Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prestupy jazdcov vyšachovali Ricciarda, v roku 2023 nebude súčasťou F1

Austrálčana čaká nútená prestávka.
Austrálčana čaká nútená prestávka.Profimedia
Daniel Ricciardo (33) v sobotu počas víkendu Veľkej ceny Japonska uviedol, že v budúcej sezóne nebude pretekať vo Formule 1. Austrálčanovi sa totiž v dôsledku najnovších presunov jazdcov zúžili možnosti na zisk nového zamestnávateľa.

Tím Alpine oznámil podpis viacročnej zmluvy s Pierrom Gaslym, ktorý sa v nasledujúcom roku predstaví v čisto francúzskej zostave spolu s Estebanom Oconom. Krátko na to AlphaTauri deklarovalo, že Gaslyho nahradí Holanďan Nyck de Vries. Jedinou príležitosťou Ricciarda udržať sa v seriáli F1 je Haas alebo Williams.

"Realita je taká, že v ďalšom roku nebudem na štartovom rošte. Teraz sa len snažím pripraviť na súťažný ročník 2024," vyjadril sa 33-ročný jazdec.

Ricciardo v období pretekania za Red Bull skončil dvakrát tretí v celkovom poradí jazdcov. Na začiatku minulej sezóny sa pripojil k McLarenu a v septembri 2021 doprial stajni prvé pretekové víťazstvo po 9 rokoch, na stupni víťazov Veľkej ceny Talianska ho doplnil aj kolega Norris.

Celkové výsledky ale zväčša nenaplnili očakávania a McLaren sa rozhodol ukončiť s ním zmluvu o rok skôr, aby uvoľnil miesto vychádzajúcej hviezde Oscarovi Piastrimu, ktorý bude v budúcom roku debutovať. 

"Je to tak trochu určitý druh pauzy. Mojím kariérnym zámerom je ostať v F1 a sústredenie smerujem na rok 2024," nepriamo vylúčil účasť v inej motoristickej sérii.