Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Preview bundesligovej sezóny 2024/25: Najnovšie predpovede a kurzy

Leverkusen získal v minulej sezóne double.
Leverkusen získal v minulej sezóne double.ČTK / imago sportfotodienst / UWE KRAFT
Pozrite si najnovšie kurzy a predpovede pre Bundesligu pred začiatkom sezóny 2024/25! Objavte najnovšie kurzy na víťaza súťaže a boj o najlepšieho strelca Bundesligy.

Bayer Leverkusen pod vedením Xabiho Alonsa bol v minulom ročníku Bundesligy nezastaviteľný a sezónu ukončil s odstupom 17 bodov od svojho najbližšieho konkurenta VfB Stuttgart. Majstri Bundesligy prešli ročníkom bez prehry a premožiteľa nenašli ani v Nemeckom pohári, jediná porážka prišla vo finále Európskej ligy.

Ale udrie blesk dvakrát pre Leverkusen, alebo je to rok, keď Harry Kane konečne získa prvý ligový titul v kariére a svoju prvú súťažnú trofej? Ktovie, Leverkusenom sa možno budú chcieť inšpirovať vicemajster Ligy majstrov Borussia Dortmund či RB Lipsko.

Bayern Mníchov má čo dokazovať, keďže v minulej sezóne nedokázal skončiť ani na 2. mieste, ale pod vedením nového kouča Vincenta Kompanyho je stále považovaný za favorita novej sezóny 2024/25.

Pozrite si zoznam kurzov na víťaza Bundesligy, najlepšieho strelca Bundesligy a ďalšie!

Víťazi Bundesligy

Keďže Bayern sa po zisku 11 titulov v rade dostal až na tretie miesto v tabuľke, nemecký gigant už nebude pre tímy takým strašiakom. Napriek tomu je stále považovaný za favorita na víťaza Bundesligy na konci sezóny.

Na druhej strane, obhajca titulu Leverkusen bude na začiatku novej kampane najobávanejším tímom v lige vďaka svojmu desivému štýlu, na ktorý v minulej sezóne nikto nenašiel odpoveď.

Borussia Dortmund, ktorá sa nachádza na treťom mieste v rebríčku kurzov na triumf, má nového manažéra v osobe bývalého hráča Nuriho Sahina, ktorý je rovnako ako Kompany nováčikom na trénerskej dráhe, čo znamená, že je trochu záhadou, ako sa bude vyvíjať ich sezóna.

RB Lipsko a VfB Stuttgart nájdeme na štvrtom a piatom mieste. Druhý menovaný tím sa dokázal v minulom ročníku dostať na 2. priečku v lige, ale neočakáva sa, že by mohol jeden z týchto celkov zopakovať jazdu Leverkusenu.

Pozrite si nižšie uvedené kurzy na víťazov Bundesligy:

Bayern Mníchov - 1.50 

Bayer Leverkusen - 3,50 

Borussia Dortmund - 11.00 

RB Lipsko - 13.00 

VfB Stuttgart - 41.00 

Tip: Bayern Mníchov vyhrá Bundesligu (1.50)

Favoriti Bundesligy 2024/25

Pred začiatkom minulej sezóny sa zdalo, že Bayern Mníchov vyhrá Bundesligu a získa 12 titulov za sebou, najmä po príchode Kanea do tímu.

Skutočnosť však bola diametrálne odlišná a na konci dvíhal nad hlavu majstrovskú trofej Bayer Leverkusen bez toho, aby čo i len raz prehral.

Hoci je teda Bayern s kádrom, ktorý má k dispozícii, aj tento rok oprávnene favoritom, Leverkusen môže opäť spôsobiť šok, prípadne môže úspech Leverkusenu zopakovať iné mužstvo.

V súčasnosti, bez toho, aby sa vôbec koplo do lopty, to však vyzerá, že to budú opäť preteky dvoch tímov medzi Bayernom Mníchov a Bayerom Leverkusen, ako ukazujú kurzy.

Bayern Mníchov vyhrá Bundesligu (1.50)

Hoci Bayern Mníchov na konci sezóny 2023/24 klesol v tabuľke na tretie miesto, väčšinu kampane bol tímom, ktorý konkuroval Leverkusenu. Na umiestnenie na druhom mieste však hráči nikdy ani nepomysleli, nehovoriac o tretej priečke v celkovo mimoriadne nevydarenej sezóne.

Niet pochýb o tom, že v hráčoch a v klube je určitá bolesť z priebehu ročníka, ale nie je známe, či sa to premietne do novej sezóny, alebo ešte zvýši ich snahu v boji o titul.

Vymenovanie Kompanyho zo strany Bayernu Mníchov mnohí spochybňovali, pričom niektorí z týchto pochybovačov boli samotní fanúšikovia klubu, čo len prispieva k otázke, či sa tím vráti na vrchol tabuľky.

Kompanyho tímy počas jeho krátkeho pôsobenia vo funkcii manažéra jednoznačne hrali pôsobivý futbal, pričom Burnley počas pôsobenia v Championship stelesňovalo tento štýl.

Nepochybne sa budú pohybovať blízko vrcholu, ale ešte sa len ukáže, aký dobrý bude Bayern s Kompanym na čele, hoci má neuveriteľne talentovaný tím s niekoľkými dobrými posilami aj v podobe Michaela Oliseho a Joaa Palhinu.

Napriek neúspešnému Euru s Anglickom je pravdepodobné, že Kane dosiahne formu ako v minulej sezóne a ak zostane fit, strelí pravdepodobne viac ako 30 gólov. Je teda na Kompanym a tíme okolo Angličana, aby zabezpečili, že zostanú pevní v strede poľa aj vzadu.

Bayer Leverkusen vyhrá Bundesligu (3.50)

Nie že by o tom manažér alebo hráči uvažovali, ale ak by Bayer Leverkusen ukončil sezónu 2024/25 skromnejšie, som si istý, že fanúšikovia by to po fenomenálnom ročníku 2023/24 dokázali akceptovať.

Ako však hovorím, to určite nebude mentálne nastavenie Xabiho Alonsa a jeho zverencov, keďže plánujú opäť získať titul a ukázať svoje schopnosti v Lige majstrov, čo minulý rok nemohli.

Ich tím zostal z veľkej časti rovnaký. Edmond Tapsoba, Jonathan Tah, Jeremie Frimpong, Florian Wirtz a Victor Boniface zostávajú aj na ďalšiu sezónu, čo naznačuje, že sú viac než pripravení na ďalší boj o majstrovský primát.

Nikto nemôže povedať, že bundesligová kampaň Bayeru Leverkusen v sezóne 2023/24 bola náhodná, keďže neprehrali a dokonca vynikali aj mimo ligy. Najväčšou otázkou však je, či si túto úroveň dokážu udržať aj v ďalšej sezóne, čo sa v minulosti mnohým tímom nepodarilo.

Kto bude najlepším strelcom Bundesligy?

S 36 gólmi v 32 zápasoch Bundesligy v minulej sezóne dosiahol Kane vo svojej prvej sezóne v Nemecku neuveriteľné úspechy. A ak je jeho kariéra niečím výnimočná, tento počet bude buď prekonaný, alebo bude Angličan schopný produkovať podobné čísla aj v nasledujúcom ročníku.

Cieľom pre neho bude prekonať 41 zásahov Roberta Lewandowského (2020/21), ale mnoho bude závisieť od jeho zdravotného stavu.

Ak zranenia spôsobia Kaneovi problémy, otvorí sa príležitosť pre ďalších útočníkov, ako sú Victor Boniface, Lois Openda alebo možno Benjamin Šeško, aby sa stali najlepšími strelcami Bundesligy v tejto sezóne.

Pozrite si nižšie uvedené kurzy na najlepšieho strelca Bundesligy:

Harry Kane - 1.44 

Victor Boniface - 8.00 

Lois Openda - 8.00

Serhou Guirassy - 8.00 

Benjamin Sesko - 11.00 

Sebastien Haller - 17.00

Florian Wirtz - 26.00

Tip: Benjamin Šeško bude najlepším strelcom Bundesligy (11.00)

Program Bundesligy

Ako každú sezónu, aj teraz odohrá každý tím 34 zápasov, z toho jeden doma a jeden vonku. Ročník sa začína v piatok 23. augusta a obhajca titulu Bayer Leverkusen ho začne na ihrisku Borussie Mönchengladbach.

Zoznam zápasov Bundesligy v prvom hracom týždni si môžete pozrieť nižšie:

Mönchengladbach - Bayer Leverkusen

Lipsko - Bochum 

Hoffenheim - Kiel 

Mainz - Union Berlín 

Freiburg - Stuttgart 

Augsburg - Brémy 

Dortmund - Frankfurt 

Wolfsburg - Bayern Mníchov

FC St. Pauli - Heidenheim