Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Paríž v znamení lučenia. Murray odohral pod piatimi kruhmi posledný zápas v kariére

Murray dopísal poslednú kapitolu v bohatej kariére.
Murray dopísal poslednú kapitolu v bohatej kariére.Profimedia
Britský tenista Andy Murray (37) odohral vo štvrtok svoj posledný zápas v profesionálnej kariére. Trojnásobný grandslamový šampión a dvojnásobný olympijský víťaz sa s aktívnou činnosťou rozlúčil prehrou vo štvrťfinále štvorhry na OH v Paríži, keď spoločne s krajanom Danielom Evansom (34) podľahli americkému duu Taylor Fritz (26) a Tommy Paul (27) 2:6, 4:6.

Fritz, Paul - Evans,Murray 6:2, 6:4

Legendárny Škót už dávnejšie vyhlásil, že účinkovaním na parížskej olympiáde dá bodku za svojou bohatou kariérou. Počas nej bol líder svetového rebríčka, v roku 2013 triumfom vo finále nad Srbom Novakom Djokovičom ukončil 77-ročné čakanie Veľkej Británie na mužského šampióna vo Wimbledone. Ďalší titul na tráve All England Clubu pridal o tri roky neskôr, v roku 2012 vyhral aj US Open. V rokoch 2012 a 2016 získal olympijské tituly vo dvojhre. V roku 2015 doviedol Britov k triumfu v Davisovom pohári.

Murray celkovo počas kariéry vybojoval 46 turnajových titulov. V jej závere utrpel sériu zranení, dvakrát absolvoval operáciu bedrového kĺbu, naposledy v júni sa podrobil operácii chrbta.