Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pohronské derby pre Bystricu, Prešov porazil Michalovce. Liptáci uspeli v Poprade

Pohronské derby pre Bystricu, Prešov porazil Michalovce. Liptáci uspeli v Poprade
Pohronské derby pre Bystricu, Prešov porazil Michalovce. Liptáci uspeli v PopradeTASR
Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce prekvapujúco nestačili v 28. kole Tipos extraligy na posledný HC MV TRANSPORT Prešov, ktorému podľahli doma 0:4. V derby zápase vyhrali hráči Banskej Bystrice proti Zvolenu.

HK Dukla Ingema Michalovce - HC MV TRANSPORT Prešov 0:4 (0:1, 0:3, 0:0)

Góly: 13. Nauš (Gerlach, Girduckis), 26. Avcin (Nátny), 29. Campagna (Avcin, Šimun), 36. Ščurko (Klíma)

Hostí podržal brankár Eugen Rabčan, ktorý si prvýkrát v sezóne udržal čisté konto. Prešovčania položili základ víťazstva v druhej tretine, ktorú vyhrali 3:0. Po troch prehrách za sebou sa dočkali plného bodového zisku a z 12. miesta strácajú na jedenástu Nitru už len dva body.

Michalovciam sa nedarí, v uplynulých siedmich stretnutiach zvíťazili iba raz (nad Slovanom 3:2) a získali v nich dokopy len päť bodov. V tabuľke figurujú naďalej na 6. priečke.

HC ´05 Banská Bystrica – HKM Zvolen 3:2 sn (1:1, 1:1, 0.0 – 0:0, 1:0)

Góly: 1. Viedenský (Jedlička, Zuzin), 27. Troock (Kontos. Watling), Urbánek (rozh. sam. nájazd) - 8. Výhonský (J. Sukeľ, Gašpar), 29. Mudrák (Hanna, Huntebrinker)

Hokejisti Banskej Bystrice zaznamenali štvrté víťazstvo v rade. Zvolenčania išli rýchlo do vedenia z presilovky Viedenským. Domáci odpovedali rovnakou mincou, keď ťažili z tlaku zo skončenej početnej výhody Výhonským.

V druhej tretine otočili aktívnym Troockom, lenže skrytá strela Mudráka znamenala vyrovnanie na 2:2. V tretej tretine a ani v následnom predĺžení gól nepadol, takže sa rozhodovalo až v samostatných nájazdoch. V nich zaznamenal víťazný zásah až v siedmej sérii Urbánek.

HK Poprad - MHk 32 Liptovský Mikuláš 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Góly: 34. Vankúš (Šmída), 59. M. Hudec (Kuru, Saari)

V podtatranskom derby poslal hostí do vedenia v 34. minúte Marek Vankúš. Triumf spečatil v závere Marek Hudec gólom do prázdnej bránky pri power-play domácich. Oporou hostí bol brankár Michal Valent, ktorý vykryl všetkých 41 striel súpera a dosiahol druhý shutout v sezóne.

Liptáci zvíťazili vonku prvýkrát od 6. novembra 2022, keď uspeli v Nových Zámkoch 2:1 po nájazdoch. Ukončili sériu troch prehier a poistili si 10. priečku. Poprad utrpel tretiu prehru v rade, v uplynulých troch zápasoch dal dokopy iba dva góly a v tabuľke zostal na ôsmom mieste.

HK GROTTO Spišská Nová Ves - HC MIKRON Nové Zámky 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)

Góly: 10. Giľák (Verbeek, Myklucha), 28. Kerbashian (Ouellet-Beaudry), 36. Vandas (Giľák, Réway) - 15. Roman (Gennaro, Johnson), 23. Ondrušek (Múčka, Chovan)

Hokejisti HK GROTTO Spišská Nová Ves zdolali HC MIKRON Nové Zámky. V tabuľke sa bodovo dotiahli na svojho súpera. Oba tímy majú na konte 59 bodov, štvrtí sú Novozámčania vďaka lepšiemu skóre.

Domáci prehrávali od 23. minúty po góle Richarda Ondrušeka 1:2, ale ešte v druhej tretine skóre otočili zásluhou Kalea Kerbashiana a Michaela Vandasa. Tento stav sa už potom nezmenil. Spišiaci potvrdili dobrú formu, vyhrali šiesty z uplynulých siedmich zápasov.