Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Olympijské hry sú za rohom, počet predaných lístkov rastie. Paríž je pripravený, tvrdí MOV

Olympijské hry sa začnú 26. júla.
Olympijské hry sa začnú 26. júla.AFP
Štyri dni pred začiatkom súťaží a šesť dní pred otváracím ceremoniálom považuje Medzinárodný olympijský výbor (MOV) Paríž za pripravený na olympijské hry. Športový riaditeľ MOV Kit McConnell po sobotňajšom zasadnutí výkonnej rady uviedol, že polovica delegácií národných olympijských výborov je už vo francúzskej metropole a približne 2 000 športovcov je ubytovaných v olympijskej dedine. Celkovo sa očakáva účasť 10 500 športovcov.

MOV dnes tiež informoval, že počet predaných vstupeniek sa zvýšil na 8,8 milióna. Rekord 8,3 milióna, ktorý bol dosiahnutý v Atlante 1996, bol prekonaný pred niekoľkými týždňami.

"Prípravy prebiehajú veľmi dobre. Pódium je pripravené. Máme organizačný výbor, ktorý je ostražitý a nebojí sa žiadnych výziev," uviedol vo vyhlásení prezident MOV Thomas Bach, ktorý po stretnutí v jednom z parížskych hotelov pred novinárov nepredstúpil.

Olympiáda sa oficiálne začne 26. júla slávnostným ceremoniálom na lodiach na Seine, ktorý bude sledovať 300 000 ľudí, a skončí sa 11. augusta. Dva dni pred otváracím ceremoniálom sa rozohrajú turnaje vo futbale a ragby.