Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ronaldo zostáva najlepšie zarábajúcim futbalistom, ročne si polepší o takmer 300 miliónov

Ronaldo má dôvod byť spokojný.
Ronaldo má dôvod byť spokojný.AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Najlepšie plateným futbalistom na svete je podľa časopisu Forbes rovnako ako pred rokom Portugalčan Cristiano Ronaldo. Tridsaťdeväťročný útočník zarába ročne 285 miliónov dolárov, z toho 220 miliónov vďaka lukratívnej zmluve v saudskoarabskom klube Al Nassr.

Jeho večný rival, Argentínčan Lionel Messi z Interu Miami, zostáva druhý so 135 miliónmi dolárov. Tridsaťsedemročný kapitán úradujúcich majstrov sveta získava väčšinu svojich príjmov z reklamy a obchodu - 75 miliónov. Na tretie miesto sa posunul Brazílčan Neymar z Al Hilalu, ktorý už rok nehrá pre vážne zranenie kolena. Najdrahší futbalista histórie zarába 110 miliónov dolárov ročne.

Na štvrtom mieste je ďalší hráč zo Saudskej Arábie, Francúz Karim Benzema (104 miliónov), ktorého zmluva s Al Ittihadom mu vynesie 100 mil. ročne. Jeho krajan Kylian Mbappé (90 mil.), ktorý v lete vymenil Paris St. Germain za Real Madrid, klesol z tretieho na piate miesto.

Nórsky kanonier Manchestru City Erling Haaland (60 mil.) zostal šiesty. Za ním nasledujú Brazílčan Vinícius Júnior z Realu Madrid (55), Egypťan Mohamed Salah z Liverpoolu (53), Senegalčan Sadio Mané z Al Nassru (52) a Belgičan Kevin De Bruyne z Manchestru City (39).