Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pérez hromží na sebecké gesto Verstappena: Ukázal, kto v skutočnosti je

Mexičan očakával kolegialitu.
Mexičan očakával kolegialitu.Profimedia
Sergio Pérez (32) z Red Bullu povedal, že tímový kolega Max Verstappen (25) ukázal, kto naozaj je po tom, čo mu dvojnásobný majster sveta F1 odmietol vrátiť miesto v nedeľňajšej Veľkej cene Sao Paula.

Začiatok sporu názorov nastal okamžite po ukončení pretekov, keď Verstappen nepočúvol nariadenie tímu, aby sa nechal predbehnúť tímovým kolegom. V rovnakej situácii však Mexičan svojmu kolegovi pár kôl predtým vyhovel s tým, že Holanďan mu pozíciu vráti, ak nedokáže predbehnúť Alonsa na piatom mieste.

Čerstvý dvojnásobný šampión F1 dostal od svojho inžiniera Gianpiera Lambiaseho pokyn, aby pred cieľom pustil Péreza, no ignoroval to a obsadil šieste miesto, pričom Perez bol siedmy.

Pérez potrebuje každý bod, aby predbehol Charlesa Leclerca z Ferrari na celkovom druhom mieste, a práve preto očakával tímové gesto Verstappena, ktorý si už titul zabezpečil. 

"Max, čo sa stalo?," spýtal sa Lambiase. "Už som vám to povedal minulé leto, už to odo mňa nežiadajte, dobre? Rozumieme si? Uviedol som svoje dôvody a stojím si za nimi," odpovedal Verstappen. 

Šéf tímu Red Bull Christian Horner sa Pérezovi ospravedlnil: "Je mi to ľúto, Checo," povedal. "Ukázal, kto v skutočnosti je," odvetil mexický pilot, ktorý v minulosti pre svojho kolegu na trati odviedol nejednu cennú službu.

Pérez a Leclerc majú teraz zhodne 290 bodov, pričom Leclerc vedie 3:2 na víťazstvá v pretekoch. Monackému jazdcovi veľmi nepomohlo, že Ferrari umožnilo Carlosovi Sainzovi skončiť pred ním.

Perez neskôr svoj komentár rozšíril pre televíziu Sky Sports: "Povedali mi, aby som ho nechal prejsť, že si tú pozíciu vrátime," povedal.

"Možno by ste sa ho na to mali spýtať. Po tom všetkom, čo som pre neho urobil, je to trochu sklamanie, ak mám byť úprimný. Som naozaj prekvapený," neskrýval svoj negatívny údiv.

Verstappen neskôr v rozhovore s novinármi povedal, že niečo podobné sa už stalo v minulosti a vyjadril sa, že o tejto záležitosti sa diskutovalo a on svoje konanie vysvetlil.

"Musíme sa pohnúť dopredu. Ideme na záverečné preteky v Abú Zabí, obaja sú vyrovnaní v počte bodov a ak bude potrebovať pomoc, aby skončil pred Charlesom, tak mu pomôžem," vravel Verstappen.

Horner nechcel uviesť podrobnosti tímových rozhovorov, ale povedal, že v Abú Zabí sa sústredia na to, aby Perez obsadil celkové druhé miesto.

"Sú na tom bodovo rovnako a čokoľvek môžeme ako tím urobiť, takto urobíme, aby sme pomohli Checovi dosiahnuť cieľ," dal najavo postavenie stajne.