Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real Madrid oficiálne potvrdil príchod brazílskeho supertalentu Endricka

Real Madrid získal jeden z najväčších futbalových talentov.
Real Madrid získal jeden z najväčších futbalových talentov.Profimedia
Jeden z najväčších talentov svetového futbalu - útočník Endrick (16), oficiálne prestúpil do Realu Madrid.

Kraľovský veľkoklub o tom informoval na svojom webe a potvrdil tak dlhotrvajúce špekulácie. O mladučkého futbalistu mali záujem aj ďalšie popredné svetové mužstvá na čele s PSG, Chelsea či Barcelonou.

Mladík je ročník narodenia 2006 a odchovanec Palmeirasu, s ktorým tento rok vyhral ligový titul a bol zvolený objavom brazílskej najvyššej súťaže. Stal sa najmladším hráčom, ktorý nastúpil v seniorskom tíme spomínaného klubu a jeho druhým najmladším strelcom.

V siedmich zápasoch Série A strelil tri góly a pridal asistenciu. Zároveň v roku 2022 vyhral prestížny mládežnícky Copa São Paulo Júnior, juniorskú brazílsku ligu do 20 rokov a pohárovú súťaž U17.

Endrick sa k Realu Madrid pripojí až po sezóne 2023/24, keď dovŕši 18 rokov a oficiálne bude môcť prestúpiť. Palmeiras s ním v novom ročníku počíta ako s číslom jeden na hrot ofenzívy.

Prestupová čiastka by mala byť 60 miliónov eur, plus bonusy vo výške 12 miliónov. Kontrakt bude podľa Fabrizia Romana platiť do roku 2027 a má ešte aj klauzulu o predĺžení o ďalšie tri sezóny.