Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prvýkrát v úlohe otca. Nadal sa proti Draperovi vytrápil, Česi stopercentní

Nasadená jednotka zlomila súpera až v treťom sete.
Nasadená jednotka zlomila súpera až v treťom sete.Profimedia
Španielsky tenista Rafael Nadal úspešne vykročil za obhajobou titulu na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. V pozícii nasadenej jednotky zdolal v úvodnom kole Brita Jacka Drapera 7:5, 2:6, 6:4, 6:1 a dosiahol prvé víťazstvo v tejto sezóne.

Vyzeralo to na drámu

Rafael Nadal (Šp.-1) - Jack Draper (V, Brit.) 7:5, 2:6, 6:4. 6:3

Draper favorita dlho trápil, od začiatku tretieho setu sa začali prejavovať kŕče, čo Nadal využil. Španiel brejkol súpera za stavu 1:1 na sety a 4:4 na gemy, čo sa ukázalo ako rozhodujúce. Jeho ďalším súperom bude Američan Mackenzie McDonald.

"Som rád, že môžem hrať opäť v aréne Roda Lavera. Verím, že toto víťazstvo mi pomôže. Jack bol na úvod veľmi nebezpečný súper, je mladý, určite o ňom ešte budeme počuť. Pre mňa to bol špeciálny zápas, prvýkrát som nastúpil na grandslame v úlohe otca. Teší ma, že moja manželka je tu so mnou a podporuje ma," uviedol 22-násobný grandslamový šampión v pozápasovom interview priamo na kurte.

Favoriti na osemfinále bez problémov

Hubert Hurkacz (Poľ.-10) - Pedro Martínez (Šp.) 7:6 (1), 6:2, 6:2

Poliak Hubert Hurkacz sa pri vstupe do turnaja zapotil len v prvom dejstve. Španiel Pedro Martínez mu odolával do tajbrejku, v ktorom Hurkacz vyhral dominantne 7:1. Nasledujúce dva sety získal desiaty nasadený hráč za 30 a 27 minút.

Jannik Sinner (Tal.-15) - Kyle Edmund (V. Brit.) 6:4, 6:0, 6:2

Taliansky tenista Jannik Sinner postúpil suverénne do 2. kola, ako nasadená pätnástka zvíťazil nad Britom Kyleom Edmundom 6:4, 6:0, 6:2.

Česi (ne)prekvapili

Jiří Lehečka (ČR) - Borna Čorič (Chor.-21) 6:3, 6:3, 6:3

Českí muži majú za sebou úspešný úvodný deň na Australian Open. Jiří Lehečka vyprevadil nasadeného Chorváta Bornu Čoriča po troch setoch v pomere 6:3 a na piaty pokus vyhral grandslamový duel.

Lehečka si minulý rok odbil premiéru na všetkých grandslamoch, zakaždým vyhral set, ale triumf nezískal. Napriek tomu sa pohodlne usadil v TOP 100 rankingu, zbieral dôležité skúsenosti a sezónu zakončil prehrou vo finále Turnaja majstrov hráčov do 21 rokov.

Sebavedomie ho zdobilo aj na úvod 2023. Pred Melbourne si pripísal skalp Alexandra Zvereva, potrápil aj Camerona Norrieho. 

Dalibor Svrčina (ČR) - Jaume Munar (Šp.) 6:3, 6:2, 6:2 

Daliborovi Svrčinovi zvíťazil na grandslamových turnajoch hneď na prvý raz. So španielskym antukárom Jaumom Munarom stratil ešte o dva gemy menej ako jeho krajan a nadviazal na tri víťazstvá z kvalifikácie. Svrčinu najbližšie čaká nasadený Japonec Jošihito Nišioka. Ak ho vyradí, v treťom kole sa môže stretnúť s Rafaelom Nadalom.

Vybrané výsledky 1. kola mužov na Australian Open:

Frances Tiafoe (USA-16) - Daniel Altmaier (Nem.) 6:3, 6:3, 6:7 (5), 7:6 (6)

Karen Chačanov (Rus.-18) - Bernabe Zapata Miralles (Šp.) 7:6 (3), 6:2, 6:0

Denis Shapovalov (Kan.-20) - Dušan Lajovič (Srb.) 6:4, 4:6, 6:4, 6:1

Kompletné výsledky mužov na Australian Open