Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Príbeh Danimal sa nekončí. Collinsová pokračuje, úlohu zohrala aj diagnóza endometriózy

Collinsová cestu aktívneho tenisu neuzavrela.
Collinsová cestu aktívneho tenisu neuzavrela.Edgar Su / Reuters
Svetová deviatka Danielle Collinsová (30) si rozmyslela ohlásený koniec kariéry. Američanka na svojom instagramovom účte širokej verejnosti oznámila, že sa rozhodla hrať aj v roku 2025.

Collinsová, ktorá má pre svoj agresívny štýl hry prezývku "Danimal", po januárovej prehre v druhom kole Australian Open oznámila, že v závere sezóny 2024 ukončí aktívnu kariéru tenistky a založí si rodinu.

"Hoci som bola veľmi nadšená a túžila som tento rok ukončiť svoju tenisovú kariéru na vysokej úrovni a vrhnúť sa po hlave do ďalšej kapitoly života, veci nešli podľa plánu. Príbeh Danimal nedospel do svojho záveru. Na turné sa vrátim aj v roku 2025," napísala na Instagrame.

Rodáčka z Floridy vysvetlila, že v ostatných mesiacoch riešila niekoľko zdravotných problémov vrátane diagnózy endometriózy. Naznačila, že jej plány na založenie rodiny sa teda neukázali také jednoduché, ako dúfala:

"Vyrovnávanie sa s endometriózou a plodnosťou je pre mnohé ženy obrovskou výzvou, ktorú aktívne prekonávam, ale plne dôverujem tímu, s ktorým spolupracujem. Len to bude trvať trochu dlhšie, ako som si myslela."

Collinsovú vybrali aj do tímu USA na úvodný turnaj sezóny miešaných družstiev United Cup v Sydney a Perthe, čo výrazne naznačuje, že v polovici januára sa ukáže aj na Grand Slame v Melbourne Parku. Práve na Australian Open dosiahla svoj najlepší výsledok na major turnaji, keď sa v roku 2022 dostala do finále, v ktorom prehrala s Ash Bartyovou.

V roku 2024 sa tešila z titulov v Miami a Charlestone, na olympijských hrách v Paríži však mala úpal a skrečovala štvrťfinále proti Swiatekovej. Na US Open vypadla v úvodnom kole.

"Aj keď v živote neexistujú žiadne záruky, dúfam, že budem stavať na svojom rozmachu z roku 2024 a budem hrať dovtedy, kým nebude viac istoty okolo mojej osobnej cesty za plodnosťou. Jedinou zárukou zatiaľ budú ďalšie epické zápasy," uviedla.