Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Petr Čech opäť mieri na ľad. Zachytá si aj proti reprezentácii Veľkej Británie

Čech sa vráti do hokejovej bránky.
Čech sa vráti do hokejovej bránky.Profimedia
Bývalý futbalový brankár Petr Čech (42) sa znova pripojí k hokejistom Belfastu Giants. S tímom z britskej najvyššej súťaže sa niekdajší gólman Chelsea a Arsenalu zúčastní víkendových prípravných zápasov proti Cardiffu Devils a reprezentácii Veľkej Británie, ktorá sa chystá na olympijskú kvalifikáciu. Zaskočí tak za Jacksona Whistlea (29), ten je totiž práve v národnom mužstve.

Čech k svojim ďalším vystúpeniam v hokejovej bránke uviedol: "Na návrat do Belfastu sa teším. Všetci vedia, aký mám k tímu Giants vzťah. V minulej sezóne to bolo skvelé, takže som nadšený, že sa vrátim a zapojím sa do prípravy, zatiaľ čo Jackson bude s tímom Británie."

Rekordman v počte štartov za futbalovú reprezentáciu Česka sa začal hokeju venovať po konci kariéry v roku 2019 a zo štvrtej ligy to dotiahol až do najvyššej súťaže. Počas minulej sezóny dvakrát hosťoval v Belfaste, v novembri zaň nastúpil v zápase s Glasgowom Clan na takmer päť minút a prispel k víťazstvu 5:1.

"Petr nám v minulej sezóne veľmi pomohol, keď sme mali v bránke problémy pre zranenia. Je to skutočný profesionál a osvedčený víťazný typ, mať ho medzi hráčmi v príprave bude pre tím veľkým prínosom," povedal tréner Belfastu Adam Keefe.

"Na ľade patrí k najväčším makačom a je úžasné ho sledovať. Sme radi, že ho tu zase privítame," dodal kanadský kouč na adresu víťaza futbalovej Ligy majstrov a štvornásobného šampióna Premier League.