Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ostrostrelec ukončil reprezentačnú kariéru. Boli to krásne a vzácne roky, odkazuje Cavani

Cavani sa rozhodol pre definitívny krok.
Cavani sa rozhodol pre definitívny krok.Profimedia
Uruguajský útočník Edinson Cavani (37) ukončil svoju reprezentačnú kariéru. Skúsenosťami viac než ostrieľaný futbalista, ktorý je druhým najlepším strelcom národného tímu, to oznámil na Instagrame.

Cavani za reprezentáciu Uruguaja prvýkrát nastúpil v roku 2008 a celkom za ňu odohral 136 zápasov. Viac majú na konte len Luis Suárez (138) a Diego Godín (161). Vychýrený kanonier nastrieľal 58 gólov, lepší je iba spomínaný Suárez so 68 presnými zásahmi.

"Boli to krásne a vzácne roky," uviedol Cavani, ktorý s uruguajským výberom v roku 2011 vyhral majstrovstvá Južnej Ameriky, inak známe ako Copa América. "Odchádzam, ale stále vás budem podporovať s bijúcim srdcom, ako keď som nastupoval na trávnik v tom prekrásnom drese," dodal.

Na klubovej úrovni získal šesť titulov s Parížom St. Germain, za ktorý v rokoch 2013 až 2020 strelil viac ako 200 súťažných gólov. S Neapolom vyhral Taliansky pohár a hral aj za Manchester United. Od minulého roka pôsobí v Boce Juniors, ktorej pomohol postúpiť do finále Pohára osloboditeľov.