Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ricciardo v roku 2023 späť v Red Bulle ako tretí jazdec, prezradil Marko

Ricciardovi miestenka v 20-člennom pelotóne nezostala, mal by pokračovať ako rezervný jazdec v Red Bulle.
Ricciardovi miestenka v 20-člennom pelotóne nezostala, mal by pokračovať ako rezervný jazdec v Red Bulle.Profimedia
Daniel Ricciardo (33) sa podľa vyjadrenia šéfa Red Bullu Helmuta Marka (79) v budúcej sezóne vráti do Red Bullu ako rezervný jazdec.

Ricciardo je v ďalšom ročníku bez kontraktu po tom, čo súhlasil s ukončením zmluvy s McLarenom o rok skôr. Jeho miesto zaujme iný Austrálčan - Oscar Piastri.

"Máme veľa sponzorov, musíme robiť komerčné jazdy a podobne. Samozrejme, že je jedným z najvýznamnejších a najvhodnejších pilotov."

"Ricciardo bude naším tretím jazdcom," povedal Marko pre nemeckú televíziu Sky v piatok na Veľkej cene Abú Zabí, čím potvrdil návrat usmievavého a populárneho Austrálčana.

Vo štvrtkovom rozhovore Ricciardo uviedol, že nedeľňajšia Veľká cena, ktorou sa sezóna ukončí, by mohla byť jeho poslednou vo Formule 1. Dodal, že pre budúci rok nemá nič potvrdené.

33-ročný pretekár získal s Red Bullom sedem zo svojich ôsmich víťazstiev. Dvakrát skončil tretí v celkovom poradí jednotlivcov pred odchodom zo stajne sídliacej v Milton Keynes na konci roka 2018.

Teraz sa znovu pripojí k bývalému kolegovi Maxovi Verstappenovi a Mexičanovi Sergiovi Pérezovi. Oficiálnym rezervným pretekárom je Liam Lawson z Formuly 2.