Problémy pre United. Eriksen je po zákroku Carrolla mimo hry do konca apríla

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Problémy pre United. Eriksen je po zákroku Carrolla mimo hry do konca apríla

Zlomový okamih pre sezóny Eriksena a možno aj United. Carroll vzal Dána zozadu cez nohy.
Zlomový okamih pre sezóny Eriksena a možno aj United. Carroll vzal Dána zozadu cez nohy. Profimedia
Stredopoliar Manchestru United Christian Eriksen (30) je vyradený z hry na tri mesiace pre zranenie členka, čo výrazne ohrozilo nádeje a ambície Red Devils v sezóne 2022/2023.

Dánsky hráč musel byť v sobotu počas víťazstva United nad Readingom 3:1 v FA Cupe vystriedaný po nevyberanom faule Andyho Carrolla, za ktorý bývalý hráč Liverpoolu nevidel ani žltú kartu.

"Christian striedal počas druhého polčasu po súboji s Andym Carrollom. Absolvuje ešte ďalšie vyšetrenia, ale prvé odhady naznačujú, že bude pravdepodobne mimo hry do konca apríla alebo začiatku mája,” uvádza sa v oficiálnom vyhlásení klubu.

Eriksen, ktorého v júni 2021 zachraňovali priamo na ihrisku po tom, čo utrpel takmer smrteľnú zástavu srdca v zápase majstrovstiev Európy proti Fínom, sa výrazne podieľal na pôsobivej forme United.

V prebiehajúcom ročníku odohral 31 z 32 zápasov United vo všetkých súťažiach, strelil dva góly a deväťkrát asistoval.

Eriksen je pre United výraznou posilou uplynulého leta.
Eriksen je pre United výraznou posilou uplynulého leta.Reuters

Na adresu zraneného Dána sa vyjadril manažér Erik ten Hag: "Sme z toho sklamaní, ale to sa vo vrcholovom futbale stáva. Urobiť obchod v deň prestupovej uzávierky je ťažké. Musíme sa s tým vyrovnať."

"Máme dobrých hráčov v strede poľa, ale nemyslím si, že medzeru dokážeme zaplniť, pretože každý hráč prináša niečo vlastné. Cristian Eriksen má špičkovú kvalitu, v niektorých špecifikách sa ťažko nahrádza. Jeho vplyv je najväčší v záverečnej tretine ihriska," poznamenal holandský manažér.

Na "Red Devils" čaká v stredu semifinálová odveta v Ligovom pohári proti Nottinghamu Forest. Favorit z Old Trafford vyhral na pôde súpera minulý týždeň hladko 3:0.