Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ribéry môže nadviazať na vydarenú hráčsku kariéru, získal trénerskú licenciu

Franck Ribéry zažil najúspešnejšie hráčske časy v Bayerne Mníchov.
Franck Ribéry zažil najúspešnejšie hráčske časy v Bayerne Mníchov. TASR / DPA
Profesionálnu kariéru ukončil Franck Ribéry (41) v októbri 2022. Vo futbalovom prostredí sa však plánuje pohybovať aj naďalej. A etablovať sa evidentne chce do úlohy kouča.

Jeho doteraz jedinou skúsenosťou bola talianska Salernitana, kde bol ešte počas marca súčasťou trénerského štábu. Potom sa však sústredil na štúdium licencie A. Francúzsky športový denník L'Équipe hlási, že ju získal. 

Bývalý reprezentant krajiny galského kohúta pozbieral na klubovej scéne všetky možné tituly, najmä v drese Bayernu Mníchov. Žiadnu trofej však nezískal v národnom tíme, hoci účasť vo finále MS 2006 nemožno považovať za neúspech. Vtedy sa Ribéry musel smutne prizerať, ako si pohár odnášajú domov Taliani. Napriek tomu sa práve prostredie na Apeninskom polostrove stalo v posledných rokoch jeho domovom. A teraz by sa rád vyšvihol medzi trénerských velikánov. 

Franck Ribéry strávil záver hráčskej kariéry v Taliansku.
Franck Ribéry strávil záver hráčskej kariéry v Taliansku.Flashscore

Viac ako rok mal navštevovať kurzy v Coverciane, kde má trénerské sídlo národné mužstvo Talianska. Medzi jeho "spolužiakov" patril Samir Handanovič, bývalý slovinský reprezentačný brankár. Nechýbali ani ďalšie známe mená ako Alessandro Diamanti či Domenico Criscito. Mimochodom, L'Équipe dodal, že premiantom v ročníku bol Gianmarco Pioli, 32-ročný syn Stefana Pioliho, ktorý je momentálne bez angažmánu po tom, ako skončil v AC Miláno.

Ďalšie kroky Ribéryho by mohli viesť najprv do nižších talianskych sfér. Teraz môže skúsenosti oficiálne zbierať v Serii C, tamojšej tretej najvyššej súťaži, v mládežníckych kategóriách alebo ženských celkoch. V každom prípade sa môže vrátiť aj domov, keďže licencia A mu umožňuje získať trénerské oprávnenie BEPF, vďaka ktorému môže byť povolaný do akéhokoľvek seniorského tímu vo Francúzsku.