Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real aj Juventus potvrdili úlohy favoritov, Vlachodimos vychytal proti PSG bod

Aktualizované
Real aj Juventus potvrdili úlohy favoritov, Vlachodimos vychytal proti PSG bod
Real aj Juventus potvrdili úlohy favoritov, Vlachodimos vychytal proti PSG bodTASR
Real Madrid porazil Šachtar Doneck a má plný počet deviatich bodov. Juventus doma vyhral nad Maccabi Haifa, ale PSG na pôde Benficy remizoval.

RB Lipsko - Celtic 3:1 (1:0)

Góly: 65., 77. A. Silva, 27. Nkunku - 48. Jota

Stretnutie sa pre favorita nezačalo dobre. Už v trinástej minúte sa pri rozohrávke päťky zranil brankár Péter Gulácsi. Nahradiť ho musel Janis Blaswich. Zakrátko mohol skóre otvoriť Christopher Nkunku, radosť mu pokazilo rozhodnutie systému VAR o ofsajde.

Francúz si všetko vynahradil v 27. minúte, keď po prihrávke za obranu obišiel aj Harta a zakončil k bližšej žrdi. Celtic odpovedal hneď po zmene strán. Furuhaši potiahol kontru do otvorenej defenzívy, prihral pred bránku a voľný Jota sa nemohol pomýliť, čím vyrovnal skóre.

Napriek tomu si Lipsko zobralo všetky tri body. Najskôr VAR kvôli ofsajdu neuznal zásah Szoboszlaia, ďalšie chvíle už ale patrili portugalskému útočníkovi Andrému Silvovi. Prvýkrát využil zaváhanie v defenzíve škótskeho tímu a následne bol na konci ukážkového protiútoku.

Futbalisti nemeckého klubu RB Lipsko porazili na domácej pôde Celtic a získali prvé body v skupine.

Real Madrid - Šachtar Doneck 2:1 (2:1)

Góly: 13. Rodrygo, 28. Vinícius – 39. Zubkov

Real Madrid vstúpil do stretnutia ako jasný favorit a od začiatku herne dominoval. Už v trinástej minúte strelil prvý gól stretnutia Rodrygo. Priamočiare a rýchle kombinácie "bieleho baletu" pokračovali ďalej, ale zaujímavé možnosti, hlavne dvojice Benzema a Vinícius, často nekončili ďalšími zásahmi.

Ujala sa jedna situácia z 28. minúty, keď Rodrygo prihral do šestnástky a osamotený Vinícius zakončil k žrdi.

Po polčase to nakoniec bolo iba o jeden gól, keďže výborný center zľava ešte lepšie zúžitkoval útočník Zubkov. Zavesil sa do vzduchu a akrobaticky poslal loptu k žrdi, kde Lunin nedosiahol.

Real mal prevahu počas celého duelu, ale ďalšie góly sa mu nepodarilo streliť. Asensio v nadstavenom čase trafil konštrukciu brány. Zverenci trénera Carla Ancelottiho ostávajú stopercentní, s deviatimi bodmi sú na čele skupiny.

Duel viedla štvorica rozhodcov zo Slovenska. Hlavným bol Ivan Kružliak, ktorému na čiarach asistovali Ján Pozor a Branislav Hancko. Náhradným arbitrom bol Peter Kráľovič. 

TABUĽKA SKUPINY F

Juventus Turín - Maccabi Haifa 3:1 (1:0)

Góly: 35., 83. Rabiot, 50. Vlahovič – 75. David

Turínsky veľkoklub vstupoval do stretnutia s izraelským majstrom ako veľký favorit. Uvedomoval si to útočník Vlahovič. Počas úvodnej štvrťhodiny mal dve možnosti. Najskôr zblízka nechal vyniknúť brankára Cohena a vzápätí v obdobnej pozícii netrafil priestor troch žrdí.

Výborne hral Ángel di María, ktorému sa v 35. minúte podarilo vysunúť pred bránu Rabiota. Francúz prudkým zakončením pod brvno otvoril skóre.

Argentínčan pripravil aj druhý gólový moment. Za obranu poslal Vlahoviča, ktorý sa vo svojej tretej veľkej šanci, zoči-voči Cohenovi, nepomýlil. Juventus si sám spôsobil problémy v závere.

Počas 75. minúty Chery vyslal pred päťku Davida, ten obišiel Szczęsneho a znížil. Dokonca vyrovnať mohli Chery aj Atzili, hlavne druhý menovaný bol veľmi blízko. Z priameho kopu opečiatkoval žrď, čím dal šancu talianskemu celku rozhodnúť.

Možnosť využil svojím druhým presným zásahom v stretnutí Rabiot. Hlavičkoval z prvej žrdi po rohovom kope. Juventus po prehrách s Benficou a PSG prvýkrát v základnej skupine bodoval. Na tretej priečke má tri body. Maccabi ostáva bez bodu.

Benfica Lisabon - PSG 1:1 (1:1)

Góly: 42. D. Pereira (vl.) – 22. Messi

Súboj, v tejto sezóne stále nezdolaných tímov, sa hral v Lisabone. Vychádzajúca hviezda európskeho futbalu Goncalo Ramos už počas ôsmej minúty strieľal nebezpečne. Blysol sa Donnarumma. Talian bravúrne zasiahol aj pri šanci Davida Neresa, ktorý na neho postupoval úplne sám.

Potvrdilo sa klasické nedáš-dostaneš. Lionel Messi v 22. minúte po prihrávke na hranicu šestnástky technicky objavil vzdialenejší roh svätyne Vlachodimosa. Do polčasu Benfica vyrovnala.

Center zľava hľadal Goncala Ramosa. V snahe nepustil na neho loptu si ju nešťastne do vlastnej bránky nasmeroval Danilo Pereira. Hostia si išli za výhrou. Po zmene strán krásnymi nožnicami trafil Neymar brvno.

Brazílčan pokračoval v aktivite, lenže po skvostnej strele z priameho kopu sa predviedol Vlachodimos. Zneškodnil aj dôrazný pokus Hakimiho. Grék čaroval takisto pri zakončení Mbappého do rohu brány.

Oba tímy sa na Estádio da Luz rozišli nerozhodne, čo znamená, že predĺžili svoje série bez prehry a zhodne majú na prvých dvoch priečkach tabuľky sedem bodov.

TABUĽKA SKUPINY H