinamiová získala na OH v Paríži zlatú medailu v kategórii do 53 kg. Vo finále zdolala Luciu Yepezovú z Ekvádora na technickú prevahu (10:0). Bronz získali Choe Hyo-gyong z KĽDR a Pchang Čchien-jü z Číny.

21:00 - Titul olympijských šampiónov v pozemnom hokeji získali Holanďania. V štvrtkovom finále zdolali Nemcov v samostatných nájazdoch 3:1, v riadnej hracej dobe sa duel skončil nerozhodne 1:1.

20:50 - Bulharský reprezentant v zápasení Semion Novikov získal na OH v Paríži zlato v grécko-rímskom štýle do 87 kg. Vo finále zdolal Alireza Mohmadipianiho z Iránu jasne 7:0 na na body. Bronz získali Ukrajinec Žan Beleňuk a dánsky reprezentant Turpal Ali Bisultanov.

20:40 - Botswanský šprintér Letsile Tebogo získal v Paríži zlatú medailu v behu na 200 m. Vo štvrtkovom finále triumfoval s časom 19,46 s a stal sa prvým olympijským víťazom z tejto africkej krajiny. Strieborný skončil Američan Kenneth Bednarek a bronz si odnesie jeho krajan a zlatý zo stovky Noah Lyles.

Výsledky šprintu na 200 metrov.
Výsledky šprintu na 200 metrov.Flashscore

20:27 - Domáci dráhový cyklista Benjamin Thomas získal zlatú medailu v omniu na olympijských hrách v Paríži. V cyklistickom viacboji na Národnom velodróme triumfoval so ziskom 164 bodov. Druhý skončil Portugalčan Iuri Leitao a tretie miesto obsadil Belgičan Fabio van den Bossche.

20:10 - Iránsky zápasník Saíd Ismaíli sa stal olympijským víťazom v grécko-rímskom štýle v kategórii do 67 kg. V tesnom finálovom súboji v Paríži zvíťazil nad Ukrajincom Parvizom Nasibovom 6:5 na body. Bronz získali Kubánec Luis Orta a Hasrat Džafarov z Azerbajdžanu.

19:40 - Francúzski basketbalisti si na domácej olympiáde v Paríži zahrajú o zlato. V prvom štvrtkovom semifinále zvíťazili nad Nemcami 73:69. Vo finále tak nastúpia rovnako ako pred troma rokmi v Tokiu, keď Američanom v súboji o zlato podľahli, hoci ich predtým v základnej skupine zdolali. Francúzi sa s úradujúcimi majstrami sveta stretli druhýkrát na turnaji, duel v základnej skupine Nemci vyhrali presvedčivo 85:71. 

Štatistický pohľad na duel.
Štatistický pohľad na duel.Flashscore

19:31 - Novozélandská dráhová cyklistka Ellesse Andrewsová získala zlatú medailu v keirine na olympijských hrách v Paríži. Vo štvrtkovom finále na Národnom velodróme zvíťazila pred Holanďankou Hetty van de Wouwovou a Britkou Emmou Finucaneovou.

18:56 - Futbalisti Maroka získali na bronzové medaily. Vo štvrtkovom súboji o 3. miesto v Nantes deklasovali Egypt 6:0. Maročania sa tešia z historicky prvej olympijskej medaily, nadviazali na vydarené účinkovanie na MS 2022 v Katare, kde obsadili štvrtú priečku.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

18:34 - Francúzske hádzanárky si udržali možnosť obhájiť na domácej pôde v Paríži titul olympijských šampióniek. V prvom štvrtkovom semifinále zvíťazili nad Švédkami 31:28 po predĺžení. Švédky neboli ďaleko k postupu do finále, v druhom polčase viedli aj o štyri góly a minútu pred koncom riadnej hracej doby o jeden. Lenže 14 sekúnd pred klaksónom zariadila predĺženie gólom Tamara Horaceková a dodatočná desaťminútovka už patrila Francúzkam.

18:18 - Volejbalistky USA zostávajú na olympiáde v Paríži v hre o obhajobu zlatých medailí. Vo štvrtkovom prvom semifinále zdolali v repríze tokijského boja o zlato Brazílčanky 3:2. Američankám patrili vždy nepárne sety, Brazílčanky dvakrát vyrovnali, keď uspeli v druhom a štvrtom sete. Rozhodujúci tajbrejk sa skončil 15:11 v prospech úradujúcich olympijských šampióniek.

18:10 - Britka Ellie Aldridgeová získala zlatú medailu v kitesurfingu. V olympijskej súťaži na pobreží Marseille zvíťazila pred domácou Francúzkou Lauriane Nolotovou, bronz putuje do Holandska zásluhou Annelous Lammertsovej.

17:30 - Čínska vzpieračka Luo Š'-fang triumfovala v kategórii do 59 kg. Vo štvrtok zvíťazila súhrnným výkonom 241 kg v dvojboji, čo je nový olympijský rekord. Úradujúca majsterka sveta odsunula na striebornú priečku Kanaďanku Maude Charronovú (236), bronz získala obhajkyňa titulu z Tokia Kchuo Hsing-čchun z Taiwanu (235).

Výsledky finále.
Výsledky finále.Flashscore

16:50 - Indická zápasníčka Vineš Phogatová ukončila svoju profesionálnu kariéru. Na olympijských hrách v Paríži ju diskvalifikovali, pretože nesplnila váhový limit v kategórii do 50 kilogramov.

16:30 - Čínsky skokan do vody Sie S'-i obhájil v skokoch z 3 m dosky olympijské zlato z Tokia. Vo štvrtkovom finále na OH v Paríži triumfoval s celkovým ziskom 543,60 bodu. Striebro si vybojoval rovnako ako pred tromi rokmi jeho krajan Wang Cung-jüan (530,20), tretí skončil Mexičan Osmar Olvera Ibarra (500,40).

15:40 - Slovenský zápasník Tajmuraz Salkazanov odštartuje svoje účinkovanie na OH v Paríži v osemfinále voľnoštýliarskej kategórie do 74 kg, v ktorom sa stretne s víťazom duelu predkola medzi Uzbekom Razambekom Žamalovom a Bielorusom Magomedchabibom Kadimagomedovom so štatútom individuálneho neutrálneho športovca. O mene jeho súpera rozhodol štvrtkový žreb.

Salkazanov je posledným medailovým želiezkom v ohni pre Slovensko.
Salkazanov je posledným medailovým želiezkom v ohni pre Slovensko.Profimedia

13:50 - Ženský štvorkajak z Nového Zélandu získal zlatú medailu na 500 m v rýchlostnej kanoistike na OH v Paríži. Kvarteto v zložení Lisa Carringtonová, Alicia Hoskinová, Olivia Brettová a Tara Vaughanivá triumfovalo v A-finále s náskokom 42 stotín pred Nemeckom. Bronz si vybojovali obhajkyne zlata v tejto disciplíne Maďarky (+0,73).

13:35 - Čínski reprezentanti v rýchlostnej kanoistike Liou Chao a Ťi Po-wen triumfovali na OH v Paríži v C2 na 500 m. Zlato získali v A-finále pred talianskou dvojicou Gabriele Casadei a Carlo Tacchini. Bronz si vybojovali Joan Moreno, Diego Dominguez zo Španielska.

Finálový rezultát.
Finálový rezultát.Flashscore

13:22 - Talianski jachtári Ruggero Tita, Caterina Bantiová získali vo Francúzsku zlaté medaily v triede Nacra 17 mix. Striebro putuje do Argentíny zásluhou Matea Majdalaniho a Eugenie Boscovej, bronz patrí Novozélanďanom Micahovi Wilkinsonovi a Erice Dawsonovej.

13:08 - Indonézsky reprezentant v športovom lezení Veddriq Leonardo získal zlatú medailu v disciplíne speed. Vo štvrtkovom finále dosiahol čas 4,75 sekundy a na druhé miesto odsunul Wu Pchenga z Číny (4,77). Bronz si vybojoval Američan Sam Watson, ktorý v súboji o 3. miesto prekonal časom 4,74 s svoj vlastný svetový rekord.

12:30 - Rakúski jachtári Lara Vadlauová a Lukas Mähr získali na OH v Paríži zlato v triede 470er mix dinghy. Na druhé miesto odsunuli japonské duo Miho Jošioková, Keidžu Okada, bronz získali Švédi Lovisa Karlssonová a Anton Dahlberg.

10:41 - Viktória Forsterová sa nepredstaví v semifinále behu 100 m prekážky. Slovenka dosiahla v prvej z troch repasáží (opravných behov) čas 12,88 sekundy, finišovala tretia a len o stotinu zaostala za druhou postupujúcou Holanďankou Maayke Tjin-A-Limovou.

Výsledky 1. repasáže behu na 100 metrov prekážky žien.
Výsledky 1. repasáže behu na 100 metrov prekážky žien.Flashscore

10:05 - Holandská reprezentantka v diaľkovom plávaní Sharon van Rouwendaalová získala na OH v Paríži zlatú medailu v pretekoch na 10 km. V Seine triumfovala s náskokom 5,5 sekundy pred Moeshou Johnsonovou z Austrálie, bronz si vybojovala Talianka Ginevra Taddeucciová (+8,6). Pre van Rouwendaalovú je to tretia olympijská medaila po zlate v Riu de Janeiro 2016 a striebre v Tokiu 2020.

09:30 - Čínska antidopingová agentúra vyzvala vo štvrtok Medzinárodnú testovaciu agentúru (ITA) na intenzívnejšie testovanie atlétov z USA. Reagovala tak na dopingový prípad šprintéra Erriyona Knightona, ktorý mal v marci pozitívny test na zakázanú látku, no očistili ho a v Paríži sa vo štvrtok predstaví vo finále dvojstovky. Čítajte viac.

Štartová listina mužov vo finále 200 metrov.
Štartová listina mužov vo finále 200 metrov.Flashscore

08:50 - Kristen Faulknerová sa v Paríži zapísala do olympijskej histórie napriek tomu, že cyklistiku začala brať vážne venovať len pred niekoľkými rokmi. Stala sa prvou Američankou a po Holanďanke Leontien van Moorselovej a českej zimnej obojživelníčke Ester Ledeckej len treťou ženou, ktorá na jedných hrách získala zlato v dvoch rôznych disciplínach. Faulknerová v nedeľňajších cestných pretekoch s hromadným štartom šokovala favoritky a dokonale načasovaným útokom tri kilometre pred cieľom si nečakane vybojovala zlato. V stredu pridala druhý najcennejší kov, tentokrát na dráhe, keď pomohla USA k historickému triumfu v stíhacích pretekoch tímov.

08:20 - Indická zápasníčka Vineš Fogatová krátko po tom, čo bola pre prekročenie váhy diskvalifikovaná pred súbojom o zlato na olympijských hrách v Paríži, ukončila kariéru. Dvojnásobná bronzová medailistka z majstrovstiev sveta na sociálnej sieti X uviedla, že už nemá silu pokračovať.

07:40 - Vo štvrtok 8. augusta sa na olympijských hrách v Paríži rozdá 25 kolekcií medailí. Takisto je na programe aj veľký semifinálový súboj medzi basketbalistami USA a Srbska, v ktorom sa Nikola Jokič a spol. budú snažiť "Dream Teamu" odplatiť prehru zo základnej skupiny. Sam Watson a Veddriq Leonardo budú bojovať o premiérové zlato v športovom lezení na rýchlosť a večer sa šprintér Noah Lyles pokúsi v behu na 200 metrov priblížiť k legendám atletiky. Čítajte viac.

Podarí sa Lylesovi ukoristiť z Paríža druhú zlatú medailu?
Podarí sa Lylesovi ukoristiť z Paríža druhú zlatú medailu?Flashscore

07:00 - Spojené štáty americké naďalej vedú medailovú bilanciu ako v počte získaných zlatých medailí (27), tak aj v počte cenných kovov (94). V oboch pohľadoch je druhá Čína (25 a 65). Slovensko spadlo za deň zo 69. na delené 72. miesto, ktoré mu patrí vďaka jednému bronzu Mateja Beňuša. Rovnako sú na tom aj Rakúsko, Kapverdy, Egypt, Grenada, Indonézia, Peru, Portugalsko a Zambia. Aspoň jednu medailu získalo dokopy 80 krajín.

Medailová bilancia na začiatku štvrtka.
Medailová bilancia na začiatku štvrtka.Flashscore