Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Poprad uspel so Slovanom, Drgoň: Dúfam, že sa dostaneme na víťaznú vlnu

Poprad uspel so Slovanom, Drgoň: Dúfam, že sa dostaneme na víťaznú vlnu
Poprad uspel so Slovanom, Drgoň: Dúfam, že sa dostaneme na víťaznú vlnuProfimedia
Hokejisti HK Poprad triumfovali prvýkrát v sezóne nad HC Slovan Bratislava. Nedeľňajší duel 23. kola Tipos extraligy zvládli "kamzíci" 3:2 po predĺžení.

Obranca Adam Drgoň rozhodol počas presilovej hry 4 na 3. Obhajca titulu sa napriek prehre udržal na čele tabuľky o skóre pred Zvolenom. Navyše má ešte zápas k dobru.

"Začali sme dobre, boli sme aktívni a podarilo sa nám aj skórovať. Napriek vedeniu 2:0 sme to rovnako ako v Michalovciach nedokázali udržať. Sme vďační aj za víťazstvo po predĺžení, ale škoda strateného bodu. Hovorí sa, že 4 na 3 je najlepšia presilovka a súhlasím s tým. Vystrelil som, skončilo to v bránke a tešíme sa z triumfu. Víťazstvo nad Slovanom sa počíta," povedal Drgoň, ktorý sa vrátil aj k prostrednej časti hry.

"Dlho hrám hokej a v Poprade som už tretí rok, no to, čo my robíme v domácich zápasoch počas druhých tretín, si neviem vysvetliť. Vždy ich máme najhoršie z celého stretnutia, preto musíme hrať jednoduchšie. Slovan bol v druhej tretine lepší, no jediný problém bol, že sme nevedeli dostať puky von z našej tretiny."

Slovan v uplynulých zápasoch strieda víťazstvá s prehrami, ale napriek tomu sa drží na prvom mieste. "Bol to náročný duel a vedeli sme do čoho ideme, keďže v Poprade to nikdy nie je ľahké. Oni potrebujú vyhrávať, čiže dávajú do toho všetko a bolo to také play off stretnutie. Prvú tretinu sme hrali katastrofálne, neviem či to bolo cestou, no sme profesionáli a na to sa nemôžeme vyhovárať. Bohužiaľ, dostali sme gól z oslabenia aj keď dovtedy to bolo dobré. Stratili sme dva body," uviedol útočník Samuel Takáč, podľa ktorého chýbajú mužstvu dôležití hráči.

"My sa trápime v koncovke. Chýbajú nám nosní hráči, no musíme sa dať dokopy a verím, že sa čoskoro všetci zranení vrátia a budeme fungovať rovnako ako na začiatku sezóny."

Videorozhodca mal plné ruky práce

Zaujímavosťou stretnutia bol fakt, že dva góly Popradu riešil videorozhodca. Záborského platil, no dorážka Kanaďana Jamesa Livingstona v 59. minúte nie.

"Po prvé treba chrániť brankárov v bránkovisku, ale po druhé puk mal pod kontrolou, čiže zakrytý. Útočiaci hráč má dovolené hrať len pokiaľ je viditeľný. V tomto prípade však zostal pod brankárovým betónom, ktorého silovo vtlačili spolu s pukom za bránkovú čiaru. Takýto gól podľa pravidiel ľadového hokeja nemôže byť nikdy uznaný," povedal videorozhodca Peter Ország.

Obe konzultácie vznikli na základe výzvy hosťujúceho trénera Jána Pardavého. "Našťastie sa potvrdilo, že to bol faul na brankára. Z môjho pohľadu veľmi ťažký zápas. Poprad je doma silný a v stretnutí to potvrdil. Mali sme slabšiu prvú tretinu, nemali sme pohyb a od mladších hráčov mi chýbala bojovnosť, čo sa zlepšilo od druhej tretiny. Dotiahli sme to na 2:2 a potom v tretej boli šance na oboch stranách. Mrzí ma spôsob akým sme prehrali. V záverečných piatich minútach sme ponúkli Popradu dve šance a vylúčením sme dali súperovi možnosť strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Bol to vyrovnaný a bojovný zápas. Bohužiaľ odchádzame len s jedným bodom."

Štatistika vzájomných zápasov.
Štatistika vzájomných zápasov.Flashscore

Popradčania napriek triumfu zostali na 7. priečke. Na šiestu Spišskú Novú Ves strácajú štyri body a pred ôsmym Trenčínom majú dvojbodový náskok.

"Nie je to len fráza, ale liga sa každý rok vyrovnáva. Doba, keď boli vysoko dve mužstvá už je preč. Teraz je to reálne 8-9 tímov s najvyššími cieľmi, preto treba rešpektovať každého. Prišli k nám dobrí hokejisti, ale stále mám pocit, že niečo málo k tomu chýba, aby sme pravidelne triumfovali. Dúfam, že si to už sadne a dostaneme sa na víťaznú vlnu," skonštatoval Drgoň.

"Odohrali sme výbornú prvú tretinu, no v druhej súper svojou hrou prebral iniciatívu a v niektorých momentoch sme mali problémy. Tretia bola pre divákov veľmi atraktívna, keďže hra sa presúvala z jednej strany na druhú. Mali sme šťastie, pretože sme dostali presilovú hru a v predĺžení ju využili. Dobre rozohratý duel sme vďaka tomu dotiahli do víťazného konca, aj keď len za dva body," zhodnotil tréner "kamzíkov" Peter Mikula.

Poprad čaká v piatok opäť domáci zápas proti Nitre, ktorá hrá v utorok práve proti Slovanu dohrávku 17. kola.