Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ronaldo si na premiéru musí počkať, Al-Nassr prekročil legionársku kvótu

Dátum Ronaldovho debutu ešte nie je známy.
Dátum Ronaldovho debutu ešte nie je známy. TASR
Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo si bude musieť chvíľu počkať na svoj debut v Al-Nassr FC. Saudskoarabský klub totiž angažovaním 37-ročného útočníka prekročil kvótu pre legionárov a pred jeho zaradením na súpisku bude musieť najprv mužstvo jeden cudzinec opustiť.

Ronaldo ešte stále nie je zaregistrovaný v novom klube. Päťnásobný víťaz Zlatej lopty je totiž deviaty cudzinec v kádri Al-Nassr, pričom v saudskoarabskej lige môžu v jednom tíme pôsobiť najviac ôsmi. V Al-Nassr hrajú napríklad kolumbijský brankár David Ospina, Brazílčania Luiz Gustavo a Anderson Talisca či kamerunský útočník Vincent Aboubakar.

Podľa miestnych médií hviezdnemu Portugalčanovi pravdepodobne uvoľní miesto uzbecký stredopoliar Džaloliddin Mašaripov. "V súčasnosti prebiehajú rokovania o predaji jedného z hráčov, no ešte nie sú na konci," uviedol nemenovaný zdroj z prostredia klubu.

Takisto nie je jasné, či si Ronaldo bude musieť odpykať trest ešte z pôsobenia v Manchestri United. Anglická futbalová asociácia (FA) mu v novembri udelila dvojzápasový dištanc za to, že po aprílovom zápase s Evertonom vyrazil jednému z fanúšikov z ruky mobil. Saudská futbalová asociácia odkázala agentúre AFP, aby všetky otázky ohľadom Ronaldovho trestu smerovala Al-Nassr.

Ronaldov nový klub vo štvrtok nemohol odohrať ligový zápas proti Al Ta'ee. Hustý dážď totiž spôsobil výpadok elektriny na štadióne a domáci tím preložil duel o 24 hodín. "Zápas sa nemohol konať, keďže silný dážď spôsobil elektrické výpadky na osvetlení. Vzhľadom na bezpečnosť hráčov a všetkých účastníkov bol zápas odložený na piatok," uvádza sa vo vyhlásení saudskej Pro League. Dvadsaťpäťtisícový Mrsool Park v Rijáde bol vo štvrtok vypredaný.