Reprezentácie spoznali trénerov. Juniori naďalej pod Fenešom, Kúdelka s novou funkciou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Reprezentácie spoznali trénerov. Juniori naďalej pod Fenešom, Kúdelka s novou funkciou

Feneš okúsi štvrté MS juniorov.
Feneš okúsi štvrté MS juniorov.TASR
Slovenskú hokejovú reprezentáciu do 20 rokov bude aj naďalej viesť Ivan Feneš (46). Menoslovy trénerských štábov pre novú sezónu 2024/25 schválil Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH). Pri osemnástke zotrvá Martin Dendis (32), novým koučom výberu do 17 rokov sa stal Peter Kúdelka (36).

Feneš šéfuje striedačke juniorskej reprezentácie od sezóny 2021/22. Na uplynulých dvoch MS do 20 rokov ju doviedol do štvrťfinále, pričom v oboch prípadoch dvadsiatka smolne prehrala zhodným výsledkom 3:4 po predĺžení. Na juniorskom šampionáte v roku 2023 s Kanadou, o rok neskôr s Fínskom.

"Ivan Feneš mal naďalej platný kontrakt na post hlavného trénera dvadsiatky. Čakajú ho štvrté majstrovstvá sveta juniorov, tentokrát s hráčmi s kmeňovým ročníkom narodenia 2005, ktorých taktiež dobre pozná," uviedol pre oficiálny portál hockeyslovakia.sk generálny manažér mládežníckych reprezentácií Roman Sýkora a dodal:

Na najbližšom svetovom šampionáte mu bude opäť asistovať Američan Scott Moser. Meno druhého asistenta vzíde pravdepodobne z kvarteta mien, ktoré budú rotovať na výcvikových táboroch do štartu MS." Menoslov rotujúcich asistentov tvoria Ivan Švarný, Tomáš Slovák, Ján Lipiansky a Ján Šimko.

Feneš ostáva v rovnakej pozícii ako doteraz.
Feneš ostáva v rovnakej pozícii ako doteraz.TASR

Osemnástka pokračuje pod vedením kouča Dendisa, ktorý ju prevzal pred začiatkom minulej sezóny. Tím viedol nielen v rámci projektu centralizovanej prípravy, ale aj na MS tejto vekovej kategórie vo Fínsku. Mužstvo rovnako ako vlani siahalo na medailu, v boji o bronz však podľahlo Švédsku 0:4 a obsadilo druhý rok za sebou štvrté miesto. Asistentom v projekte bude Michal Dostál, na medzinárodných akciách rozšíri trénerský štáb Jozef Stümpel.

Najväčšie zmeny v porovnaní s minulou sezónou nastali v kategóriách do 17 a 16 rokov. Sedemnástku povedie Kúdelka, ktorý pôsobil v extraligových Michalovciach. Asistovať mu budú Peter Čížek a niekdajší slovenský reprezentant Ivan Baranka.

Kúdelka sa ujme reprezentácie do 17 rokov.
Kúdelka sa ujme reprezentácie do 17 rokov.TASR

V šestnástke sa na post hlavného kouča posunul Michal Macho, asistovať mu budú Branislav Štímel a Martin Petný. "V oboch kategóriách sme sa rozhodli dať priestor viacerým novým koučom. Naším cieľom je, aby nabrali medzinárodné skúsenosti s víziou koncepčného posunu k starším reprezentáciám," dodal Sýkora.

Trénerské štáby mládežníckych reprezentácií SR:

SR U20: Ivan Feneš (hlavný tréner), Scott Moser (asistent pre MS 20)

SR U18: Martin Dendis (hlavný tréner), Michal Dostál (asistent), Jozef Stümpel (asistent pre medzinárodné akcie)

SR U17: Peter Kúdelka (hlavný tréner), Peter Čížek (asistent), Ivan Baranka (asistent)

SR U16: Michal Macho (hlavný tréner), Branislav Štímel (asistent), Martin Petný (asistent)

SR U15: Július Beňuš (hlavný tréner), Radovan Somík, Roman Tvrdoň, Jiří Bicek, Michal Šťastný (asistenti trénera)