Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Olympiáda bez účasti Volka. Slovensko posiela do Paríža 28 športovcov

Volko sa na parížskej trati nepredstaví.
Volko sa na parížskej trati nepredstaví.TASR
Slovensko bude na olympijských hrách v Paríži reprezentovať šesť atlétov. Viktória Forsterová (22) a Gabriela Gajanová (24) sa kvalifikovali na základe splnenia limitov, chodci Mária Katerinka Czaková (35), Hana Burzalová (23) a Dominik Černý (26) podľa svetového rebríčka. Miroslav Úradník (28) je momentálne v nominácii spolu s Burzalovou do štafety chodcov.

Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) na základe nominácie Slovenského atletického zväzu (SAZ) potvrdil štarty Forsterovej na 100 m aj na 100 m prekážok, Gajanovej na 800 m. Czaková, Burzalová a Černý sa predstavia v pretekoch na 20 km. V nominácii na miešanú chodeckú štafetu na maratónskej trati sú Burzalová s Úradníkom a ako náhradníci sú uvedení Czaková a Černý. Atletické súťaže sú na programe od 1. do 11. augusta 2024.

Tesne ušla účasť na OH šprintérovi Jánovi Volkovi a prekážkarke Daniele Ledeckej. Obaja boli vo svetových rebríčkoch k 30. júnu na 100 m, 200 m, resp. 400 m prekážok tesne pod čiarou postupu a na účastnícke miesta sa neposunuli ani po administratívnom sprocesovaní u Svetovej atletiky (WA) a potvrdzovaní záujmu o štart jednotlivých pretekárov.

V slovenskej výprave pre Hry XXXIII. olympiády je momentálne 28 športovcov – šesť strelcov a atlétov, štyria vodní slalomári, dvaja cestní cyklisti a plavci, po jednom zástupcovi majú skejtbording, box, džudo, stolný tenis, jachting, lukostreľba, zápasenie a tenis. Informoval o tom portál olympic.sk.