Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Schmiedlová bez olympijského zlata, Murray ukončil kariéru

Schmiedlová si zahrá o bronz.
Schmiedlová si zahrá o bronz.TASR / Flashscore
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 1. augusta?

23:12 - Vo finále miešanej štvorhry na tenisovom olympijskom turnaji v Paríži sa stretnú Wang Sin-jü a Čang Č'-čen z Číny s českými reprezentantmi Kateřinou Siniakovou a Tomášom Macháčom. Čínske duo zdolalo v semifinále holandský pár Demi Schuursová, Wesley Koolhof 2:6, 6:4, 10:4, česká dvojica si poradila s kanadským tandemom Gabriela Dabrowská, Félix Auger-Aliassime 6:3, 6:3.

23:10 - Schmiedlová si zahrá o bronz, nad jej sily bola v parížskom semifinále Vekičová.

21:52 - Andy Murray odohral vo štvrtok svoj posledný zápas v profesionálnej kariére. Trojnásobný grandslamový šampión a dvojnásobný olympijský víťaz sa s aktívnou činnosťou rozlúčil prehrou vo štvrťfinále štvorhry na OH v Paríži, keď spoločne s krajanom Danielom Evansom podľahli americkej dvojici Taylor Fritz a Tommy Paul 2:6, 4:6. Viac v článku.

21:20 - Srbský tenista Novak Djokovič postúpil do semifinále dvojhry na olympijskom turnaji v Paríži. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej jednotky osmičku "pavúka" Gréka Stefanosa Tsitsipasa 6:3, 7:6 (3). V druhom sete otočil z 0:4. Jeho semifinálovým súperom bude Talian Lorenzo Musetti,

20:35 - Talian Flavio Cobolli zdolal v osemfinále podujatia vo Washingtone Španiela Alejandra Davidovicha 1:6, 7:6, 7:6 a teší sa z postupu.

Zostrih zápasu Cobolli - Fokina.
Flashscore

20:00 - V dueli o postup do finále sa Alcaraz stretne a Kanaďanom Félixom Augerom-Aliassimeom, ktorý zdolal Nóra Caspera Ruuda 6:4, 6:7 (8), 6:3.

19:20 - Denis Shapovalov vyhral svoj tretí zápas vo Washingtone a ako prvý postúpil do štvrťfinále. Bývalý hráč TOP 10 zdolal Miomira Kecmanoviča 4:6, 6:4, 6:2 a prvýkrát v sezóne si pripísal tri víťazstvá v rade a postúpil do štvrťfinále.

Zostrih zápasu Shapovalov - Kecmanovič.
Flashscore

16:51 - Lorenzo Musetti na parížskej olympiáde v areáli Rolanda Garrosa porazil obhajcu zlatej medaily a finalistu tohtoročného French Open Alexandera Zvereva. Talian, ktorý hral ôsmy singlový zápas počas deviatich dní, zvíťazil 7:5, 7:5 a zaistil si postup do semifinále.

16:30 - Prvým semifinalistom olympijského turnaja mužov sa stal Carlos Alcaraz. Španielsky favorit si na parížskej antuke po dvoch hodinách poradil s Tommym Paulom pomerom 6:3 a 7:6 (9). V druhom sete sa víťazovi podarilo vrátiť z nepriaznivého stavu 2:5.

14:35 - Deblový špecialista a víťaz štyroch turnajov na okruhu ATP Roman Jebavý ukončil v 34 rokoch tenisovú kariéru. Lúčil sa na challengeri v Liberci po boku Jiřího Veselého, s ktorým medzi elitou v roku 2017 na antuke v Istanbule vybojoval prvú trofej. Na turnaji Svijany Open však vypadli v prvom kole.

14:10 - Poľská tenistka Iga Swiateková sa na olympijskom turnaji v Paríži nedostala do finále. Svetová i nasadená jednotka prehrala v semifinále s turnajovou šestkou Čchin-wen Čeng z Číny v dvoch setoch 2:6 a 5:7. V druhom semifinále sa stretnú Slovenka Anna Karolína Schmiedlová a Chorvátka Donna Vekičová. Viac v článku.

14:00 - Martin Kližan ukončil svoje pôsobenie na podujatí v Liberci v osemfinále, keď skrečoval duel s Hugom Dellienom za stavu 4:6, 0:4.

10:14 - Lákadlom fanúšikov slovenského tenisu bude semifinálové vystúpenie Anny Karolíny Schmiedlovej. Košická tenistka na najväčšom pódiu neprestáva udivovať a zabojuje o postup do olympijského finále. Súperkou jej bude Donna Vekičová, na turnaji už piata protivníčka, ktorá je v rebríčku WTA vyššie ako Slovenka. Duel by sa mal začať o 20:30. Viac v článku.

Ďalšími adeptkami na postup do boja o olympijské zlato sú Iga Swiateková a Čeng Čchin-wen, ktoré sa proti sebe postavia už od 12:00.

09:57 - Po výhre nad domácim tenistom Jakubom Nicodom čaká Martina Kližana v Liberci osemfinálový stret. Na českej antuke bude jeho prekážkou bolivijský súper Hugo Dellien. Zápas odštartuje o 12:25.

09:42 - Mužský olympijský turnaj smeruje do štvrťfinále. Medzi najlepšou osmičkou sa predstavia štyria zástupcovia TOP 10 rebríčka ATP. O postup do semifinále zabojujú mená ako Alcaraz, Zverev, Ruud či Djokovič.

05:20 - Aryna Sabalenková pre zranenie ramena vzdala na konci júna štvrťfinále v Berlíne a musela vynechať Wimbledon. Svetová trojka absolvuje na päťstovke vo Washingtone svoj prvý turnaj po viac ako mesačnej pauze a nezačala presvedčivým výkonom. V hlavnom meste USA bojovala takmer tri hodiny s Kamillou Rachimovovou, ktorú napokon pretlačila 7:5, 4:6, 6:4. Vo štvrťfinále čaká nasadenú jedničku Yafan Wang alebo krajanka Viktoria Azarenková.

04:50 - Daria Kasatkinová sa prekvapivo rozlúčila s päťstovkou vo Washingtone hneď po úvodnom zápase. Nasadená dvojka pritom viedla v druhom sete trikrát o brejk a mohla zápas dopodávať. Po tomto neúspechu už nezískala ani jeden gem a domácej Caroline Dolehideovej podľahla 6:2, 5:7, 0:6. Američanka vo štvrťfinále vyzve svoju krajanku Amandu Anisimovovú.

00:25 - Emma Raducanuová si na päťstovke vo Washingtone zahrá svoje prvé štvrťfinále na tvrdých povrchoch po takmer dvoch rokoch. Bývalá šampiónka US Open, ktorá neustále bojuje so zraneniami, porazila v druhom kole 7:6, 6:2 domácu nádej Peyton Stearnsovú. O štvrté kariérne semifinále sa bude usilovať proti Paule Badosovej alebo Ľudmile Samsonovovej.

00:21 - Andrej Rubľov síce v máji triumfoval na Masters v Madride, ale aj tak prežíva po kontroverznej diskvalifikácii zo začiatku marca v Dubaji veľmi náročné obdobie. Slabšou formou sa zatiaľ prezentuje aj na päťstovke vo Washingtone, kde potreboval v úvodnom zápase všetky tri sety proti trápiacemu sa Lucovi Van Asschemu. Francúza zdolal 4:6, 6:3, 6:4 a v osemfinále si zmeria sily s ďalším zástupcom krajiny galského kohúta Arthurom Rinderknechom.