Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pocta Djokovičovi. Srbsko sa chystá postaviť mu múzeum, potvrdil prezident krajiny

Djokovič je žijúcou srbskou legendou.
Djokovič je žijúcou srbskou legendou.AFP
Po dramatickom zisku zlatej medaily Novaka Djokoviča (37) na olympijských hrách v Paríži sa Srbsko podľa prezidenta krajiny chystá vybudovať múzeum venované tomuto tenisovému velikánovi.

"Mali sme prvé rokovania o výstavbe múzea Novaka Djokoviča, ktoré by sa malo stať ďalšou atrakciou mesta," povedal v utorok srbský prezident Aleksandar Vučič.

Djokovič má v Srbsku, kde ako rodák z Belehradu a držiteľ 24 grandslamových titulov roky zastrešuje tenisovú akadémiu, často sa zúčastňuje na športových podujatiach, pričom sa stretáva s čelnými predstaviteľmi štátu, už dlho status žijúcej legendy.

"Palma de Malorka má múzeum venované Rafaelovi Nadalovi. Budeme sa snažiť prezentovať to, čo Djokovič urobil pre našu krajinu a zároveň prilákať turistov," dodal Vučič.

Vučič vyjadril nádej, že múzeum bude dokončené pred tým, ako Belehrad hostí svetovú výstavu Expo v roku 2027. Oznámenie prichádza len niekoľko dní po tom, ako Djokovič v nedeľu získal zlatú medailu na hrách v Paríži, keď porazil Carlosa Alcaraza 7:6, 7:6 v zápase, ktorý bol, pravdepodobne, jeho posledným pokusom o olympijskú večnú slávu.

Víťazstvom sa pripojil k Andremu Agassimu, Rafaelovi Nadalovi, Steffi Grafovej a v hľadisku sledujúcej Serene Williamsovej ako jediným tenistom, ktorí vyhrali všetky štyri grandslamové turnaje a olympijské zlato vo dvojhre.

Djokovič sa zároveň stal najstarším víťazom dvojhry od návratu tenisu na olympijské hry v roku 1988, pričom zmaril Alcarazovu snahu pridať zlato k titulom z French Open a Wimbledonu, ktoré už toto leto získal.