Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real ovládol El Clásico, Barcelone strelil tri góly

Aktualizované
Na snímke sú dvaja z troch strelcov madridského Realu - Benzema i Valverde.
Na snímke sú dvaja z troch strelcov madridského Realu - Benzema i Valverde.Profimedia
V nedeľu popoludní sa v rámci 9. kola La Ligy uskutočnilo prestížne futbalové derby medzi Realom Madrid a Barcelonou. Jubilejné 250. El Clásico. Domáci Real ho zvládol výsledkom 3:1 a posunul sa do čela tabuľky La Ligy.

Viac článkov o El Clásicu

Real Madrid - FC Barcelona 3:1 (2:0)

Góly: 12. Benzema, 35. Valverde, 90+1. Rodrygo (11 m) - 83. F. Torres

Stretnutie sa začalo pred zaplneným štadiónom Santiago Bernabéu aktivitou Dembelého, ktorý vyzval na strelu z druhej vlny Pedriho, no ten trafil obrancov Realu a navyše sa pískal ofsajd.

Dobrú šancu mal v úvodnej desaťminútovke Vinícius Júnior. Spravil si priestor medzi viacerými protihráčmi vo vnútri šestnástky a jeho zrazený pokus išiel tesne vedľa bránky ter Stegena na rohový kop.

Počas 12. minúty ušiel po ľavom krídle defenzíve Barcelony rýchly Vinícius. Vo veľkej šanci zakončil do nemeckého gólmana, lenže odrazenú loptu si našiel Karim Benzema a prestrelil viacerých obrancov stojacich na bránkovej čiare - 1:0.

V 25. minúte mal obrovskú šancu na vyrovnanie Lewandowski, ku ktorému sa na zadnej žrdi dostal prízemný center od Raphinhu. Poľský zakončovateľ v sklze spred prázdnej brány trestuhodne prestrelil. Neuspel ani Dembéle. Francúz sa natlačil pred Lunina pri centri Sergiho Roberta a mieril nad brvno.

"Biely balet" navýšil skóre desať minút pred koncom riadneho hracieho času prvého dejstva. Federico Valverde dostal na hranici šestnástky veľa priestoru a prudkým zakončením po zemi k pravej žrdi trafil mimo dosah ter Stegena.

Barcelona hrala hlavne na Lewandowskeho, lenže toho stopérska dvojica Militao - Alaba pozorne strážila. 

Štatistiky prvého El Clásica v novom ročníku.
Štatistiky prvého El Clásica v novom ročníku.Flashscore

Po zmene strán sa aktívnejšie na trávnik vrátili hostia, ale do gólovej šance sa nedostali. Naopak, Real sa ozval znova v 51. minúte. Zľava našiel Benzema na hranici pokutového územia osamoteného Kroosa, ktorý pálil z prvej nad bránu.

O niekoľko sekúnd sa "Merengues" tešili z tretieho presného zásahu. Konkrétne Benzema z druhého v stretnutí, no radosť mu prekazilo ofsajdové postavenie. 

Na ďalšiu príležitosť sa čakalo do 78. minúty. Striedajúci Fati využil dobré dostúpenie Gaviho a z diaľky mieril len tesne vedľa ľavej žrde brankára Lunina. Ale čo nevyšlo jednému striedajúcemu hráčov katalánskeho celku, vyšlo druhému.

V 83. minúte prenikol po ľavej strane do šestnástky Fati, prihral pred bránu, kde Lewandowski loptu efektne pätičkou nasmeroval osamotenému Torresovi a ten ju nemal problém dopraviť do siete - 2:1.

Barcelona mohla o štyri minúty na to vyrovnať. Center de Jonga netrafil hlavou ideálne Sergi Roberto, od ktorého sa lopta odrazil k Fatimu, no zblízka akrobaticky mieril vedľa ľavej žrde.

Napriek svojej celopolčasovej aktivite sa "Blaugranas" vyrovnania nedočkali. Na druhej strane unikol tesne pred koncom po chybnej kombinácii hostí Valverde, vysunul Viníciusa, ktorého v šestnástke sfauloval García a arbiter ukázal na biely bod. Loptu naň si postavil Rodrygo a uzavrel konečný rezultát na 3:1. 

Real má na čele trojbodový náskok.
Real má na čele trojbodový náskok.Flashscore