Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Padla definitíva. Ancelotti bude šéfovať hviezdam brazílskej reprezentácie

Carlo Ancelotti bude od budúcej sezóny novým trénerom Brazílie.
Carlo Ancelotti bude od budúcej sezóny novým trénerom Brazílie.Real Madrid
Hotovo. Podľa talianskeho novinára Fabrizia Romana (30), ktorý sa špecializuje na prestupy vo svete futbalu, sa Carlo Ancelotti (64) rozhodol rešpektovať a dodržať svoj súčasný kontrakt v Reale Madrid, ale po jeho vypršaní zamieri k brazílskej reprezentácii.

Misia veľkého elegána sa začne v roku 2024 na Copa América, trvá na tom Romano s odvolaním sa na prezidenta CBF Ednalda.

Očakáva sa, že Fernando Diniz, ktorý pre angažmán pri národnom tíme opustí pozíciu hlavného trénera Fluminense, povedie "kanárikov" až do Ancelottiho nástupu. S mužstvom odštartuje kvalifikáciu na MS 2026. Päťnásobní majstri sveta ju začnú v septembri doma proti Bolívii

Skúsený Talian má v Reale platný kontrakt ešte na jednu sezónu. Na lavičke Brazílie sa stane prvým zahraničným trénerom od roku 1965. Vtedy na jeden duel viedol "Selecao" Argentínčan Filpo Núñez.

Ancelotti dokázal ako tréner vyhrať Ligu majstrov s AC Miláno i Realom Madrid. S oboma klubmi triumfoval aj v domácej súťaži, čo sa mu podarilo aj s FC Chelsea, Bayernom Mníchov a Parížom St. Germain. Na reperezentačnej úrovni už pôsobil ako asistent pri tíme Talianska v rokoch 1992 až 1995