Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Paňková a Grigar s nezabudnuteľným zážitkom, na otvorení OH im nevadil ani dážď

Slovákom robili na lodi spoločnosť Slovinci a Somálčania.
Slovákom robili na lodi spoločnosť Slovinci a Somálčania.TASR
Otvárací ceremoniál 33. olympijských hier sa prvýkrát v histórii presunul mimo hlavného štadióna. Unikátne predstavenie na rieke Seine si užili aj vlajkonosiči slovenskej výpravy Zuzana Paňková (19) a Jakub Grigar (27). Športovci na lodiach v hustom daždi preplávali pod Eiffelovu vežu a zažili chvíle, na ktoré nikdy nezabudnú.

Šesťkilometrový úsek od Slafkovského mosta (Pont d’Austerlitz) popri Notre Dame, Louvri, Concorde, Invalidovni až k Eiffelovke absolvovalo 205 výprav. Ako prví už tradične vyplávali Gréci aj s Giannisom Antetokunmpom ako jedným z vlajkonosičov.

Slovenská výprava nastupovala ako 169. v poradí za Jakubom Grigarom a Zuzanou Paňkovou. Plavila sa na lodi s poradovým číslom 68. Na palube lode s názvom Signature (Podpis) robili Slovákom spoločnosť Slovinci a Somálčania.

"Bol to nezabudnuteľný zážitok a prežívala som neskutočné pocity. Na mokro sme s Kubom ako vodní slalomári zvyknutí. Veď sme mokrí každý deň. Celú plavbu som si veľmi užívala. Vlajka ma neustále nabíjala novou energiou," povedala pre portál olympic.sk Paňková, ktorá sa stala najmladšou slovenskou vlajkonosičkou v ére samostatnosti.

"Väčšinu života strávim na vode. Bolo to síce náročné, keďže mávanie nám komplikoval dážď. Je to však veľká česť a prežíval som radosť. Obaja sme si to užili. Neľutujem, že som išiel na ceremoniál. Niesť vlajku na olympijských hrách je vždy veľká pocta. Myslím, že sme to so Zuzkou zvládli," uviedol Grigar, ktorý sa po vystúpení z lode ponáhľal do pristavených autobusov a rovnako ako väčšina členov výpravy dosledoval ceremoniál už v Olympijskej dedine.