Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Osemfinálové stopky pre Slovákov. Klein sa lúči v Alicante, Hrunčáková v Reddingu

Lukáš Klein zarezával v španielskom Alicante.
Lukáš Klein zarezával v španielskom Alicante. Profimedia / Meng Gao / Alamy / Alamy
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 3. októbra?

21:05 - Na španielskom harde v Alicante to v boji o štvrťfinále nevyšlo Lukášovi Kleinovi. Slovák padol v priebehu dvoch hodín a 15 minút domácemu Martinovi Landalucemu 6:3, 2:6, 6:7.

20:45 - Viktória Hrunčáková sa s osemfinále lúči naopak v kalifornskom Reddingu. V dvoch setoch nestačil z pozície favoritky na Eryn Cayetanoovú (2:6, 4:6). Zámorská tenistka vyhrala 11 z ostatných 13 zápasov. 

14:00 - Coco Gauffová obhájila minuloročné semifinále na prestížnej tisícke v Pekingu. Nasadená štvorka sa po mizernom výkone v úvodnom sete zobudila a zdolala 2:6, 6:2, 6:2 rozbehnutú kvalifikantku Juliu Starodubcevovú. O prvé finále od januára si zahrá s Paulou Badosaovou (H2H 2:3). 

12:21 - Simona Halepová sa vrátila v marci po štvorročnom treste za doping skrátenom na deväť mesiacov a pripísala si na prebiehajúcu akciu 125k v Hongkongu prvú výhru od augusta 2022. Bývalá svetová jednotka a dvojnásobná grandslamová šampiónka si však na ďalší skalp počka. V druhom kole totiž nestačila jasne 2:6, 1:6 na trápiacu sa Annu Blinkovovú, ktorá na turnaj dorazila so sériou 10 porážok.

10:35 - Čang Šuaj dorazila na domácu tisícku v Pekingu s rekordnou sériou 24 prehraných zápasov, dočkala sa svojho prvého víťazstva od vlaňajšieho januára a nakoniec sa nečakane prebojovala až do štvrťfinále. V ňom jej vystavila stopku Paula Badosaová, v posledných mesiacoch skvele hrajúca bývalá svetová dvojka zvíťazila 6:1, 7:6. Španielka zaútočí na svoje piate kariérne finále a druhé na akciách WTA 1000 proti Coco Gauffovej alebo kvalifikantke Julii Starodubcevovej.

10:07 - Matteo Berrettini odštartoval svoje tohtoročné pôsobenie na Masters v Šanghaji vydreným víťazstvom v dvoch tajbrejkoch nad Christopherom O'Connellom. V prvej skrátenej hre prehrával už 1:5 a tiež čelil dvom setbalom. V druhom kole sa bývalý šiesty hráč sveta, ktorý pri jedinom predchádzajúcom štarte v hlavnej súťaži tohto turnaja prešiel do semifinále (2019), stretne s Holgerom Runom.

Zostrih zápasu.
Flashscore

09:00 - Novak Djokovič stále nerozmýšľa o konci kariéry a keď ten moment nastane, chce zostať v tenisovom svete. Majiteľ rekordných 24 grandslamových trofejí, ktorý svoju zbierku všetkých možných úspechov skompletizoval ziskom zlata v Paríži, to potvrdil na tlačovej konferencii pred svojím prvým zápasom na Masters v Šanghaji.

"Moja láska k tenisu nikdy nezmizne. Keď hrám, prežívam veľa emócií. Môj vzťah k tenisu je hlbší, nie je to len o turnajoch, sezónach, úspechoch a neúspechoch. Do tohto športu som sa zamiloval vo veľmi mladom veku a nič sa na tom nezmenilo. Cítim, že pri tenise zostanem aj po skončení kariéry, pretože mu vďačím za veľa, čo mi dal," povedal štvornásobný šampión čínskej tisícky.

08:30 - Carlos Alcaraz sa po stredajšom triumfe v čínskom Pekingu zapísal do histórie. Štvornásobný grandslamový šampión sa stal po strhujúcej finálovej bitke so svetovou jednotkou Jannikom Sinnerom prvým hráčom (od roku 2009), ktorý ovládol aspoň jeden turnaj ATP 500 na každom z troch povrchov. Do kompletnej zbierky mu chýbalo prvenstvo už len na betónoch.

08:12 - Srbský tenista Miomir Kecmanovič sa prebojoval do 2. kola dvojhry na turnaji ATP 1000 v Šanghaji. V prvom kole zdolal Rinkyho Hijikatu z Austrálie v dvoch setoch 6:2 a 6:2. Belgičan David Goffin vyradil Jamesa Duckwortha z Austrálie po setoch 6:4 a 6:2.

08:00 - Osemfinálový zápas odohrá takisto Viktória Hrunčáková. V kalifornskom Reddingu jej cestu skríži Eryn Cayetanoová. Pozícia favoritky patrí Slovenke, ktorá je vo svetovom rebríčku o 368 miest vyššie. Zámorská tenistka sa však vezie na úspešnej vlne, keď vyhrala 10 z ostatných 12 vystúpení. 

07:30 - Na harde v španielskom prístavnom meste Alicante sa o štvrťfinálovú miestenku pobije Lukáš Klein. Pred slovenským reprezentantnom stojí domáca prekážka v podobe Martina Landaluceho. Dvojica si ešte nikdy v minulosti sily nezmerala.