Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Piešťany zabojujú na horúcej palubovke Galatasarayu o postup v EuroCupe

Čajky čaká zápas o všetko.
Čajky čaká zápas o všetko. TASR
Pred záverečným zápasom v skupine C Európskeho pohára majú basketbalistky Piešťanských Čajok všetko vo svojich rukách. V stredu 14. decembra o 17:00 ich čaká na palubovke tureckého Galatasaray Cagdas Factoring Istanbul duel o priamy postup do play-off.

Ani prípadná prehra však nemusí znamenať pre slovenského zástupcu koniec v súťaži. Tím z kúpeľného miesta je momentálne v skupine na druhej priečke, podobne ako Galatasaray má na konte tri víťazstvá a dve prehry.

Výhra alebo prehra maximálne o sedem bodov znamená v stredu istotu postupu z druhého miesta. Ďalšie scenáre tiež prinášajú možné pokračovanie, pretože z dvoch konferencií si miesto v play-off vybojujú po 4 najlepšie tímy z tretích miest.

„Tým, že sa hrá o priamy postup, tak to bude ťažký zápas, v ktorom oba tímy chcú vyhrať. Galatasaray nám bude chcieť minimálne odplatiť prehru z našej palubovky."

"Je mnoho možností, ako postúpiť. Máme to naštudované a pozeráme sa na to, ale momentálne je to všetko v našich rukách. Máme to dobre rozohrané, naklonené na našu stranu, takže netreba s tým hazardovať," povedal tréner Piešťan Peter Jankovič.

Podobne to vníma aj rozohrávačka Natália Martišková: „Prípadný postup do play-off Európskeho pohára FIBA by bol pre všetkých určitým zadosťučinením a odmenou za odvedenú prácu. Pozeráme sa ale len na tento duel a nie na to, čo by sa potom mohlo udiať.“

Čajky minulú stredu zvíťazili v slovenskom súboji nad Banskou Bystricou a v Eurocupe si tak stanovili nové maximum v počte víťazstiev (3) v skupinovej fáze. Teraz k tomu môžu pridať historický postup do vyraďovacích bojov.

„Urobíme všetko, aby sme boli úspešní. Už sme ich zdolali, ale ja si nedovolím tvrdiť, že by sme ich dokázali porážať. Rozhodne nejdeme v porazeneckej nálade, chceme urobiť všetko pre dobrý výsledok. Tréneri a hráčky to vnímajú ako jeden z ďalších zápasov v Eurocupe,“ uviedol kormidelník Piešťan.

Pozrite si tabuľku skupiny C.

6. kolo Európskeho pohára – skupina C:

streda 14. decembra o 17:00

Galatasaray Cagdas Factoring Istanbul – Piešťanské Čajky

štvrtok 15. decembra o 18:00

InvestInTheWest Enea Gorzów – Slávia Banská Bystrica