Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ricciardo ostáva bez tímu, pauzu od F1 vníma ako požehnanie v prestrojení

V roku 2022 zaknihoval šieste umiestnenie v TOP 10.
V roku 2022 zaknihoval šieste umiestnenie v TOP 10.Profimedia
Austrálsky jazdec Daniel Ricciardo (33) priznal svoje nedávne rozhovory s tímami Formuly 1, v ktorých bola hlavnou témou možnosť jeho pôsobenia ako náhradného pretekára v roku 2023. Zároveň ale uviedol, že budúcoročná prestávka od šampionátu by preňho mohla byť pozitívna.

Reprezentant stajne McLaren skončil v nedeľňajšej Veľkej cene Mexika na siedmom mieste a fanúšikovia ho zvolili za jazdca dňa. Tridsaťtriročný pilot sa postaral o najzaujímavejšie momenty celých pretekov, keď sa po 10-sekundovej penalizácii za vyradenie Cunodu prezentoval sériou predbiehacích manévrov.

Ricciardo na konci roka opúšťa farby McLarenu, pričom zatiaľ nemá potvrdenú účasť v inom tíme a nejaví záujem o voľné miesto v nízko postavenom Haase.

"S istotou môžem povedať, že nebudem na štartovom rošte v roku 2023. Ale stále chcem byť v tomto športe a spolupracovať s tímom, ktorý má ambíciu vrátiť sa na štart v roku 2024,“ povedal pre Sky Sports.

Autrálčan sa v celom aktuálnom ročníku snažil vyrovnať tímovému kolegovi Landovi Norrisovi a nedeľa bola zriedkavým prípadom, keď Brita porazil. Uviedol, že posledné dva roky boli veľmi ťažké a odchod mu poskytne novú perspektívu.

"Sezóny sú dosť neúprosné, nemáte šancu sa zregenerovať. Mám pocit, že trochu času mimo pretekárskeho sedadla mi skutočne prospeje. Verím, že pre mňa to istým spôsobom bude požehnanie,“ prezentoval svoje pocity.

Ricciardo bol spájaný s rezervnými úlohami v Red Bulle a Mercedese, ktorého šéf Toto Wolff by ho privítal na uvoľnenom mieste po Holanďanovi Nyckovi de Vriesovi z tímu AlphaTauri.

"Veľmi sa nám páči, je to skvelá osobnosť, ale ešte nie sme v pozícii, aby sme rozhodli, kto bude robiť rezervného a tretieho jazdca," povedal Rakúšan novinárom.