Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rodina Kobeho Bryanta dostala odškodné 28,5 milióna dolárov

Tragická smrť basketbalistu zasiahla fanúšikov na celom svete.
Tragická smrť basketbalistu zasiahla fanúšikov na celom svete.Profimedia
Rodina zosnulého amerického basketbalistu Kobeho Bryanta sa dohodla s okresom Los Angeles na finančnom vyrovnaní vo výške 28,5 milióna dolárov. Vyriešila tak zostávajúce nároky v súdnom spore týkajúcom sa poslancov a hasičov, ktorí zdieľali citlivé fotografie hviezdy NBA, jeho 13-ročnej dcéry a ďalších obetí tragickej nehody. Všetci zahynuli v roku 2020 pri havárii vrtuľníka.

Suma zahŕňa dohodnutú platbu od okresu vo výške 13,5 milióna dolárov spolu s 15 miliónmi, ktoré federálna porota priznala Bryantovej vdove Vanesse na augustovom súdnom procese. Dohoda rieši všetky budúce nároky troch jeho dcér.

"Tento deň predstavuje úspešné ukončenie odvážneho boja pani Bryantovej za vyvodenie zodpovednosti voči tým, ktorí sa dopustili tohto konania. Bojovala za svojho manžela, dcéru a všetkých ľudí v komunite, s ktorých zosnulou rodinou sa zaobchádzalo s takou neúctou," uviedol vo vyhlásení Bryantovej právny zástupca Luis Li.

Bryant, hviezda Los Angeles Lakers, päťnásobný šampión NBA a člen basketbalovej Siene slávy, cestoval s dcérou Giannou a ďalšími siedmimi osobami na mládežnícky basketbalový zápas. Vrtuľník sa 26. januára 2020 zrútil do kopcov v Calabasase západne od Los Angeles.

Hasiči s ďalšími osobami odfotili na mieste nehody vrak i telá obetí. Fotografie boli potom ďalej rozširované, väčšinou medzi zamestnancami hasičského zboru. Federálni bezpečnostní predstavitelia obvinili z havárie pilota.