Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real - Barcelona: Ancelotti potvrdil, že sa v El Clásicu musí zaobísť bez Courtoisa

Carlo Ancelotti na tlačovej konferencii pred zápasom s Barcelonou.
Carlo Ancelotti na tlačovej konferencii pred zápasom s Barcelonou.Profimedia
Tréner Realu Carlo Ancelotti (63) v sobotu vystúpil na tlačovej konferencii pred nedeľným El Clásicom. Po nejasnostiach súvisiacimi so zdravotným stavom brankára Thibauta Courtoisa (30) Talian nakoniec vylúčil jeho štart v bráne proti Barcelone.

Naopak, kormidelník Realu môže počítať s Antoniom Rüdigerom, ktorý sa zotavil po údere do tváre v stretnutí Ligy majstrov. Ancelotti nepredpokladá, že by sa zhoršená forma Barcelony prejavila v La lige, kde sú podľa neho "úžasní". Zároveň pochválil hneď niekoľko svojich hráčov, ako sú Rodrygo, Benzema či Militao.

O príprave na El Clásico

"Na stretnutie sa pripravujeme ako zvyčajne. Pre fanúšikov je tento zápas výnimočný, pretože ide o duel dvoch skvelých tímov. Podobne ako všetky El Clásica je to špeciálny súboj. Pripravujeme sa rovnakým spôsobom ako ostatní. K tomu je potrebné pripočítať emocionálnu stránku, tlak, stres, pokoj a všetko, čo k takejto bitke patrí." 

O stave Thibauta Courtoisa

"Trénoval veľmi málo a nie je v pohode. V nedeľu je jeho štart vylúčený. Nasledujúci týždeň sa zapojí do čoraz viac tréningových činností. Uvidíme v stredu alebo o týždeň v nedeľu, no dôležité je, že sa z problémov dostal a teraz potrebuje už iba trénovať."

O Antoniovi Rüdigerovi

"Je v poriadku. Potrebuje iba masku, aby sa rana opäť neotvorila. Nemá žiadne problémy. Cíti sa komfortne. Má v sebe dostatok energie. Je to bojovník."

O polčasoch dobrých pre Real Madrid a zlých pre Barcelonu

"Musíte vziať do úvahy charakteristiky tímov. Majú veľmi dobré prvé polčasy. V druhých sme zasa lepší my. Mohol by to byť jeden z aspektov tohto zápasu. Bude to na nich mať vplyv."

O Rodrygovi

"Keď si spomeniem na Rodryga, napadne mi výnimočný a silný hráč. Vlani sa mu darilo viac v pozícii striedajúceho hráča, pretože nedostával toľko minút, aké dostáva odo mňa v tejto sezóne. Dokazuje, že hrať ako striedajúci hráč mu ide taktiež veľmi dobre. Je využiteľný na všetkých útočných pozíciách a to je pre neho výhoda."

O novej taktike na Barcelonu

"Nechcem vymýšľať. Nikdy som to nerobil. Vo futbale neexistujú vynálezcovia. V minulom ročníku sme sa snažili niečo vymyslieť a inkasovali sme debakel. Tím, ktorý má jasno v tom, čo má na ihrisku robiť, útočiť, brániť? Tak vyzerajú zápasy na najvyššej úrovni. Hráme proti veľkému súperovi a musíme hrať komplexnú hru ako v útoku, tak aj v obrane. Iba tak sa dajú vyhrávať duely a tituly."

O zlej forme súpera 

"Musím sa pozrieť na tím, ktorý okrem jednej remízy vyhral v La lige všetky zápasy. V domácej súťaži majú veľmi dobrú formu a práve na to sa pozeráme. Aj keď mali problémy v Lige majstrov, v La lige sa im darí skvelo."

Forma Realu Madrid je obdivuhodná.
Forma Realu Madrid je obdivuhodná.Flashscore

O poslednej prehre 0:4

"Žiadne video z nej som hráčom neukázal. Poznajú súpera veľmi dobre. Minulosezónny zápas nás neovplyvní. Je tu nový ročník a ďalšie El Clásico. Tešíme sa naň. Všetci sa naň tešia už deň vopred. Chceme našim fanúšikom predviesť dobrý výkon. Nebude to stretnutie, v ktorom ide o všetko. Ide o výnimočný súboj, ale sezóna je veľmi dlhá a duel prichádza skoro. Radi by sme vyhrali a vďaka tomuto pocitu si myslím, že si ho užijeme viac."

O tom, komu by prehra ublížila viac

"Neviem, ako na tom sú. Musíme mysliť na našu hru a snažiť sa vyhrať. Barcelona je tím, ktorý má všetky predpoklady k tomu, aby prežil skvelú sezónu."

O Militaovej sezóne

"Hrá veľmi dobre. Má väčšiu vyťaženosť, než v minulom ročníku. Pohybuje sa na veľmi vysokej úrovni. Disponuje individuálnou a fyzickou kvalitou, čo z neho robí stopéra na špičkovej úrovni."

O Benzemovom štarte sezóny

"Počas tohto týždňa som ho videl v oveľa lepšom stave. Jeho kondícia sa veľmi zlepšila. Som presvedčený, že v El Clásicu uvidíme rovnakého Karima, na akého sme zvyknutí."

O rôznych spôsoboch hry

"História Barcelony hovorí sama za seba. Prezentujú sa štýlom, ktorý sa páči fanúšikom a klubu. Rešpektujem to a nehovorím, že to nie je správne. Je to predstava futbalu, ktorú majú, ktorá im priniesla úspech a stále sa o ňu opierajú. Iné tímy uvažujú inak. Myslím si, že mať iba jeden štýl nie je ideálne, pretože hráči sa menia. Najdôležitejšie je, aby boli spokojní so štýlom futbalisti, ktorí hrajú."

O tom, či mu pomôže, že videl ako hral Inter na Camp Nou

"Hráme odlišným spôsobom. Inter ukázal odvahu. Nevzdali sa, keď inkasovali a hrali veľmi efektívne. Nemyslím si, že by to našej hre pomohlo, pretože to bude iný, vyrovnaný zápas."

O tom, ako Rüdiger pomáha obrane

"Je veľmi silný v súbojoch a hlavičkách v oboch šestnástkach. Nie je prekvapením, že proti Šachtaru skóroval. Rovnako aj Militao má takú kvalitu v hre hlavou. To, čo prináša najviac, je jeho mentalita a osobnosť. Je to víťaz a v tréningu sa nikdy nezastaví."