Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real sa na Ligu majstrov s Liverpoolom naladil víťazne proti Osasune

Marco Asensio sa gólovo presadil v druhom dueli za sebou.
Marco Asensio sa gólovo presadil v druhom dueli za sebou.TASR
Fede Valverde (24) a Marco Asensio (27) rozhodli o troch bodoch pre Real Madrid, ktorý v samom závere zdolal Osasunu na jej pôde 2:0. Stalo sa tak tri dni pred výkopom osemfinále Ligy majstrov, kde "pusinky" čaká výjazd do Liverpoolu.

Zverenci Carla Ancelottiho čakali na góly až do záverečnej štvrťhodiny. O víťazný sa postaral uruguajský stredopoliar Valverde. Futbalisti Realu ukrojili v tabuľke z náskoku Barcelony na päť bodov, ale Katalánci majú v nedeľu pred sebou súboj s Cádizom na svojej pôde. V zostave Realu Madrid chýbal držiteľ Zlatej lopty Karim Benzema, ktorý dostal od talianskeho kormidelníka voľno pred dôležitým utorkovým duelom Ligy majstrov na Anfielde.

"Tvrdý a vyrovnaný súboj. Obe mužstvá hrali dobre. O to viac nás teší, že sme vyhrali. Chlapci trpeli, keď museli. Boli trpezliví a počkali na vhodný moment k skórovaniu," uviedol po záverečnom hvizde Ancelotti.

Pohľad na súboj cez štatistiky.
Pohľad na súboj cez štatistiky.Opta by Stats Perform

Skúsenému lodivodovi sa nepozdávala tvrdosť domácich, najmä voči Viníciusovi, čo si dôrazne na konci prvého dejstva vysvetlil s arbitrami. "Bolo to o poslednom priamom kope, ktorí posunuli asi o 20 metrov dopredu. Išlo o moju chybu. Rozhodca mi to vysvetlil. Zápas zvládli veľmi dobre," snažil sa odvrátiť pozornosť od daného momentu Carlo Ancelotti. 

Pravdou je aj to, že brazílsky krídelník sa už po niekoľkykrát v prebiehajúcom ročníku stal terčom rasistického útoku. Minútu ticha za obete zemetrasenia v Turecku a Sýrii prerušil fanúšik svojim pokrokom na jeho adresu. V zápase sa blysol asistenciou Valverdemu. "Okrem nedostatku rešpektu voči jeho osobe počas minúty ticha odohral ako vždy veľkolepý duel. V prvom dejstve to mal trochu ťažšie, no po zmene strán sa dostal na svoj vrchol. Keď sa súperi unavia, zvýši intenzitu. Urobil rozdiel," vyzdvihol svojho zverenca 63-ročný tréner. 

Madridčania majú pred sebou v utorok úvodné osemfinále proti Liverpoolu, kde by sa už v zostave malo objaviť viacero absentujúcich hráčov. 

"Počíname si dobre. Na Anfielde sa predstavíme sebavedomo a vo forme. Tchouameni mal iba žalúdočné problémy. Karim bude pripravený, Kroos sa vrátil do tréningového procesu. Carvajal bude hrať," uzavrel Ancelotti.