Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Potocká do semifinále nepostúpila. Skolabovala pre astmu, jej stav sa výrazne zlepšil

Aktualizované
Potockú odnášali z haly na nosidlách.
Potockú odnášali z haly na nosidlách.Profimedia
Slovenská plavkyňa Tamara Potocká (21) je po kolapse na OH v Paríži už v poriadku a zotavuje sa vo svojej izbe v olympijskej dedine. Z lekárskej starostlivosti ju prepustili okolo tretej popoludní, informovali zástupcovia slovenskej výpravy.

Potocká nepostúpila do semifinále na 200 m pol. pr., keď v rozplavbách obsadila 23. miesto časom 2:14,20. Po skončení rozplavby skolabovala, odniesli ju na nosidlách a museli jej poskytnúť lekársku starostlivosť. Podľa členky slovenskej plaveckej výpravy Ivany Langeovej bol príčinou kolapsu astmatický záchvat. 

"Tamara Potocká je astmatička a po doplávaní dostala astmatický záchvat. Nemala pri sebe lieky proti astme, preto skolabovala. Zobrali ju do lekárskej miestnosti, kde dostávala kyslík a lieky," uviedla Langeová.

Výsledky 3. rozplavby s účasťou Potockej. Celkovo skončila na 23. mieste.
Výsledky 3. rozplavby s účasťou Potockej. Celkovo skončila na 23. mieste.Flashscore

Stav slovenskej plavkyne sa po kyslíkovej terapii a dodaní liekov výrazne zlepšil. Okolo tretej popoludní ju prepustili z lekárskej starostlivosti a je v olympijskej dedine. Podľa informácií lekárky slovenskej výpravy MUDr. Daniely Kňaze Doležalovej, ktorá sa s ňou stretla a rozprávala v poliklinike olympijskej dediny, športovkyňa preteky príliš rýchlo odštartovala a po doplávaní mala problémy s dýchaním. V Paríži už Potocká nemala štartovať v žiadnych ďalších pretekoch.

V premiére pod piatimi kruhmi zaostala za vlastným slovenským rekordom z júnových ME v Belehrade o takmer dve sekundy. V parížskom bazéne jej vyšiel štart a po úvodnom motýľkarskom úseku bola na prvej priečke. Po znakárskej päťdesiatke klesla na šiestu pozíciu a už sa jej nepodarilo posunúť vyššie. Za víťaznou Kanaďankou Summer McIntoshovou zaostala o 4,30 s.