Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ronaldo vs. Messi dnes naposledy? Saudi majú v pláne zlanáriť aj Argentínčana

Messi s Ronaldom písali futbalovú históriu.
Messi s Ronaldom písali futbalovú históriu.AFP
Dlho sa uchádzali o trón futbalového kráľa svojej éry. Cristiano Ronaldo (37) a Lionel Messi (35). Súboje medzi portugalským gólovým zabijakom a argentínskym driblérom pomohli pozdvihnúť futbal v 21. storočí na nadpozemskú úroveň. Prestupom Ronalda do saudskoarabského klubu Al-Nassr sa však dlhoročná rivalita skončila. Možno navždy. Obaja budú pôsobiť na rôznych kontinentoch, v rôznych futbalových svetoch. Preto dnes bude celá planéta sledovať inak bezvýznamný priateľský zápas medzi výberom saudskoarabskej ligy vedeným Ronaldom a Messiho Parížom St. Germain.

Kulisa? Viac ako dôstojná. Štadión kráľa Fahda v Rijáde má kapacitu takmer 70-tisíc divákov. O 18:00, keď sa zápas začne, by mal byť zaplnený do posledného miesta. Organizátori údajne zaregistrovali dva milióny žiadostí o vstupenky. Na turnaji sa zúčastní aj istý saudský realitný magnát, ktorý za možnosť vidieť obe legendy hrať proti sebe zaplatil v aukcii približne 2,6 milióna dolárov! Najdrahšia vstupenka v histórii futbalu zahŕňa stretnutie s oboma hráčmi.

Podujatie sprevádzajú veľké peniaze, francúzsky klub za svoju účasť zinkasuje viac ako 10 miliónov eur. Je naozaj len náhoda, že sa tento duel stal takou prestížnou záležitosťou. Pôvodne sa mal uskutočniť už minulý rok, ale kvôli infekcii koronavírusom v tíme PSG bol odložený.

A máloktorému fanúšikovi na svete to vadí. Súboj týchto dvoch velikánov navyše prichádza niekoľko týždňov po tom, čo Messi úplne zatienil Ronalda na majstrovstvách sveta v Katare, kde priviedol Argentínu k zlatu, zatiaľ čo CR7 sa rozlúčil s Portugalskom vo štvrťfinále ako urazený náhradník.

Obaja sa stretnú už po 37. raz, dlhé roky súťažili v EL Clásico ako kormidelníci flotily Realu a Barcelony. Naposledy sa priamo stretli v skupinovej fáze Ligy majstrov v decembri 2020, keď Ronaldov Juventus triumfoval na svojom štadióne nad Barcelonou 3:0. Jeho líder sa o to postaral dvomi presnými zásahmi. Teraz povedie ligový výber proti PSG zložený z hráčov Al-Nassr a Al-Hilal. "Rijád sa stane hlavným mestom futbalu," uviedol taliansky denník Gazzetta dello Sport.

Po nedávnom prestupe z Manchestru United si Ronaldo odkrúti debut v novom prostredí. Hoci Mukiele či Verratti budú chýbať, PSG ponúka popri slávnom Argentínčanovi Mbappého či Neymara

Všetci však budú zvedaví najmä na Messiho, najmä preto, že pôsobí ako tvár turistickej kampane, ktorá láka cudzincov do Arábie, ktorá spôsobila jeho tímu jedinú prehru na nedávnych majstrovstvách. A tiež je to krajina, ktorá sa zrejme bude uchádzať o usporiadanie majstrovstiev sveta vo futbale v roku 2030 v konkurencii Argentíny a ďalších juhoamerických krajín.

Okrem toho médiá v posledných dňoch informovali, že najväčší rival Al-Nassr, Al-Hilal, chce získať Messiho (ktorého ponuku mimochodom nedávno odmietli Luka Modrič a Sergio Busquets). A že mu ponúkne ročný plat 300 miliónov dolárov (Ronaldo má dostávať 200 miliónov).

Podľa nepotvrdených správ sa však útočník chystá predĺžiť zmluvu v PSG o jeden rok. A potom? Saudi sú mocní a peniaze pre nich naozaj nie sú problém. Dočká sa jedna z najväčších futbalových rivalít moderného futbalu pokračovania na ázijskej pôde?