Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prestížne derby o Hron ovládol Zvolen, Bystričanov mrzí strata série

Na ľade sa bojovalo o každý centimeter.
Na ľade sa bojovalo o každý centimeter.FB HKM Zvolen
Hokejisti Zvolena sa vo vianočnom 47. kole Tipos extraligy postarali o prerušenie šesťzápasovej víťaznej série Banskej Bystrice. Doma totiž "bryndziari" v derby o Hron zdolali "baranov" 6:3 a potvrdili tak rolu favorita.

Na štadión pod Pustým hradom meralo cestu vyše päťtisíc divákov, padol tak i "postcovidový" rekord v návštevnosti vo zvolenskom stánku.

"Na ten počet ľudí, čo prišli na štadión, to bol výborný zápas. Aj z jednej, aj z druhej strany. Nás samozrejme teší výhra, pretože presadiť sa proti Banskej Bystrici v derby nie je jednoduché. Naša organizácia hry bola podľa mojich predstáv. Boli tam pekné akcie, veľká aktivita na našej strane i početnosť gólov, ktoré nám zaručili víťazstvo. Oba tímy na druhý sviatok vianočný pritiahli na štadión divákov a postarali sa aj o to, aby títo fanúšikovia videli pekný hokej,“ uviedol po stretnutí tréner Zvolena Peter Oremus.

Kormidelník takisto objasnil, prečo medzi žrde putoval tretí brankár mužstva Roman Petrík: "Do bránky išiel preto, lebo obaja naši gólmani Trenčan i Paterson mali zdravotné problémy, ktoré im nedovolili nastúpiť." Navyše v tretej tretine už za Zvolen nenastúpil dvojgólový Maroš Jedlička pre zranenie. O jeho ďalšom osude rozhodne lekár.

Kvalitu duelu pod Pustým hradom vyzdvihol aj banskobystrický tréner Doug Shedden, hoci ho mrzela prehra po šiestich výhrach v rade. Na brífingu vyzdvihol i hru zvolenského tímu.

"Domáci hrali veľmi rýchly hokej s dobrým pohybom. Prvé dve päťky sú najlepšie, aké som zatiaľ v tejto lige videl. Ich rýchlosť je pôsobivá. Prvé dve tretiny neboli pre nás dobré, ale nevzdali sme sa, v tretej tretine sme sa vrátili do zápasu a spravili ho zaujímavým. Za stavu 4:3 si možno rozhodcovia nevšimli krošček, po ktorom sme mohli hrať presilovku. Nie sme spokojní s výsledkom, ale som rád za to, čo sme predviedli v tretej tretine."

Strelec vyrovnávajúceho gólu Banskej Bystrice na 1:1 Dávid Šoltés taktiež neskrýval sklamanie z prehry vo Zvolene, avšak zápas po kvalitatívnej stránke mohol i on vyzdvihnúť: "Bol náročný. Zvolenčania majú teraz formu tak ako i my, ale pripravili sa na nás dobre. Najmä v druhej tretine dali dva rýchle góly a trošku sme klesli. Potom sme to doťahovali. V tretej tretine sme začali hrať veľmi dobrý hokej, znížili sme na rozdiel gólu, mali sme na zisk bodu, škoda piateho inkasovaného zásahu, to nás položilo trošku na kolená."