Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

OH v Paríži NAŽIVO, 6. deň: Ledecká s rekordom, Schmiedlová v semifinále proti Vekičovej

Aktualizované
Ledecká opäť nenašla konkurenciu.
Ledecká opäť nenašla konkurenciu.AFP
Olympijské hry v Paríži majú za sebou úvodné dni. Slováci oslavujú zásluhou bronzového vodného slalomára Mateja Beňuša (36), mimoriadne ich potešil aj postup Anny Karolíny Schmiedlovej (29) do semifinále tenisového turnaja. Hlavné udalosti sledujte v špeciáli Flashscore Správ, ktorý mapuje všetko dianie na 33. letnej olympiáde.

Kompletný denný program

Slováci a Slovenky v akcii

V stredu sa na svojich strelniciach opäť predstavili Zuzana Rehák Štefečeková a Patrik Jány. Ani jednému z nich sa do finále postúpiť nepodarilo. O prienik medzi najlepšiu štvoricu olympijského podujatia v tenise sa snažila Anna Karolína Schmiedlová, ktorá podala vynikajúci výkon a zdolala favorizovanú Barboru Krejčíkovú. Zuzana Paňková bola vo finále C1 blízko k cennému kovu. Cez 1. kolo neprešla lukostrelkyňa Denisa Baránková. Ďalšie jazdy absolvoval windsurfista Róbert Kubín.

Program a výsledky Slovákov na OH

Tenisový deň

Informácie nielen z olympijského turnaja nájdete v našom pravidelne aktualizovanom tenisovom trackeri.

Novinky

00:20 - Súperkou Anny Karolíny Schmiedlovej v semifinále olympijského turnaja bude vo štvrtok Chorvátka Donna Vekičová, turnajová trinástka zdolala dvanástu nasadenú Ukrajinku Martu Kosťukovú 6:4, 2:6, 7:6 (8).

23:27 - V skupine A ženského futbalového turnaja bola situácia zamotaná. Kanaďanky síce zvíťazili vo všetkých troch stretnutiach, no pre škandál so sledovaním súperiek prostredníctvom dronu im bolo odobratých šesť bodov. Napriek tomu v stredu zvíťazili nad Kolumbiou 1:0 a postúpili z druhého miesta. So šiestimi bodmi v skupine triumfovali domáce Francúzky. Z tabuľky tretích tímov postúpili Brazília a Kolumbia.

23:04 - Basketbalisti USA zvíťazili aj vo svojom druhom vystúpení na OH v Paríži. V stredu si v C-skupine poradili s Južným Sudánom 103:86 a v predstihu si zabezpečili účasť vo štvrťfinále. Americký "Dream Team" viedol už v polčase nad africkým súperom 55:36. Bam Adebayo prispel k triumfu 18 bodmi, Kevin Durant pridal 14. Súperovi nestačilo ani 24 bodov Nuniho Omota.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

22:54 - Čínsky plavec Čan-le Pchan získal zlatú medailu na 100 m v. sp v novom svetovom rekorde 46,40 s. V kráľovskej disciplíne triumfoval pred Austrálčanom Kyleom Chalmersom a Rumunom Davidom Popovicim. 

22:45 - Francúzsky plavec Léon Marchand triumfoval aj v disciplíne 200 m prsia. V stredajšej súťaži dosiahol nový olympijský rekord výkonom 2:05,85 min a od obhajcu zlata Austrálčana Zaca Stubbletyho-Cooka bol rýchlejší o 94 stotín. Bronz získal Holanďan Caspar Corbeau.

21:45 - Americká plavkyňa Katie Ledecká obhájila na OH v Paríži zlatú medailu v disciplíne 1500 m v. sp. V stredajšom finále triumfovala v novom olympijskom rekorde 15:30,02 min. Američanka predviedla dominantný výkon, druhá Francúzka Anastasiya Kirpichniková na ňu stratila 10,33 s.

Bronz získala Isabel Goseová z Nemecka. Dvadsaťsedemročná Ledecká prekonala svoj vlastný olympijský rekord z Tokia 2020, je aj držiteľka svetového rekordu 15:20,48 min z roku 2018. Do zbierky olympijských medailí pridala už 14. cenný kov, na konte má osem zlatých, tri strieborné a jeden bronz. Ten získala na prebiehajúcich hrách v disciplíne 400 m v. sp.

21:37 - Šermiari Kórejskej republiky vybojovali zlaté medaily v šabli mužských tímov. V stredajšom finále v parížskom Grand Palais zdolali Maďarov 45:41. Bronz získali domáci Francúzi, ktorí v súboji o 3. miesto zvíťazili nad Iránom 45:25.

20:50 - Francúzsky plavec Léon Marchand získal na OH v Paríži zlatú medailu v disciplíne 200 m motýlik a s časom 1:51,21 min stanovil nový olympijský rekord. Striebro vybojoval Maďar Kristóf Milák, bronz si odnesie reprezentant Kanady Ilya Kharun.

Výsledky pretekov.
Výsledky pretekov.Flashscore

20:38 - Švédska plavkyňa Sarah Sjöströmová získala zlatú medailu v disciplíne 100 m v. sp. V stredajšom finále dosiahla čas 52,16 s a triumfovala pred Američankou Torri Huskeovou a Siobhan Bernadette Haugheyovou z Hong Kongu.

20:24 - Japonský reprezentant v športovej gymnastike Šinnosuke Oka získal zlato vo viacboji mužov. V stredajšom finále získal celkovú známku 86,832 bodu. Striebro si vybojoval Čang Po-cheng z Číny s mankom na víťaza 0,233 b. Pódium uzavrel jeho krajan Siao Žuo-tcheng so stratou 0,468.

20:11 - Majsterky sveta Španielky prešli bez zaváhania základnou skupinou olympijského futbalového turnaja žien. Už s istotou postupu do štvrťfinále zdolali v treťom zápase pod piatimi kruhmi Brazíliu 2:0. Juhoameričanky hrali celý druhý polčas s desiatimi hráčkami - brazílska legenda Marta dostala pred prestávkou červenú kartu.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

19:32 - Slovenský windsurfista Róbert Kubín figuroval po desiatej jazde v triede iQFoil na OH v Paríži na predposlednom 23. mieste. V stredu klesol v celkovom poradí o dve priečky s celkovým skóre 138. Na čele bol priebežne Grae Morris z Austrálie (41). Windsurfisti absolvovali v stredu v Marseille štyri jazdy a najlepšie Kubínovi vyšla hneď tá prvá, v ktorej skončil na 14. mieste. V ôsmej skončil slovenský reprezentant na 21., v deviatej na 19. a v desiatej na 22. pozícii. Jeho maximom zostáva 10. priečka z druhej jazdy.

Základná časť v triede iQFoil vyvrcholí vo štvrtok záverečnými piatimi jazdami, do bojov o medaily (2. augusta) postúpi desať najlepších.

19:20 - Anna Karolína Schmiedlová si nepripúšťala tlak ani na začiatku druhého setu stredajšieho olympijského štvrťfinále. Češku Barboru Krejčíkovú vyradila po víťazstve v dvoch setoch. Semifinálová účasť na olympijskom turnaji je pre Slovensko prvá v ére samostatnosti. Viac v článku.

19:12 - Šesťdesiatjedenročná stolná tenistka Ni Sia Lien ukončila svoju púť olympijským turnajom v Paríži v 3. kole. Luxemburská reprezentantka prehrala so svetovou jednotkou Sun Jing-ša z Číny, ktorej v priebehu týždňa pomáhala s prípravou na turnaj.

Ni Sia Lien je najstaršia športovkyňa súťažiaca na olympijských hrách v Paríži. "Som nadšená a vďačná, že som dostala príležitosť hrať proti svetovej jednotke. Mnohé údery, ktoré by mi v iných zápasoch stačili, s ľahkosťou zvládla. Po dnešnom zápase už viem, aké to je hrať so svetovou jednotkou," uviedla 61-ročná športovkyňa podľa agentúry Reuters.

18:40 - Slovenská lukostrelkyňa Denisa Baránková ukončila svoje pôsobenie na OH v Paríži v 1. kole. Nad jej sily bola domáca reprezentantka Amélie Cordeauová, ktorá zvíťazila 7:3 na body.

Baránková neprešla 1. kolom rovnako ako vo svojej premiére pod piatimi kruhmi pred troma rokmi v Tokiu, keď podľahla Estónke Reene Pärnatovej 4:6. V Paríži išla do vyraďovacej časti zo 48. priečky a proti nasadenej sedemnástke začala dobre, keď zvíťazila v prvom sete 27:23. V druhom zvládla náročnú situáciu, keď záverečným šípom trafila desiatku, získala bod za remízu a udržala sa vo vedení. Ďalšie tri sety však už patrili 18-ročnej Francúzske v pomere 29:26, 29:26 a 28:26.

18:30 - Gruzínsky džudista Laša Bekauri obhájil zlatú medailu v kategórii do 90 kg. V stredajšom finále zdolal Japonca Sanšira Muraoa na ippon. Bronz si z francúzskej metropoly odnesú domáci Maxime-Gael Ngayap Hambou a Grék Theodoros Celidis.

18:09 - Zuzana Paňková skončila vo finále C1 tesne za stupňami víťazov. Devätnásťročná debutantka pod piatimi kruhmi obsadila 4. miesto, na medailu jej chýbalo 1,12 sekundy. Rozhodujúcu jazdu prešla bez penalizácie a na zlatú Jessicu Foxovú z Austrálie stratila 10,01 sekundy. Striebro získala Elena Liliková z Nemecka a bronz Evy Leibfahrtová z USA. Viac v článku.

Paňková mala na dosah veľký úspech.
Paňková mala na dosah veľký úspech.Flashscore / AFP

18:04 - Chorvátska džudistka Barbara Matičová si vybojovala zlatú medailu v kategórii do 70 kg. V stredajšom finále zdolala Miriam Butkereitovú z Nemecka na wazaari. Bronz získali Rakúšanka Michaela Polleresová a Belgičanka Gabriella Willemsová.

17:28 - Športový arbitrážny súd (CAS) v stredu zamietol odvolanie kanadského ženského tímu proti trestu od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) v súvislosti so sledovaním súperiek prostredníctvom dronu. FIFA odobrala kanadskému družstvu na olympijskom turnaji šesť bodov a udelila ročný dištanc hlavnej trénerke a dvom jej asistentom.

16:42 - Strelkyňa z Guatemaly Adriana Ruanová Olivová vybojovala zlatú medailu v trape. Na stupňoch víťazov ju doplnili strieborná Talianka Silvana Stancová a bronzová Austrálčanka Penny Smithová.

16:20 - Slovenská vodná slalomárka Zuzana Paňková postúpila na OH v Paríži do finále C1. Devätnásťročná debutantka pod piatimi kruhmi obsadila v semifinále 9. miesto a dostala sa medzi elitnú dvanástku. Časom 115,59 s dvoma trestnými sekundami zaostala o 10,04 za najrýchlejšou Gabrielou Satkovou z Česka. Boj o medaily odštartuje v stredu o 17:25.

15:45 - Argentínsky freestyleový BMX cyklista Jose Torres Gil a Číňanka Teng Ja-wen získali zlato v disciplíne park. Na stupne víťazov sa prepracovali aj v kategórii mužov strieborný Brit Kieran Reilly a bronzový Francúz Anthony Jeanjean a v kategórii žien strieborná Američanka Perris Benegasová a bronzová Austrálčanka Natalya Diehmová.

15:24 - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala už do semifinále dvojhry na olympijskom turnaji v Paríži a bude hrať o medailu. Vo štvrťfinále vyradila deviatu nasadenú Češku Barboru Krejčíkovú 6:4, 6:2. Jej semifinálovou súperkou bude vo štvrtok víťazka súboja medzi Chorvátkou Donnou Vekičovou a Ukrajinkou Martou Kosťukovou. Viac v článku.

Schmiedlová ohuruje aj naďalej.
Schmiedlová ohuruje aj naďalej.Flashscore / TASR

13:57 - Jamajská šprintérka Shericka Jacksonová sa nebude na olympijských hrách v Paríži usilovať o šprintérske double. Vedenie reprezentácie dnes uviedlo, že 30-ročná atlétka vynechá stovku a bude súťažiť len na dvojstovke, kde bola majsterkou sveta v rokoch 2022 a 2023.

12:55 - Veslárky Veľkej Británie získali zlato v súťaži párových štvoriek na olympijských hrách v Paríži. V stredajšom A-finále tesne triumfovali pred Holanďankami, bronz získali nemecké reprezentantky.

12:42 - Britský reprezentant Alex Yee získal zlato v triatlone mužov na olympijských hrách v Paríži. Striebro si vybojoval Novozélanďan Hayden Wilde a bronz zostal v usporiadateľskej krajine zásluhou Lea Bergereho.

12:38 - Holandskí veslári získali zlato v súťaži párových štvoriek na olympijských hrách v Paríži. V stredajšom A-finále triumfovali časom 5:42,00 minúty pred reprezentantmi Talianska a Poľska.

12:29 - Čínske skokanky do vody Čchüan Chung-čchan a Čchen Jü-si získali zlaté medaily v synchronizovaných skokoch z 10 m veže.  Vo finále triumfovali s celkovým ziskom 359,10 b. Striebro vybojovali Jo Jin Mi a Kim Mi Rae z KĽDR a bronz Britky Andrea Spendoliniová Sirieixová a Lois Toulsonová.

12:07 - Slovenská strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková neobháji zlato z Tokia. V dvojdňovej kvalifikácii trapu na olympijských hrách v Paríži získala dokopy 117 bodov, čo jej nestačilo na prienik medzi najlepšiu šestku, ktorá sa predstaví v popoludňajšom finále. Viac v článku.

Výsledky kvalifikácie.
Výsledky kvalifikácie.Flashscore

11:42 - Na olympiáde v Paríži zatiaľ nepadol žiadny plavecký svetový rekord, provizórny bazén v Arene La Défense určený pre ragby a koncerty za to však podľa trénerov ani plavcov nemôže. "Má 50 metrov a 10 dráh. Pre všetkých je to rovnaké. A aj keby to bol najpomalší alebo najrýchlejší bazén sveta, moje ciele sa aj tak nemenia," vyhlásila štvornásobná majsterka sveta Summer McIntoshová.

10:44 - Slovenský reprezentant v športovej streľbe Patrik Jány tesne nepostúpil do finále ľubovoľnej malokalibrovky 3x40. V stredajšej kvalifikácii v Châteauroux obsadil 10. miesto s nástrelom 589 bodov, pričom na prvú osmičku mu chýbal jeden bod. Viac v článku.

Výsledky kvalifikácie v športovej streľbe.
Výsledky kvalifikácie v športovej streľbe.Flashscore

10:05 - Domáca francúzska reprezentantka Cassandre Beaugrandová získala zlato v triatlone žien. Striebro si vybojovala Julie Derronová zo Švajčiarska, ktorá za víťazkou zaostala o šesť sekúnd. Bronz patrí Beth Potterovej z Veľkej Británie.

09:28 - Americká gymnastická hviezda Simone Bilesová sa na hrách v Paríži pridala ku kritikom stravovania v olympijskej dedine. Jedlo je podľa nej až príliš zdravé. "Myslím, že v dedine nemáme francúzske jedlá, ktoré dostanete, keď idete na jedlo niekde mimo. Pre športovcov je jedlo o niečo... zdravšie. Ale pizza bola celkom dobrá," povedala 27-ročná Američanka po utorkovom triumfe tímu USA v súťaži družstiev.

08:25 - V Paríži sa v stredu bude rozdávať 20 sád medailí. Jednou z najprestížnejších disciplín celej histórie sviatku pod piatimi kruhmi býva gymnastický viacboj jednotlivcov, v ktorom sa o zlato stretnú veľkí rivali a priatelia Zhang Boheng a Daiki Hašimoto. Američanka Katie Ledecká mieri za vyrovnaním historického medailového rekordu medzi plavkyňami a veľká udalosť čaká aj Južný Sudán. Jeho basketbaloví reprezentanti budú chcieť znova prekvapiť hviezdny výber USA. Viac v článku.

07:24 - Z pohľadu slovenských a českých fanúšikov bude jednou z hlavných udalostí dňa súboj Anny Karolíny Schmiedlovej a Barbory Krejčíkovej, ktorý by mal odštartovať o 13:30. Slovenka si štvrťfinále olympijského turnaja zabezpečila senzačným zdolaním Jasmine Paoliniovej, ktorú česká tenistka dokázala poraziť vo finále nedávneho Wimbledonu. Krejčíková prenikla medzi osem najlepších po výhre nad Svitolinovou. Viac v článku.

06:30 - Slovensko vďaka bronzu Mateja Beňuša figuruje v medailovej bilancii krajín na olympijských hrách v Paríži na spoločnom 35. mieste s ďalšími ôsmimi krajinami. Japonsko je aj po piatom dni (po 56 z 329 medailových rozhodnutí) na čele medailového zrkadla. Na konte má sedem zlatých, dve strieborné a štyri bronzové medaily. Druhé miesto patrí Číne s bilanciou 6-6-2. Na tretej pozícii figuruje Austrália (6-4-1). Najviac kovov však majú Američania, a to 26 (4-11-11).

Medailová štatistika krajín pred štartom stredajších súťaží na OH.
Medailová štatistika krajín pred štartom stredajších súťaží na OH.Flashscore