Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Piešťany proti Gorzówu v Eurocupe o čelo skupiny

Piešťanské Čajky sa pokúsia o zázrak.
Piešťanské Čajky sa pokúsia o zázrak.Profimedia
Basketbalistky Piešťanských Čajok štartujú odvetnú časť skupinovej fázy Európskeho pohára (Eurocup) priamym súbojom o prvé miesto. V stredu 16. novembra o 18.00 h sa predstavia na palubovke poľského InvestInTheWest Enea Gorzów.

Nebude to len súboj o prvé miesto v C-skupine, ale aj duel doterajších suverénov svojich líg. Piešťany a Gorzów sú totiž zhodne na čele slovenskej, respektíve poľskej najvyššej súťaže a zatiaľ ešte neprehrali.

„Čaká nás suverén nielen našej skupiny, ale aj poľskej ligy. V tejto sezóne ešte neprehral, ide o veľmi silného súpera, ktorý má celé družstvo vyskladané v podstate na štyroch-piatich legionárkach.  Doplnené to je poľskými hráčkami."

"Budeme mať čo robiť, aby sme to uhrali. Ako to bolo s Galatasarayom, tak aj teraz sa ideme pokúsiť o senzáciu a urobiť všetko pre dobrý výsledok,“ vyhlásil pre TASR tréner Čajok Peter Jankovič.

Jeho hráčky odštartovali tohtosezónnu kampaň v Eurocupe práve s týmto tímom a v domácom prostredí mali na dosah víťazstvo (68:70). Bodový rozdiel môže zohrávať kľúčovú rolu pri postupových šanciach. Už duel v Diplomat aréne ukázal, že sa s poľským družstvom dá hrať rovnocenná partia.

„Pre nás bolo najväčším problémom v prvom zápase, že sme nevedeli o aké tempo pôjde v Eurocupe, keďže to bol náš prvý duel. Žiaľ, v našej lige nie je tempo až také vysoké. Predsa len, Poľky sú na to viac zvyknuté. S tým sme mali problém a podľa mňa sme na to aj doplatili v závere, keď sme už nevládali."

"To, čo sme dokázali s Galatasarayom, bolo hrať 40 minút a nestratili sme koncentráciu. Na konci sme dokonca zápas zlomili. Hlavne si musíme dávať pozor na ich rýchly protiútok, neriskovať hlúpymi pokusmi o zisk lopty, tomu sa musíme vyvarovať,“ myslí si piešťanský kormidelník.

Od ich zápasu z 26. októbra si Enea Gorzów zapísala triumfy nad Galatasarayom (78:71) a suverénny úspech proti Banskej Bystrici (86:52), vďaka čomu je v najlepšej východiskovej pozícii z pohľadu postupových šancí pred zostávajúcimi zápasmi v Eurocupe.

„Mnoho sa v rámci ich tímu neudialo. Jediné, čo môže byť pre nás nepríjemné je, že Lindsay Allenová sa dostala do hernej pohody a v posledných zápasoch ukazuje veľkú kvalitu. Opäť sú teda silnejší,“ uviedol Jankovič.

Dobre sú na tom pred odvetnou časťou aj Piešťany, aktuálne na druhej priečke s bilanciou dvoch výhier a jednej prehry. Prípadný úspech v Poľsku by ich opäť výraznejšie priblížil k vytúženej miestenke do play-off.

Motivujúcim faktorom v tomto smere bola najmä domáca výhra nad tureckým veľkoklubom Galatarasay Istanbul, čo si uvedomuje aj tréner Čajok.

„Víťazstvo malo pre nás obrovskú cenu a veľmi si ho vážime. Ja predpokladám a dúfam, že to všetkým dodalo sebavedomie. Zdolali sme veľkoklub a treba z toho teraz ťažiť najviac, ako sa dá, kým to máme v hlavách. Som rád, že dievčatá to zobrali veľmi profesionálne a nerozmýšľali nad tým v ďalších dňoch, ale boli skoncentrované na duel v Banskej Bystrici.“

Oba tímy počas víkendu uspeli, Piešťany zdolali Banskú Bystricu (71:36) a Enea Gorzów si poradila s Pruszkówom (87:41).

Pred hráčkami z kúpeľného mesta je v rámci Eurocupu reálne prvý vonkajší zápas a pred reprezentačnou prestávkou majú pred sebou dve ťažké skúšky. Najskôr konfrontácia s poľským tímom, následne finálová repríza na palubovke Ružomberka.

„Celkovo nás čaká ťažký týždeň. Cesta do Gorzówa je dlhá, sedem až osem hodín. V sobotu nás čaká náročný duel v Ružomberku, ale po tomto prichádza chvalabohu reprezentačná pauza. Niektoré hráčky si budú môcť oddýchnuť. Väčšina ide do svojich reprezentačných tímov."

"Ja sa teším na tento výjazd, pretože reálne sme ešte v rámci Eurocupu nehrali vonku. Bude to pre všetkých iné, pretože budeme v hoteli a celý režim bude odlišný. Verím, že sme už natoľko v hlavách pripravení, že to zvládneme, odovzdáme svoje maximum a pokúsime sa urobiť zázrak,“ dodal na záver Jankovič.

4. kolo skupinovej fázy Európskeho pohára – C-skupina:

Streda 16. novembra

18:00: InvestInTheWest Enea Gorzów – Piešťanské Čajky

19:00: Slávia Banská Bystrica – Galatasaray Cagdas Factoring Istanbul