Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Reprezentanti do 21 rokov hodnotia neúspešnú baráž s Ukrajinou

David Strelec na svoje dva góly z prvého duelu v odvete nenadviazal.
David Strelec na svoje dva góly z prvého duelu v odvete nenadviazal.Profimedia
Sokolíci nezvládli odvetu s rovesníkmi z Ukrajiny. Po prehre 0:3 sa na budúcoročných ME 21-ročných v Gruzínsku a Rumunsku nepredstavia.

Výber trénera Kentoša tak nenapodobnil ten z roku 2017, ktorý sa pod vedením Hapala naposledy predstavil na záverečnom turnaji. Hráči ako Valjent, Lobotka, Škriniar či Bero boli blízko postupu zo skupiny, čo sa nakoniec nepodarilo. 

Po siedmich rokoch priniesli talentovaní mladíci opäť radosť slovenským fanúšikom. V Žiline triumfovali gólom Suslova a dvomi Strelca 3:2. Do odvety, ktorá sa hrala v poľskom meste Bielsko-Biala, cestovali s veľkou nádejou i odhodlaním.

Ukrajina bola nakoniec nad ich sily. O všetkom sa rozhodlo po zmene strán. V priebehu šiestich minút sa krátko po návrate z polčasovej prestávky dvakrát presadil Sikan. Hetrik uzavrel v 66. minúte. V súčte barážového dvojzápasu prehrali naši reprezentanti 3:5. V šatni tak zavládol smútok. 

Jaroslav Kentoš (tréner): "Chlapci ukázali, že majú dobrú mentalitu. Niekoľko jednotlivcov má perspektívu pre národný tím. Musia hrať s nasadením, bojovnosťou a srdcom za Slovensko. Verím, že to naplnia. Cez polčas sme hráčov nabádali, aby boli nebezpečnejší vpredu. Vytvárali si gólové príležitosti. Tlačili sa do gólu. Nechceli sme hrať v defenzíve. Striedaniami sme to chceli oživiť. V určitých fázach sa nám to i podarilo, no Ukrajina si svoj náskok skúsene udržala." 

Tomáš Suslov (hráč): "Ťažko sa mi hľadú po takomto zápase slová. Prvý polčas bol z našej strany organizovaný. Do kabín sme išli za bezgólového stavu. Zvládli sme to tak, ako sme chceli. Začiatok toho druhého nám nevyšiel. Dostali sme dva góly. Proti takémuto súperovi je náročné otočiť nepriaznivý vývoj. V ďalšom priebehu si to ustrážili. Mal som veľkú šancu v úvode, ktorá sa mala skončiť gólov. Teraz to už nezmením. Je to tak, ako je."

Peter Pokorný (kapitán): "Mrzí nás to. V prvom dejstve sme si vypracovali šance. Nejaké aj v druhom. Futbal je o góloch. Bohužiaľ, súper ich dal viac. Môžeme si za to sami. Sme v tom všetci ako jeden tím."