Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

OH v Paríži NAŽIVO, 15. deň: Khelifová so zlatom, Salkazanov do repasáže

Aktualizované
Salkazanov bude mať šancu na reparát.
Salkazanov bude mať šancu na reparát.TASR
Olympijské hry sa blížia ku koncu. V plnom prúde je ďalší súťažný deň, ktorý ponúkne hneď 35 medailových disciplín. Okrem futbalového finále a ďalšieho nabitého programu na atletickom štadióne Stade de France vyvrcholí aj mužská tímová súťaž v stolnom tenise. Slovenských fanúšikov zaujímalo najmä vystúpenie zápasníka Tajmuraza Salkazanova (28). Hlavné udalosti OH sledujte v špeciáli Flashscore Správ, ktorý mapuje dianie na 33. letnej olympiáde.

Kompletný denný program

Slovenky a Slováci v akcii

Posledným slovenským želiezkom v ohni ostáva zápasník Tajmuraz Salkazanov. Olympiáda sa preňho začala až 9. augusta, keď sa vo voľnom štýle do 74 kg predstavil v osemfinálovom súboji. V premiére pod piatimi kruhmi prehral s Uzbekom Razambekom Žamalovom 3:11 na body, no vďaka úspechu svojho premožiteľa v ďalšom zápase sa v sobotu predstaví v repasáži.

Program a výsledky Slovákov na OH

Novinky

00:04 - Alžírska boxerka Imane Khelifová vybojovala zlatú medailu v kategórii do 66 kg. V piatkovom finále triumfovala nad Číňankou Jang Liou 5:0. Bronzové medaily si odniesli zdolané semifinalistky Janjaem Suwannaphengová z Thajska a Chen Nien Chin z Taiwanu.

23:40 - Brazílske plážové volejbalistky Ana Patricia a Duda získali na OH v Paríži zlaté medaily. V piatkovom finále zdolali kanadský pár Melissa Humana-Paredesová, Brandie Wilkersonová 2:1 na sety. V zápase o 3. miesto zvíťazili Švajčiarky Tanja Hüberliová a Nina Brunnerová nad Austrálčankami Mariafe Artachovovu a Taliquou Clancyovou 2:0.

23:30 - Vo finále olympijského turnaja basketbalistiek v Paríži sa v nedeľu stretnú favorizované Američanky s domácimi Francúzkami. Američanky, ktoré sa usilujú o zisk ôsmeho zlata v sérii, si podľa papierových predpokladov poradili s Austráliou 85:64 aj vďaka 16 bodom Breanny Stewartovej. 

Obhajkyne bronzu z Tokia Francúzky v druhom čisto európskom semifinále zdolali Belgicko 81:75 po predĺžení, hoci v tretej štvrtine mali už 15-bodové manko. Súboj o zlato je na programe v nedeľu o 15.30, predtým o 11.30 sa uskutoční zápas o tretie miesto.

23:24 - Uzbecký boxer Lazizbek Mullodžojonov zvíťazil v kategórii do 92 kg. V piatkovom finále triumfoval nad reprezentantom Azerbajdžanu Lorenom Alfonsom 5:0. Bronzové medaily si odniesli Španiel Enmanuel Reyes a Davlat Boltajev z Tadžikistanu.

23:20 - Čínska boxerka Wu Jü vybojovala zlatú medailu do 50 kg. V piatkovom finále zdolala Turkyňu Buse Naz Cakirogluovú 4:1. Bronzové medaily si odniesli Nazym Kyzaibayová z Kazachstanu a Aira Villegasová z Filipín.

23:12 - Hádzanári Dánska sa stali druhými finalistami olympijského turnaja v Paríži. V piatkovom semifinále zvíťazili nad Slovincami 31:30. V súboji o zlato sa stretnú s Nemcami, ktorí v prvom semifinále zdolali Španielov 25:24.

22:43 - Tuniský taekwondista Firas Katoussi triumfoval na olympijskom turnaji v Paríži v kategórii do 80 kg. V piatkovom finále zdolal Iránca Mehrana Barkhordariho 2:0. Bronzové medaily si vybojovali Dán Edi Hrnic a Talian Simone Alessio.

22:37 - Uzbecký boxer Asadchuja Mujdinchujajev vybojoval zlatú medailu v kategórii do 71 kg. V piatkovom finále zdolal Mexičana Alonsa Verdeho Alvaraza na body. Bronzové medaily si odniesli Američan Omari Jones a Brit Lewis Richardson.

22:07 - Maďarská taekwondistka Viviana Mártonová vybojovala zlatú medailu v kategórii do 67 kg na OH v Paríži. V piatkovom finále zdolala Srbku Aleksandru Perišičovú v dvoch kolách 7:1, 4:2. Bronzové medaily si odniesli Belgičanka Sarah Chaariová a Američanka Kristina Teachoutová.

22:02 - Japonka Ami Juasová sa stala historicky prvou víťazkou olympijskej súťaže v brejkingu. Striebornú medailu si odniesla Dominika Baneviová z Litvy, bronz získala Číňanka Liou Čching-i.

21:54 - Americká vzpieračka Olivia Reevesová získala zlato v kategórii do 71 kg. V piatkovej súťaži zvíťazila v dvojboji s výkonom 262 kg. Striebro získala Mari Leivisová Sanchezová z Kolumbie (257). Najlepšiu trojicu uzavrela Angie Palaciosová z Ekvádoru (256). 

21:53 - Americký atlét Rai Benjamin získal zlato v behu na 400 m prek. Vo finále zabehol čas v miernom daždi 46,46 s a zdolal svetového rekordéra a obhajcu titulu z Tokia Nóra Karstena Warholma z Nórska, ktorý zabehol 47,06. Bronz získal Brazílčan Alison dos Santos za 47,26.

Výsledky pretekov.
Výsledky pretekov.Flashscore

21:45 - Japonská zápasníčka Cugumi Sakuraiová získala zlato na olympijských hrách v Paríži v kategórii do 57 kg. V piatkovom finále zvíťazila nad Anastasiou Nichitovou z Moldavska 6:0 na body. Bronz si vybojovali Helen Louise Maroulisová z USA a Chung Kche-sin z Číny.

21:42 - Pozemné hokejistky Holandska získali zlaté medaily na olympijskom turnaji v Paríži. Vo finálovom zápase zdolali Čínu 3:1 v nájazdoch po tom, ako sa v riadnom hracom čase skončil duel remízou 1:1. Holanďanky obhájili prvenstvo z Tokia. 

21:40 - Španielsky trojskokan Jordan Diaz vybojoval zlato v trojskoku výkonom 17,86 m. O dva centimetre zdolal obhajcu prvenstva Pedra Picharda z Portugalska. Tretí skončil Talian Andy Diaz Hernandez výkonom 17,64.

21:30 - Kenská atlétka Beatrice Chebetová si vybojovala vytrvalecké double. Po päťtisícke triumfovala aj v behu na 10 000 metrov a to v čase 30:43,25 min. Striebro získala v novom talianskom rekorde 30:43,25 Nadia Battoclettiová, bronz obhajkyňa titulu Holanďanka Sifan Hassanová za 30:44,12.

21:04 - Bulharský zápasník Magomed Ramazanov si vybojoval zlato v kategórii do 86 kg. V piatkovom finále zdolal Hasana Jazdáního z Iránu 7:1 na body. Bronz získali Dauren Kuruglijev z Grécka a Aaron Brooks z USA.

20:52 - Nemecká atlétka Yemisi Ogunleyeová triumfovala v guliarskej súťaži na OH v Paríži. K zlatu sa prepracovala posledným pokusom, v ktorom hodila rovných 20 metrov a z druhej priečky preskočila Novozélanďanku Maddison-Lee Wescheovú, ktorá mala na konte 19,86. Bronz získala Číňanka Sung Ťia-jüan výkonom 19,32.

20:50 - Srbských vodných pólistov v boji o tretie zlato v sérii ich čakajú Chorváti, ktorí zvíťazili nad Maďarmi tesne o gól 9:8.

20:48 - Francúzsko futbalové zlato nezískalo, vo finále inkasovalo od Španielska päť gólov.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

20:43 - Belgická atlétka Nafissatou Thiamová získala po tretíkrát za sebou olympijské zlato v sedemboji. V Paríži triumfovala výkonom 6 880 bodov.

20:30 - Japonský zápasník Rei Higuči získal zlatú medailu v kategórii do 57 kg. Vo finále zdolal Spencera Richarda Leeho z USA 4:2 na body. Bronz si vybojovali Aman Aman z Indie a Gulomjon Abdullaev z Uzbekistanu.

20:15 - Šprintérka z Dominikánskej republiky Marileidy Paulinová suverénnym spôsobom triumfovala v behu na 400 metrov v novom olympijskom rekorde 48,17 s. Na stupňoch víťazov ju doplnili strieborná Salwa Eid Naserová z Bahrajnu (48,53) a bronzová Poľka Natalia Kaczmareková (48,98).

20:05 - Olympijskými víťazmi v štafete 4x100 m sa stali Kanaďania v čase 37,50 s. Striebro získali reprezentanti JAR v africkom rekorde 37,57 a bronz Briti za 37,61. Favorizovaní Američania pokazili prvú odovzdávku a dobehli na 7. mieste.

19:37 - Americké atlétky triumfovali v štafete 4x100 m v čase 41,78 s. Striebro získali Britky výkonom 41,85, bronz Nemky za 41,97.

19:22 - Holandský dráhový cyklista Harrie Lavreysen získal zlatú medailu v šprinte. V piatkových pretekoch tesne predstihol Austrálčana Matthewa Richardsona. Bolo to pre neho už štvrté olympijské zlato a druhé v Paríži, keď triumfoval aj v tímovom šprinte.

19:15 - Americké basketbalistky sa podľa papierových predpokladov prebojovali do finále OH v Paríži. Víťazky predošlých siedmich olympijských turnajov zdolali v prvom piatkovom semifinále Austráliu 85:64 aj vďaka 16 bodom Breanny Stewartovej. V nedeľnom finále budú súperkami Američaniek buď domáce Francúzky alebo Belgičanky, ktoré proti sebe nastúpili v druhom piatkovom semifinále od 21:00.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

19:08 - Slovenský zápasník Tajmuraz Salkazanov sa predstaví v repasáži voľnoštýliarskej kategórie do 74 kg na OH v Paríži. Rozhodlo o tom víťazstvo jeho osemfinálového premožiteľa Uzbeka Razambeka Žamalova nad Viktorom Rassadinom z Tadžikistanu v semifinále. Najbližším súperom slovenského reprezentanta bude v sobotu (11:00) Bielorus Mahamedchabib Kadžimahamedov štartujúci v tíme neutrálnych športovcov.

Salkazanov sa v prípade víťazstva v ďalšom zápase stretne s Chermenom Valijevom z Albánska. Ak by zdolal aj jeho, o zisk bronzovej medaily by zabojoval proti Rassadinovi z Tadžikistanu. Opravné súboje, stretnutia o bronz a finále sa uskutočnia v sobotu.

19:00 - Dráhové cyklistky Talianska Chiara Consonniová a Vittoria Guazziniová triumfovali v disciplíne madison na OH v Paríži. Striebro si odniesli Britky Elinor Barkerová a Neah Evansová, z bronzu sa tešili Holanďanky Maike van der Duinová a Lisa van Belleová.

18:15 - Hádzanári Nemecka sa stali prvými finalistami olympijského turnaja v Paríži. V piatkovom semifinále zdolali Španielov 25:24. V súboji o zlato sa stretnú s víťazom duelu Slovinsko - Dánsko (od 21.30).

18:03 - Čínski stolní tenisti obhájili zlato v tímovej súťaži mužov. V piatkovom finále zdolali Švédsko 3:0 a od zaradenia súťaže družstiev do programu na OH 2008 získali všetky tituly. Bronz si vybojovali domáci Francúzi, ktorí si poradili s Japonskom v dramatickom súboji 3:2.

17:50 - Nemecká reprezentantka v modernej gymnastike Darja Varfolomeevová získala historické zlato pre svoju krajinu v individuálnom viacboji. Striebro si vybojovala Bulharka Borjana Kalejnová. Najlepšiu trojku uzavrela Talianka Sofia Raffaeliová.

Finálové poradie viacboja žien v modernej gymnastike.
Finálové poradie viacboja žien v modernej gymnastike.Flashscore

17:44 - Americkí volejbalisti získali na OH v Paríži bronzové medaily. V súboji o tretiu priečku zdolali úradujúcich majstrov sveta Talianov 3:0 na sety.

17:28 - Bulharský vzpierač Karlos Nasar získal zlato v kategórii do 89 kg. V piatkovej súťaži triumfoval v dvojboji výkonom 404 kg, čím vytvoril nový svetový rekord. Rovnako aj v nadhode stanovil nové maximum (224 kg). Striebro si vybojoval Yeison Lopez z Kolumbie (390), pódium doplnil Antonio Pizzolato z Talianska (384 kg).

17:02 - Nemecké futbalistky získali na olympijskom turnaji vo Francúzsku bronzové medaily. V piatkovom zápase o tretiu priečku zdolali Španielsko 1:0. Jediný gól zaznamenala v 65. minúte Giulia Gwinnová, ktorá premenila penaltu. V ôsmej minúte nadstaveného času mohla vyrovnať Alexia Putellasová, no z pokutového kopu sa nepresadila.

16:20 - Čínska skokanka do vody Čchen I-wen získala zlatú medailu v skokoch z 3 m dosky. V piatkovom finále triumfovala s celkovým ziskom 376,00 bodov. Striebro si vybojovala Austrálčanka Maddison Keeneyová (343,10), tretia skončila ďalšia Číňanka Čchang Ja-ni (318,75).

16:08 - Pozemné hokejistky Argentíny získali bronzové medaily na OH v Paríži. V súboji o tretie miesto zdolali v piatok Belgičanky v samostatných nájazdoch 3:1, v riadnej hracej dobe sa duel skončil nerozhodne 2:2. 

15:54 - Srbskí vodní pólisti sa prebojovali do finále olympijského turnaja v Paríži. Obhajcovia titulu v prvom piatkovom semifinálovom stretnutí zdolali Američanov 10:6. V boji o tretie zlato v sérii ich čaká víťaz zápasu Maďarsko - Chorvátsko (19:35). Reprezentantov USA čaká iba duel o bronz.

15:47 - Nemecká dráhová cyklistka Lea Friedrichová v piatok prekonala svetový rekord v šprinte žien. Len niekoľko minút predtým sa to isté podarilo Ellesse Andrewsovej z Nového Zélandu. Dvadsaťštyriročná Nemka zvíťazila v kvalifikácii, keď na velodróme v Saint-Quentin-en-Yvelines dosiahla čas 10,029 sekundy.

Friedrichová určila nové svetové maximum.
Friedrichová určila nové svetové maximum.Flashscore

15:35 - Rakúšan Valentin Bontus získal zlatú medailu v kitesurfingu. V olympijskej súťaži na pobreží Marseille zvíťazil pred Slovincom Tonim Vodišekom, bronz putuje do Singapuru zásluhou Maximiliana Maedera.

14:50 - Španielski vodni pólisti zvíťazili v skupine o 5.-8. miesto na olympijskom turnaji v Paríži nad Talianskom 11:9.

14:12 - Slovenský zápasník Tajmuraz Salkazanov len ťažko hľadal slová po osemfinálovej prehre na OH v Paríži. Vo voľnoštýliarskej kategórii do 74 kg prehral s Uzbekom Razambekom Žamalovom 3:11 na body a reprezentačný tréner Erik Cap sa dokonca neubránil slzám. Nahnevali ho aj niektoré rozhodnutia arbitra. Viac v článku.

14:00 - Český reprezentant v rýchlostnej kanoistike Martin Fuksa triumfoval v C1 na 1 000 m. Úradujúci majster sveta vyhral A-finále systémom štart - cieľ časom 3:43,16 minúty a stanovil najlepší olympijský výkon. Striebro si vybojoval Brazílčan Isaquias Queiroz a bronz putuje do Moldavska, o čo sa postaral Serghei Tarnovschi.

13:52 - Britský športový lezec Toby Roberts sa stal olympijským víťazom v Paríži v disciplíne boulder and lead. Striebro získal Japonec Sorato Anraku a bronz Rakúšan Jakob Schubert.

13:37 - Nemeckí reprezentanti v rýchlostnej kanoistike Jacob Schopf a Max Lemke triumfovali v K2 na 500 m. Zlato získali v A-finále časom 1:26,87 minúty. Striebro si vybojovali Maďari Bence Nádas a Sandor Totka a len bronz získali Austrálčania Jean van der Westhuyzen a Tom Green, ktorí v semifinále zajazdili najlepší olympijský čas histórie (1:26,85 min).

Výsledky finálových jázd.
Výsledky finálových jázd.Flashscore

13:27 - Novozélandské reprezentantky v rýchlostnej kanoistike Lisa Carringtonová a Alicia Hoskinová triumfovali v K2 na 500 m. V A-finále si vybojovali zlato suverénne časom 1:37,28 minúty. Striebro po preskúmaní cieľovej fotografie získali Maďarky Tamara Csipesová a Alida Dóra Gazsóová a na tretej priečke skončili v rovnakom čase Nemky Paulina Paszeková s Jule Hakeovou i ďalšia maďarská posádka Noemi Puppová, Sára Fojtová.

12:58 - Čínske reprezentantky v rýchlostnej kanoistike Sü Š'-siao a Sun Meng-ja obhájili zlaté medaily v C2 na 500 m. V piatkovom A-finále triumfovali časom 1:52,81 minúty, keď o necelú sekundu vylepšili vlastné olympijské maximum. Striebro si vybojovali Ľudmila Luzanová a Anastasia Rybačoková z Ukrajiny a bronz putuje do Kanady zásluhou Sloan MacKenzieovej a Katie Vincentovej.

12:30 - Slovenský zápasník Tajmuraz Salkazanov neuspel v osemfinále voľnoštýliarskej kategórie do 74 kg na olympijskom turnaji v Paríži. V premiére pod piatimi kruhmi prehral s Uzbekom Razambekom Žamalovom 3:11 na body. Salkazanov teraz musí čakať, či ho súper postupom do finále potiahne do repasáže. Žamalov sa vo štvrťfinále stretne ešte v piatok s víťazom duelu medzi albánskym reprezentantom Čermenom Valievom a Turanom Bajramovom z Azerbajdžanu. Viac v článku.

Salkazanov musí čakať.
Salkazanov musí čakať.Flashscore / Profimedia

11:39 - Botswanský šprintér Letsile Tebogo nepriniesol svojim krajanom iba premiérové zlato z olympijských hier v histórii, ale aj oddych od pracovných povinností. Prezident juhoafrickej krajiny totiž po jeho triumfe na dvojstovke vyhlásil na piatok popoludnie štátny sviatok.

Prezident Mokgweetsi Masisi vo vyhlásení zverejnenom na sociálnych sieťach uviedol, že Tebogov úspech si zaslúži, aby sa "národ zastavil a oslávil ho tým najunikátnejším, najprimeranejším a najzodpovednejším spôsobom, ktorý sa zapíše do histórie republiky".

10:48 - Na olympijských hrách v Paríži sa v piatok bude rozdávať 34 sád medailí, hlavná pozornosť bude upriamená do najväčších arén. O triumf z futbalového turnaja sa v Parku Princov pobijú domáce Francúzsko a Španielsko. Vo finále pretekov na 4x100 metrov potom môžu Američania ukončiť 24 rokov dlhé čakanie na zlato z prestížnej atletickej šprintérskej štafety. Už dopoludnia prebehne boj medzi športovými lezcami, dôjde na stretnutie generácií. Sorata Anrakuho vyzve Adam Ondra. Viac v článku.

09:34 - Maďarský vytrvalec Kristóf Rasovszky získal zlatú medailu v diaľkovom plávaní. Desaťkilometrovú trasu v Seine zvládol za 1:50:52,7 h. Striebro si vyplával Nemec Oliver Klement a bronz si odniesol ďalší Maďar Dávid Betlehem.

08:58 - Americký šprintér Noah Lyles po svojom bronze vo štvrtkovom finále na 200 m informoval, že mal pozitívny test na koronavírus a hry sa pre neho skončili. S najväčšou pravdepodobnosťou teda v piatok večer nenastúpi na finále štafety na 4x100 metrov.

"Myslím si, že toto bude koniec mojej olympiády 2024. Nie je to olympiáda, o ktorej som sníval, ale zanechala mi v srdci veľa radosti," napísal na Instagrame 27-ročný atlét, ktorý mal v Paríži ambície získať zlato na 100, 200 m, v štafete 4x100 m a avizoval, že je pripravený nastúpiť aj v rozbehu štafety 4x400 m.

08:01 - Pre mnohých priaznivcov športu bude lákadlom dňa finále futbalového turnaja, v ktorom o zlato zabojujú Francúzsko a Španielsko. Hostitelia by po 40 rokoch chceli opäť zasadnúť na olympijský trón, v ceste im stojí reprezentácia s motiváciou nadviazať na úspech kolegov z nedávnych majstrovstiev Európy. Duel odštartuje o 18:00.

07:28 - Plány na testovanie prepravy pasažierov lietajúcimi taxíkmi na letných olympijských hrách v Paríži sú zrušené. Nepodarilo sa včas zaistiť certifikáciu motorov týchto strojov. Oznámil to prevádzkovateľ parížskeho letiska spoločnosť Aéroports de Paris (ADP). Skúšobný let bez cestujúcich sa však uskutoční na zámku Versailles neďaleko Paríža v záverečný deň olympijských hier, povedal generálny riaditeľ ADP Augustin de Romanet rozhlasovej stanici France Info.

06:45 - Slovensko figuruje v medailovej bilancii krajín na OH v Paríži až na 80. mieste. Oproti predchádzajúcemu dňu si pohoršilo o osem priečok a je na chvoste účastníkov, ktorí zaknihovali aspoň jeden cenný kov. Ten slovenský získal vodný slalomár Matej Beňuš, ktorý vybojoval bronz v C1. Na čele poradia sú aj po 14. dni (po 242 z 329 medailových rozhodnutí) Američania. Na konte majú 30 zlatých, 38 strieborných a 35 bronzových medailí. Druhí sú Číňania s bilanciou 29-25-19. Tretia zostala Austrália, štvrté je domáce Francúzsko.