Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Roland Garros patrí Alcarazovi. O hlavnú časť Bratislava Open si zahrá Martin i Pokorný

Carlos Alcaraz zvládol aj tretie grandslamové finále vo svojej kariére.
Carlos Alcaraz zvládol aj tretie grandslamové finále vo svojej kariére.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 9. júna?

19:35 - Carlos Alcaraz prvýkrát vyhral French Open a v 21 rokoch ako najmladší skompletizoval zbierku grandslamových trofejí na všetkých troch povrchoch. Vo finále zdolal Španiel aj tretíkrát v kariére, po US Open 2022 a Wimbledone 2023 oslavuje na parížskej antuke po päťsetovej bitke s Alexandrom Zverevom. Nemeckého tenistu, ktorý naopak prehral aj svoje druhé grandslamové finále, zdolal po viac ako štvorhodinovom súboji 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2. Čítajte viac.

18:30 - Miloš Karol vypadol v semifinále kvalifikácie Bratislava Open, keď nestačil na Mateja Dodiga, ktorému za hodinu a 32 minút podľahol 6:7, 5:7.

16:43 - O veľké prekvapenie sa v 1. kole kvalifikácie na Bratislava Open postaral Slovák Lukáš Pokorný. Držiteľ voľnej karty porazil druhého nasadeného Ricardasa Berankisa z Litvy 7:5, 5:7 a 6:3. V pondelok ho čaká finále kvalifikácie proti dvanástemu nasadenému Turkovi Yankimu Erelovi.

14:11 - Slovák Peter Benjamin Privara sa v hlavnej fáze challengeru Bratislava Open nepredstaví, keďže prehral v 1. kole kvalifikácie proti prvému nasadenému Poliakovi Kamilovi Majchrzakovi hladko za 69 minút 3:6, 2:6. Rozdiel takmer 400 miest v rebríčku ATP (290. vs. 687.) bol evidentný. 

13:30 - Češka Kateřina Siniaková s Američankou Coco Gauffovou triumfovali v ženskej štvorhre na grandslamovom Roland Garros. Turnajové päťky zvíťazili vo finále na parížskej antuke nad jedenástym nasadeným talianskym párom Sara Erraniová, Jasmine Paoliniová 7:6 (5), 6:3.

Pre Siniakovú je to už ôsma deblová trofej z podujatí veľkej štvorky. Gauffová vybojovala prvý grandslamový titul vo štvorhre, vlani nenašla premožiteľku vo dvojhre na US Open. Paoliniová neuspela ani v druhom finále na tohtoročnom Roland Garros, v sobotňajšom vyvrcholení singla podľahla najvyššie nasadenej Poľke Ige Swiatekovej hladko 2:6, 1:6.

12:43 - Prvý zo Slovákov sa teší z postupu do druhého kola kvalifikácie na Bratislava Open. Držiteľ divokej karty Andrej Martin zdolal piateho nasadeného Rakúšana Sandra Koppa 6:3, 4:6, 6:1. O hlavnú súťaž si zahrá v pondelok s Čechom Martinom Krumichom.

12:05 - Naopak, štartuje challenger Bratislava Open, hoci iba jeho kvalifikácia. V nej sa o miestenku v dvoch kolách pobijú štyria Slováci - Andrej Martin, Peter Benjamin Privara, Lukáš Pokorný a Miloš Karol.

12:00 - Záverečný deň tohtoročného Roland Garros ponúkne atraktívny duel medzi Alexandrom Zverevom a Carlosom Alcarazom, ktorý bude vo finále favoritom. Ešte predtým však Kateřina Siniaková nastúpi spoločne s Coco Gauffovou o ďalší grandslamový deblový triumf. Ich súperkami budú Talianky Sara Erraniová a Jasmine Paoliniová.