Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prvá štvrtina ponúkla až 72 bodov, výkon Dončiča v Detroite nestačil

Domáci zaskočili favorita z Dallasu.
Domáci zaskočili favorita z Dallasu.Profimedia
Najsledovanejšia basketbalová liga sveta si pripravila len jediné stretnutie, v ktorom sa zo šiesteho víťazstva v ročníku tešili hráči Detroitu. Hosťom na výhru nestačil ani produktívne vystúpenie Luku Dončiča (23).

Detroit Pistons - Dallas Mavericks 131:125 pp

Jeden z najhorších celkov doterajšieho priebehu sezóny NBA privítal na svojej palubovke káder Dallasu na čele s Lukom Dončičom. Domáci tím do súboja smeroval s osemnástimi prehrami a len piatimi víťazstvami. Hostia zo Západnej konferencie bojujú po poskočenie medzi najlepšiu desiatku.

Protagonisti duelu na nič nečakali a už od úvodnej štvrtiny ponúkli divákom v Little Ceasars Arene produktívne predstavenie - prvé dejstvo prinieslo až 72 bodov a skončilo remízou 36:36. Ďalšiu periódu vyhrali hostitelia o jediný bod a na polčasovú prestávku smerovali s najtesnejším náskokom.

Vo zvyšku stretnutia sa hviezdny Slovinec v drese Mavericks snažil dotiahnuť svoje mužstvo k výhre aj siedmimi trojkami, no nestačilo ani jeho 35 bodov, 5 doskokov a 10 asistencií. Lídrom opačnej strany bol 30-bodový Bojan Bogdanovič, ktorý pridal po štyri doskoky aj asistencie.

Chorvátovi sekundoval francúzsky mladík Killian Hayes s 22 bodmi. O víťazovi napokon rozhodlo predĺženie, z úspešného zápisu sa tešili hostitelia, ktorí zdolali favorita súboja a na východe im momentálne patrí predposledná priečka.