Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Problémy s ramenom jej ukončili sezónu. Džabúrová do ostrej akcie v roku 2024 už nezasiahne

Džabúrová si berie čas na rekonvalescenciu.
Džabúrová si berie čas na rekonvalescenciu.AFP / Mike Hewitt / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images
Tuniská tenistka Ons Džabúrová (30) pre zranenie ramena ukončila tohtoročnú sezónu. Trojnásobná grandslamová finalistka čas mimo tenisových dvorcov využije na podporu charitatívnych projektov. Informovala o tom Ženská tenisová asociácia (WTA) na svojej webstránke.

Džabúrová odohrala od Wimbledonu len jeden zápas, keď v Toronte prehrala v prvom kole s Japonkou Naomi Osakovou. Z turnajov v Cincinnati, Washingtone a na US Open sa odhlásila. "Tento rok bol pre mňa nesmierne náročný a ako športovci vieme, že zotavenie je súčasťou cesty," uviedla v príspevku na sociálnej sieti X s tým, že toto rozhodnutie urobila po konzultácii so svojím lekárskym tímom.

Pretrvávajúce problémy s ramenom neboli jej jedinou zdravotnou indispozíciou, ktorú v uplynulých mesiacoch mala. Z turnaja WTA 1000 v Dubaji vyradilo Tunisanku pravé koleno, ktoré si vlani vyžiadalo operáciu, a na podujatí na tráve v Berlíne odstúpila zo štvrťfinálového zápasu proti Coco Gauffovej pre chorobu.

Rodáčka z mesta Ksar Hellal využije obdobie bez tenisu na podporu charity: "Zatiaľ čo budem mať čas na liečenie, budem sa venovať charitatívnej práci a zabezpečovať, aby sme vo svete urobili skutočnú zmenu."

Bývalej svetovej dvojke patrí priebežne 22. miesto v rebríčku WTA, pričom v júli vypadla z najlepšej desiatky. Predtým od októbra 2021 bola všetky týždne okrem jedného v elitnom rebríčku. Džabúrová na záver svojho príspevku ubezpečila fanúšikov, že späť do súťažného kolotoča sa vráti v Austrálii na začiatku sezóny 2025. "Ďakujem vám za všetku podporu a už sa neviem dočkať, keď sa vrátim silnejšia," skonštatovala.