Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ronaldo v slzách. Pre Portugalčanov najsilnejšia spomienka na Katar

Ronaldo v slzách. Bola to bodka za reprezentačnou kariérou?
Ronaldo v slzách. Bola to bodka za reprezentačnou kariérou?Profimedia
Cristiano Ronaldo (37) v slzách kráča tunelom do šatne po prehre 0:1 s Marokom - to bude pre portugalských fanúšikov pravdepodobne najsilnejšia spomienka na majstrovstvách sveta v Katare.

Ronaldo, päťnásobný držiteľ Zlatej lopty, prišiel s cieľom ukázať, že stále môže byť oporou tímu. Turnaj ale dohral ako náhradník a vo štvrťfinále, ktoré jeho tím prehral s Marokom 0:1, sa nepresadil.

Pre 37-ročného útočníka, ktorý hral na svojich piatych majstrovstvách sveta a dúfal, že mu účasť na nich pomôže k novej zmluve po odchode z Manchestru United, to bol ďalší príbeh nádeje, ktorá sa zmenila na sklamanie, kontroverziu a neúspech na najväčšej scéne.

Portugalci sú zvyknutí, že Ronaldo je stredobodom pozornosti. Je to jeden z najlepších kanonierov všetkých čias, veľká osobnosť, ktorá zdvihla latku a úroveň športu v krajine.

Paradoxne, v portugalskom tíme plnom vynikajúcich hráčov, sa Ronaldo stal obeťou možností, ktoré mal tréner Fernando Santos k dispozícii.

Ronaldo, ktorý je so 118 gólmi v 195 zápasoch najlepším portugalským strelcom všetkých čias, sa v utorkovom zápase proti Švajčiarsku (6:1) ocitol len na lavičke náhradníkov.

Na druhej strane tu bol 21-ročný Goncalo Ramos - ten sa vo svojom len štvrtom zápase za reprezentáciu blysol hetrikom. 

Ronaldov rozhovor údajne nemal na šatňu žiadny vplyv

Tréner a spoluhráči popreli, že by Ronaldova roztržka s Manchestrom United tesne pred majstrovstvami sveta zmenila náladu v šatni. Je ale ťažké uveriť, že jeho výbušné televízne interview nemalo na tím dopad.

Kouč Santos po prehre s Marokom povedal, že neľutuje, že nechal Ronalda na lavičke. Opakovane zdôrazňoval, že jeho rozhodnutia boli taktické, čo vyvoláva otázky, či sa Ronaldova slávna kariéra blíži ku koncu.

Ešte pred začiatkom šampionátu Ronaldo zavrhol myšlienku, že by katarský turnaj bol jeho posledným. Už vtedy sa tešil na EURO 2024.

Bývalý futbalista Realu Madrid či Juventusu pravdepodobne ešte neodíde do športového dôchodku, ale jeho budúcnosť je nejasná.

Španielske a anglické médiá uvádzajú, že sa blíži jeho prestup do saudskoarabského klubu Al Nassr, kde by mal podpísať zmluvu v hodnote 201 miliónov eur ročne. Samotný hráč všetko popiera.

Santos rovnako dementoval, že by sa chystal odstúpiť zo svojej funkcie. Naznačil, že sa o svojej budúcnosti porozpráva s prezidentom Portugalskej futbalovej federácie.

Budúcnosť Portugalska s Ronaldom alebo bez neho je zrejmá. Má silnú generáciu talentovaných hráčov s kombináciou mladej krvi ako Ramos a Joao Felix a výborných stredopoliarov v najlepších rokoch, ktorými sú Bruno Fernandes či Bernardo Silva.