Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Po oznámení konca návrat do Barcelony? Thiaga môže na trénerskú pozíciu zlákať Flick

Thiago pôsobil pod vedením trénera Flicka v Bayerne.
Thiago pôsobil pod vedením trénera Flicka v Bayerne.Profimedia
Španielsky stredopoliar Thiago Alcântara (33) čoskoro oznámi koniec kariéry, tvrdí to aspoň taliansky insider Fabrizio Romano (31). Bývalý hráč Barcelony, Bayernu a Liverpoolu, ktorý je po letnom konci v anglickom klube aktuálne na trhu s voľnými hráčmi, si údajne nebude hľadať nový angažmán a nadobro zavesí kopačky na klinec. Vo futbalovom prostredí by sa však mohol pohybovať aj naďalej.

Ako už na začiatku júna informoval web talkSPORT, Thiago sa môže vrátiť tam, odkiaľ vyletel na profesionálnu scénu, teda do Katalánska. Tieto správy potvrdil aj španielsky športový denník Diario AS, podľa jeho informácií gigant z Barcelony pokukuje po možnosti, že by Španiela angažoval ako asistenta nového trénera Hansiho Flicka. Klub by totiž potreboval niekoho, kto vie po španielsky aj nemecky, aby neviazla komunikácia v kabíne. Pre túto úlohu je pritom rodák z Talianska ideálnym kandidátom, bol by akousi rýchlou spojkou medzi hráčmi a koučom.

Obaja sa dobre poznajú, spolupracovali už v Bayerne. Aj tento fakt priživuje špekulácie, že sa Thiago rozhodne oznámiť zavŕšenie svojho hráčskeho príbehu. Či naozaj prijme novú výzvu, ukážu zrejme až nasledujúce dni, zatiaľ nič oficiálne v tejto otázke nezaznelo.

Predovšetkým už však s najväčšou pravdepodobnosťou nemá silu dostať sa späť do plnej kondície, ktorá je potrebná na pôsobenie na najvyššej úrovni. V uplynulej sezóne si v drese The Reds pripísal jediný štart v Premier League, prechádzal si veľkou krízou, pretože ho dlhodobo brzdili neutíchajúce zranenia.

Hoci nemecký lodivod Jürgen Klopp, dnes už bývalý tréner Liverpoolu, hlavne v predošlých dvoch ročníkoch nemohol Thiaga veľmi využiť, hovoril o ňom len v pozitívnej rovine. "Ak milujete futbal, musí vám dávať zmysel pozerať sa práve naňho," uviedol Nemec slová chvály, ešte keď pôsobil na lavičke Liverpoolu.

"Nemohol som byť šťastnejší, keď sa v roku 2020 rozhodol prijať výzvu u nás. Odvtedy som ho videl zblízka a môžem povedať len jediné: 'Wow', doplnil.