Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real Madrid nestačil na Villarreal, Malorka s Valjentom porazila Valladolid

Aktualizované
Real Madrid nestačil na Villarreal, Malorka s Valjentom porazila Valladolid
Real Madrid nestačil na Villarreal, Malorka s Valjentom porazila ValladolidProfimedia
Real Madrid prehral v 16. kole španielskej La Ligy na ihrisku Villarrealu a ostáva s 38 bodmi na druhom mieste tabuľky. Vedúca Barcelona má rovnaký počet, ale zajtrajší zápas s Atléticom k dobru.

Villarreal CF - Real Madrid 2:1 (0:0) 

Góly: 47. Pino, 62. G. Moreno (pen.) - 59. Benzema (pen.)

Domáci začali veľmi aktívne, vysokým napádaním robili favoritovi problémy a po centri Alberta Morena zakončil Francis Coquelin už v piatej minúte do žrde. Real sa následne dostal do hry, no nebezpečný center Viníciusa sa neujal a Karim Benzema mieril nad bránku.

Éder Militao si v 20. minúte z pozície pravého obrancu narazil a šiel do veľkej šance, pred rohom päťky mu pokus v poslednej chvíli znepríjemnil Yeremy Pino a lopta smerovala vedľa.

Práve tento krídelník obdržal prihrávku medzi obrancov a bol sám pred Courtoisom, ale belgický gólman predviedol skvelý zákrok nohou pri snahe mladíka o kľučku.

Benzema v nádejnom brejku neprihral na Viníciusa skôr, ako do toho vstúpil Raúl Albiol. Prvá strela na bránku prišla až v 40. minúte, voľný Vinícus nechal v obrovskej možnosti zakončením spred päťky vyniknúť Pepeho Reinu.

Hneď po zmene strán zle rozohrával Ferland Mendy, Gerard Moreno okamžite prihrával do vápna na Pina a ten napol sieť. Na čiare už francúzsky ľavý bek loptu nezastavil - 1:0. Okamžite mohol vyrovnať Benzema, v dobrej pozícii tesne minul vzdialenejšiu žrď.

Francúz zahodil ešte väčšiu možnosť, bol úplne sám na päťke, ale obetavo zasiahol pred čiarou Foyth. Následne sa hra prerušila. Real Madrid dostal po upozornení od systému VAR penaltu za predošlú ruku argentínskeho majstra sveta.

Tú Karim Benzema s prehľadom premenil - 1:1. Pokutový kop zahrával aj Villarreal, pretože David Alaba sa nešťastne pošmykol a práve vtedy, keď mal ruku na trávniku, ho do nej trafila lopta. Ani Gerard Moreno sa nepomýlil - 2:1.

"Žltá ponorka" podala veľmi dobrý výkon a zaslúžene si do tabuľky pripísala tri body, ktoré ju posunuli na piatu priečku.

Real Madrid prvýkrát vo svojej bohatej histórii nastúpil v ligovej súťaži bez čo i len jedného španielskeho futbalistu v základnej zostave.

RCD Malorka - Real Valladolid 1:0 (0:0)

Gól: 90+4. Prats

V druhom sobotnom stretnutí sledovali diváci úplne odlišný priebeh ako na Estádio de la Céramica, pretože príležitostí bolo pramálo. Mohlo sa zdať, že keď Dani Rodríguez už v šiestej minúte zblízka tesne minul bránku, tak sa hra rozbehne, opak bol pravdou.

Na oboch stranách dominovali defenzívy. Slovák Martin Valjent na domácej strane síce videl po polhodine hry žltú kartu, no bol pozorný a zavaril mu jedine striedajúci Kike García, ktorý z otočky strieľal okolo Raílla do brvna.

Nakoniec rozhodnutie prišlo v poslednej minúte nadstaveného času. Vytúžené tri body pre Malorku vystrelil útočník Abdon Prats - 1:0 a to znamená, že ostrovný klub si poistil pokojný stred tabuľky. Nachádza sa na desiatom mieste.

Valladolid je pätnásty so štvorbodovým náskokom na zostupovú zónu.

Espanyol - Girona 2:2 (0:1)

Góly: 51. Puado, 76. Joselu - 32. Villa, 85. Y. Herrera

Posledný sobotný zápas priniesol remízu barcelonského Espanyolu proti rovnako katalánskej Girone. Hostia viedli po zásahu Toniho Villu, lenže Javi Puado a Joselu dokázali výsledok otočiť. Bod zachránil záložník Yangel Herrera. Najväčšiu nevyužitú šancu mal hosťujúci Riquelme, trafil tyč.