Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pre očkovanie prišiel o 100 miliónov dolárov. Irving: Dali mi ultimátum

Irvingov vzťah s Nets nebol v ostatnej sezóne ideálny.
Irvingov vzťah s Nets nebol v ostatnej sezóne ideálny.Profimedia
Basketbalista Kyrie Irving (30) prišiel o novú dlhodobú zmluvu s Brooklynom, pretože sa odmietol dať zaočkovať proti koronavírusu.

Irving v minulej sezóne vynechal domáce zápasy Nets pre absenciu očkovania predtým, ako sa v marci v New Yorku opatrenia zmiernili.

"Pretože som sa rozhodol neočkovať, prišiel som o štvorročný kontrakt v hodnote viac ako sto miliónov dolárov," povedal šampión NBA z roku 2016.

"Mohol by som buď podpísať a dať sa zaočkovať, alebo sa nenechať zaočkovať a žiť v neistote, že prídem o prácu," dodal.

Tridsaťročný rozohrávač má s Brooklynom zmluvu do konca sezóny 2022/2023 s platom 36,5 milióna dolárov (37,8 milióna eur). Je presvedčený, že nebyť situácie s očkovaním, podpísal by s klubom viacročný kontrakt.

"Minulý rok sme to chceli vyriešiť ešte pred začiatkom tréningového kempu. Nakoniec som sa ocitol v situácii, keď mi dali ultimátum," nechal sa počuť olympijský víťaz a majster sveta.

Generálny manažér Nets Sean Marks namietal proti Irvingovmu tvrdeniu.

"Chceme len chlapcov, na ktorých sa môžeme spoľahnúť, ktorí sú zodpovední a budú tu, keď to bude potrebné. Nedostal žiadne ultimátum, aby sa dal zaočkovať. Je to čisto osobná voľba," negoval vyjadrenia Marks.