Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Polícia zatkla muža v súvislosti s neúmyselným úmrtím hokejistu Adama Johnsona

Adam Johnson zomrel po tom, čo utrpel reznú ranu na krku počas zápasu za Nottingham Panthers.
Adam Johnson zomrel po tom, čo utrpel reznú ranu na krku počas zápasu za Nottingham Panthers.Profimedia
Polícia v Anglicku v utorok zatkla muža v súvislosti so smrťou amerického hokejistu Adama Johnsona (†29), ktorý zomrel po zásahu korčuľou do krku počas zápasu. Prislušníci v grófstve South Yorkshire uviedli, že muž bol zatknutý pre podozrenie z neúmyselného zabitia a je vo väzbe. Jeho totožnosť nezverejnili. Predpokladá sa však, že ide o kanadského protihráča Matta Petgravea (31), ktorý mu zranenie spôsobil.

Johnson zomrel 28. októbra v dôsledku tragickej nehody v zápase britského Champions Cupu v Sheffielde. Amerického útočníka Nottinghamu zasiahol korčuľou do krku kanadský obranca Petgrave z domáceho tímu. Johnson podľahol vážnym zraneniam po prevoze do nemocnice. Pitva potvrdila, že zomrel v dôsledku smrteľného rezu do krku.

"Okamžite po tejto tragédii sme začali vyšetrovanie a odvtedy dávame dokopy udalosti, ktoré viedli k Adamovej smrti za týchto bezprecedentných okolností," povedal policajný dôstojník Becs Horsfall.

Johnson sa počas svojej kariéry dostal do NHL, za Pittsburgh odohral 13 zápasov. Okrem nižšej zámorskej súťaže hral aj v Európe vo švédskom Malmö a nemeckom Augsburgu. V Nottinghame pôsobil prvú sezónu. Po jeho tragickej smrti zaviedli anglické a nemecké hokejové ligy povinnosť pre všetkých hráčov nosiť od začiatku nového kalendárneho roka chránič krku.

Polícia v grófstve South Yorkshire vydala vyhlásenie, v ktorom potvrdila, že muž bol v utorok zatknutý a zostáva vo väzbe. "Pri našom vyšetrovaní sme oslovili vysoko špecializovaných odborníkov v danej oblasti a naďalej úzko spolupracujeme s oddelením bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci mestskej rady Sheffieldu, ktoré podporuje naše prebiehajúce vyšetrovanie."

Johnsonova smrť spôsobila šok v mnohých komunitách, od miestnych obyvateľov Sheffieldu až po hokejových fanúšikov na celom svete. "Vieme, že tieto komunity od nás budú očakávať, že pri vyšetrovaní budeme postupovať rovnako profesionálne, spravodlivo a citlivo ako pri akomkoľvek inom vyšetrovaní, a preto žiadame členov verejnosti, aby sa zdržali komentárov a špekulácií, ktoré by mohli tento proces skomplikovať." Úplné objasnenie príčiny smrti bude podľa britských médií poskytnuté najskôr v januári.

Medzitým fanúšikovia vyjadrovali nešťastnému Petgraveovi svoju podporu. V nedeľňajšom domácom zápase Sheffieldu proti Coventry sa v 22. minúte (číslo dresu Kanaďana) postavilo všetkých viac ako 8 000 priaznivcov a na kocke sa objavila podobizeň hráča. Britská liga sa od tragického incidentu až do minulého víkendu nehrala.

Petgrave z uvedených dôvodov chýbal na ľade a je zdrvený. Johnsonov klub označil nešťastnú udalosť za "neobvyklú nehodu". Hráčova teta však pre denník The Sun uviedla, že Petgraveovo správanie bolo "nedbanlivé a neospravedlniteľné".