Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pohánkovej postup na juniorskom Wimbledone, Djokovič vo štvrťfinále

Djokovič potvrdil úlohu favorita.
Djokovič potvrdil úlohu favorita.TASR
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 8. júla?

22:30 - Srbský tenista Novak Djokovič potvrdil pozíciu favorita a postúpil do štvrťfinále grandslamového turnaja vo Wimbledone. Dvojka pavúka zdolala pätnásteho nasadeného Dána Holgera Runea v troch setoch 6:3, 6:4 a 6:2. Sedemnásobný wimbledonský víťaz Djokovič sa vo štvrťfinále stretne s deviatym nasadeným Austrálčanom Alexom De Minaurom.

21:07 - Česká tenistka Barbora Krejčíková si prvýkrát v kariére zahrá štvrťinále na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Tridsaťjednotka pavúka si v pondelňajšom osemfinále poradila s jedenástou nasadenou Američankou Danielle Collinsovou v dvoch setoch 7:5, 6:3. Víťazka Roland Garros z roku 2021 sa v súboji o postup do semifinále stretne s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou.

20:00 - Americký tenista Taylor Fritz postúpil do štvrťfinále grandslamového turnaja vo Wimbledone. V pondelňajšom osemfinále zdolal štvorku pavúka Nemca Alexandra Zvereva v päťsetovej dráme za vyše tri a pol hodiny, hoci prehrával 0:2 na sety. Napokon triumfoval 4:6, 6:7 (4), 6:4, 7:6 (3) a 6:3. Viac v článku.

19:17 - Lotyšská tenistka Jelena Ostapenková postúpila do štvrťfinále grandslamového turnaja vo Wimbledone. V pondelňajšom osemfinálovom stretnutí zdolala Kazašku Juliu Putincevovú v dvoch setoch 6:2, 6:3. Vzájomnú bilanciu upravila na 3:2. V súboji o postup do semifinále narazí na víťazku duelu medzi Američankou Danielle Collinsovou a Češkou Barborou Krejčíkovou.

17:28 - Austrálsky tenista Alex De Minaur potvrdil pozíciu favorita a postúpil do štvrťfinále grandslamového turnaja vo Wimbledone. Deviaty nasadený hráč zdolal v pondelňajšom osemfinále Francúza Arthura Filsa za takmer tri hodiny 6:2, 6:4, 4:6, 6:3. V ďalšom kole narazí na víťaza súboja medzi Runem a Djokovičom.

16:07 - Elina Svitolinová na tráve v londýnskom All England Clube deklasovala 6:2, 6:1 Číňanku Wang Sin-jü a na treťom zo šiestich Grand Slamov po materskej pauze postúpila do štvrťfinále. V ňom má 29-ročná Ukrajinka celkovú bilanciu 3:7, o vyrovnanie maxima na major turnajoch si semifinalistka z rokov 2019 a 2023 zahrá v odvete za vyradenie z nedávneho French Open s predminuloročnou šampiónkou Jelenou Rybakinovou.

15:57 - Mia Pohánková smeruje na juniorskom Wimbledone do druhého kola. Talentovaná Slovenka si v úvode grandslamového podujatia poradila s Američankou Lamovou po 69 minútach 6:2 a 6:3. Jej ďalšou súperkou bude Britka Flora Johnsonová.

15:45 - Z wimbledonského osemfinále pod uzavretou strechou vyšla víťazne Jelena Rybakinová. Stalo sa tak po skreči súperky Anny Kalinskej, ktorá zo zápasu odstúpila pre zranenie po 15 minútach druhého setu za nepriaznivého stavu 3:6 a 0:3. Kazašská hráčka tak na trávnatom Grand Slame vyhrala 18 z 20 kariérnych duelov. Viac v článku.

14:08 - Lorenzo Musetti znovu po mesiaci porazil Giovanniho Mpetshiho Perricarrda. Pri premiére v osemfinále Wimbledonu 22-ročný Talian zvíťazil 4:6, 6:3, 6:3, 6:2, keď predviedol 23 winnerov a iba 8 nevynútených chýb, svoju tohtoročnú bilanciu na tráve vylepšil na 10:2 a prvýkrát postúpil do štvrťfinále Grand Slamu. V ňom sa stretne s Alexom de Minaurom alebo Arthurom Filsom.

12:47 - Schmiedlová nevedela, či bude na OH súťažiť: Bol to jeden z mojich cieľov.

11:48 - "Odohrala som už toľko šlágrov, v ktorých môže vyhrať ktokoľvek. Nasadenie je len číslo, len výhoda, aby ste v prvom kole nehrali s inou nasadenou. To však neznamená, že nemôžete prehrať, keďže sme videli vypadnúť už veľa nasadených i obhajkyne titulu," povedala Coco Gauffová po vypadnutí z Wimbledonu. Viac v článku.

10:15 - Aj ženská časť trávnatého Grand Slamu čaká na vyvrcholenie osemfinále. Zo štvorice zápasov zaujme hlavne bitka Rybakinovej s Kalinskou. Lákadlom bude aj stret svetovej jedenástky Collinsovej s českou protivníčkou Krejčíkovou.

10:02 - Mužský Wimbledon pokračuje svojou osemfinálovou fázou a pozornosť budú pútať najmä dva duely - svetová dvojka Djokovič nastúpi proti talentovanému Runemu a štvrtý hráč rebríčka ATP Zverev sa stretne s Američanom Fritzom.

09:57 - Po úspešnej kvalifikácii sa Mia Pohánková predstaví na hlavnej karte juniorského Wimbledonu. Pätnásťročná Slovenka si od 14:30 zmeria sily s americkou oponentkou Shannon Lamovou.